Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie Procka A Ca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś podkręciłem procka z 2,3 do 2,6 i po tym zabiegu Ca się włącza ale nie wyskakuje okienko do logowania i combat się wyłącza zachowanie podobne jak w przypadku braku framework 3.5 i visual c++2008. Powrót procka do pierwotnego stanu wszystko naprawił. Czemu tak się dzieje?? procek amd phenom 9650 inne gry działają normalnie

Opublikowano

Po trzecie nie radził bym nikomu podkręcać procka wiecej niż jest ustawiony fabrycznie , a dlaczego? materiał nie jest przystosowany do większej wydajności mocy , jezeli podkręcisz go bardziej , to bedzie wieksza temperatura i ci go spali.Mój kumpel miał taki przypadek ( 3 dni sie nacieszył )

Opublikowano

zasilacz odpada bo to 600W po za tym jeśli było by coś nie tak to by nie był stabilny system przeprowadziłem proces szybkości itp to było 6,2 w skali 7,9 a gta 4 crysis i inne gry dobrze chodzą co do płyty to tez w miarę nowa bios zaktualizowany do najnowszego i gdyby była za słaba to procesor wgl nie był by wykrywalny a nawet by socet nie pasował. A teraz prawie każdy podzespół można podkręcać bo producent zostawia jakiś tam zakres herców wolnych jak podkręciłem do 2,8 do nawet pc się nie włączył zmniejszyłem do 2,7 to się uruchomił pc ale to zmniejszyłem do 2,6.

down: pisałem w pierwszym poście procek przywróciłem do normalnego stanu czyli do 2,3 i normalnie działa.

PS: a jak jest 2,6 to dzieje się tak jak bym chciał używać hacka który jest detect czyli nawet logowanie nie wyskakuje

Opublikowano

dla mnie podkrecanie procka sie nie oplaca, zawsze moze sie cos rozdupczyc, ogulnie ca to dziwna gra, wylacza sie czasem bez powodu, mowienieprzez mikro czasem przerywa, ciagle problemy z serwami (no rozumiem ze cos nexon robi ale zeby co 2 dni...), albo poprostu plyta glowna nie ogarnia, nie wiem czy sie da ale zrob znowu procka na 2,3, jak nie zadziala to musialo cos sie zdupczyc

Opublikowano

możliwe ale to by się wszędzie przycinało i się wyłączało o GTA 4 nie mówiąc bo w GTA 4 30min grałem normalnie i po wyjściu temp się wahała w okolicy 50stopni teraz bez podkręcania wynosiła tyle samo ogólnie sprzęt mam chyba dobry

system operacyjny Windows 7 Ultimate 64bit

pamięć ram 5 giga

karta graficzna nVidia GTS 450 1024 mb

płyta główna od Gigabyte Ga-m52l-s3

Opublikowano

Haha za słaby zasilacz??Gdy by był słaby to kompa by mu wyłonczalo.Ale ja też nie radzie podkręcać procka niby przyśpiesza prace kompa ale komputer na tym i tak cierpi:).temperatura raczej też nie ponieważ komputer do pewnej temperatury się wyłancza aby nie spalić procesora(jak tak nie masz to w biosie poszukaj).Kurde nie wiem co ci tu doradzić może reinstal ca?

Opublikowano

ja mam podkręconego i mam zdjętą obudowę wiatraczek włączony i jakoś działa

sygnaturatooshort22.png

Zbieram ------

Opublikowano

dobra nie wiem co jest jutro jeszcze spróbuje podkręcić i zrobię reinstal i napisze co i jak

@: wiatrak u mnie chodzi i to az 4.;)

Opublikowano

jeżeli chcesz grać w combata to kup koski ram'u bo możesz mieć mało ram'u 512 czy coś koszt takiej kostki wynosi około 85zł 1gb

sygnaturatooshort22.png

Zbieram ------

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...