Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Masowe Błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ALL;p

Otóż pisze do was, ponieważ sam już wysiadłem. Mam pewien problem i nie daje sam z nim rady, więc pomyślałem, iż napiszę tu^^ Otóż kiedy próbuję wgrać jakieś pliki przez fillezilla np. hongkong to wyskakują mi owe błędy typu: No such of dire(coś tam), bądź connectrion ref(coś tam). Jaka jest tego przyczyna? Co bym nie wgrał to wyskakują mi te błędy. Dodam, że korzystam z plików serwerowych by JachuPL. Czekam na dopowiedz za którą odwdzięczam się plusikami. Pozdrawiam Morkos

PS. Znajdę gdzieś tu pliki serwerowe pod hard?

Opublikowano

@Up polecam sf 2010/rain.

@top

oj, sprawdź co masz w mysqlu, w common, w locale :)

pewnie się nie zgadza, ogólnie nie polecam tego syfy, straszne dziadostwo, wolę raina :D

Opublikowano

@UP

Mu chyba nie chodzi o uruchamianie serwera, tylko o wgrywanie plików przez protokół FTP ;).

@Topic

Spróbuj użyć innego klienta FTP - polecam Unreal Commander .

Jeśli natomiast i to nie pomoże, spróbuj zreinstalować pliki - możliwe, że coś źle zrobiłeś ;).

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Właśnie ;) Chodzi mi o wgrywanie przez FTP. Na początku myślałem, że to wina plików które ściągnąłem, dlatego też by sprawdzić o co chodzi ściągnąłem klika innych plików i ten sam problem;/ Jakieś sugestie ? bo ja naprawdę wysiadam;l Może to wina plików by Jachu ?? :>

Opublikowano

Właśnie ;) Chodzi mi o wgrywanie przez FTP. Na początku myślałem, że to wina plików które ściągnąłem, dlatego też by sprawdzić o co chodzi ściągnąłem klika innych plików i ten sam problem;/ Jakieś sugestie ? bo ja naprawdę wysiadam;l Może to wina plików by Jachu ?? :>

Sprawdz czy jest odblokowane ssh.

w konsoli wpisz:

ee /etc/ssh/sshd_config

zjedz strzałką na dół do linijki:

#PermitRootLogin no

a jeżeli tam znajduje się taki wpis:

PermitRootLogin yes

to jest dobrze.

Opublikowano

Tzn, że problem leży w plikach? Ściągnąłem dziś pliki Rain'a bo słyszałem, że są najlepsze. Po 2 podoba mi się to, iż są czyste. Tylko, że z nimi mam ten sam problem ;| Mówisz w vpc mam wyłapać z jakim plikiem jest problem? Tylko jak to zrobić? Wiem sporo pytań zadaje, ale nigdy nie miałem z owymi błędami problemu i nie musiałem się bawić w żadne wyłapywanie pliczków więc nie ogarniam co i jak^^ Proszę o wyjaśnienie UP co i jak;) Będzie plusik . Pozdrawiam

Edit. Tak czytam co piszecie;p I powoli nie ogarnia. Jedni piszą iż muszę zmienić coś na coś. Drudzy, że znaleźć plik który stwarza owe problemy :D To jak to weźcie jest? ^^

Opublikowano

To tak;) Zmieniłem ""#PermitRootLogin no" na ""#PermitRootLogin yes" wrzuciłem parę plików do katalogu Player i wyskakuje dalej connection refused czy jakoś tak. Krótko mówiąc nie pomogło ;) Czy to wina plików które ściągnąłem? Mi się wydaje, że nie bo niemożliwe było by to, iż każdy ma coś z plikami nie tak. Czekam dalej na wasze pomysły. Pozdrawiam

Opublikowano

Zalezy jakie to sa "pliczki"..

Jezeli wsadzasz jakikolwiek pliki do mysql wylacz baze, wsadz pliki przez FTP, nadaj prawa, wlacz baze.

Jezeli wsadzazz pliki do gry, to najpierw wylacz procesy jakie edytujesz, albo po prostu przed zmianami zrestartuj serwer.