Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakąś działającą funkcję pod GMaila, która by wysyłała z niego maila?

To jest ukryta treść, proszę

Takie coś działało w marcu zeszłego roku

Jeśli macie jakąkolwiek działającą niekoniecznie pod gmaila to mógłbym prosić o wstawienie?

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

zaraz dam, tylko przerób na swoje potrzeby

sorry mam tylko exe-ke, jak masz decompilera to daj mi email na pw to Ci wyśle tą exe

Opublikowano

Ta... To tyle. Include ;

Treść includa :

#Include <file.au3>

Global $oMyError = ObjEvent("AutoIt.Error", "MyErrFunc")

Global $oMyRet[2]

;Global $oMyError = ObjEvent("AutoIt.Error", "MyErrFunc")

;~ $rc = _INetSmtpMailCom($s_SmtpServer, $s_FromName, $s_FromAddress, $s_ToAddress, $s_Subject, $as_Body, $s_AttachFiles, $s_CcAddress, $s_BccAddress, $s_Username, $s_Password, $IPPort, $ssl)

;~ If @error Then

;~ MsgBox(0, "Error sending message", "Error code:" & @error & " Description:" & $rc)

;~ EndIf

;

Func _INetSmtpMailCom($s_SmtpServer, $s_FromName, $s_FromAddress, $s_ToAddress, $s_Subject = "", $as_Body = "", $s_AttachFiles = "", $s_CcAddress = "", $s_BccAddress = "", $s_Username = "", $s_Password = "",$IPPort=25, $ssl=0)

$objEmail = ObjCreate("CDO.Message")

$objEmail.From = '"' & $s_FromName & '" <' & $s_FromAddress & '>'

$objEmail.To = $s_ToAddress

Local $i_Error = 0

Local $i_Error_desciption = ""

If $s_CcAddress <> "" Then $objEmail.Cc = $s_CcAddress

If $s_BccAddress <> "" Then $objEmail.Bcc = $s_BccAddress

$objEmail.Subject = $s_Subject

If StringInStr($as_Body,"<") and StringInStr($as_Body,">") Then

$objEmail.HTMLBody = $as_Body

Else

$objEmail.Textbody = $as_Body & @CRLF

EndIf

If $s_AttachFiles <> "" Then

Local $S_Files2Attach = StringSplit($s_AttachFiles, ";")

For $x = 1 To $S_Files2Attach[0]

$S_Files2Attach[$x] = _PathFull ($S_Files2Attach[$x])

If FileExists($S_Files2Attach[$x]) Then

$objEmail.AddAttachment ($S_Files2Attach[$x])

Else

$i_Error_desciption = $i_Error_desciption & @lf & 'File not found to attach: ' & $S_Files2Attach[$x]

SetError(1)

return 0

EndIf

Next

EndIf

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = $s_SmtpServer

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = $IPPort

;Authenticated SMTP

If $s_Username <> "" Then

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = $s_Username

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = $s_Password

EndIf

If $Ssl Then

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl") = True

EndIf

;Update settings

$objEmail.Configuration.Fields.Update

; Sent the Message

$objEmail.Send

if @error then

SetError(2)

return $oMyRet[1]

EndIf

EndFunc ;==>_INetSmtpMailCom

;

;

; Com Error Handler

Func MyErrFunc()

$HexNumber = Hex($oMyError.number, 8)

$oMyRet[0] = $HexNumber

$oMyRet[1] = StringStripWS($oMyError.description,3)

ConsoleWrite("### COM Error ! Number: " & $HexNumber & " ScriptLine: " & $oMyError.scriptline & " Description:" & $oMyRet[1] & @LF)

SetError(1); something to check for when this function returns

Return

EndFunc ;==>MyErrFunc

za duża sygnatura

Opublikowano

dla niektórych serwerów maiilowych trzeba pozmieniać adresy portów, w poprzednim roku większość firm wprowadziła nowe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

stop1.png

Mogłeś się domyślić że to tu trafi.

Macie jakąś działającą funkcję pod GMaila, która by wysyłała z niego maila?

Jeśli macie jakąkolwiek działającą niekoniecznie pod gmaila to mógłbym prosić o wstawienie?

Przykro mi ale perfidnie poprosiłeś o gotowca którego z resztą dostałeś... i mogę się założyć że nic nie zrozumiałeś z kodu który podał Ci JestemHackiem, dlatego czekasz na to exe. Nie proś o coś czego nie rozumiesz, poproś o pomoc jak próbujesz sto razy i nie wychodzi bo nie wiesz gdzie masz błąd, a nie jak nawet nie spróbowałeś.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Tak Maćku tak...

Ale z tego co napisałeś wychodzi tylko to, że wbijasz z tą swoją akcją byle gdzie - gdzie tylko jest jakaś prośba.

Akurat tak się składa, że JestemHackiem podał mi prawie to samo co miałem w spoilerze - czyli cudo z tematu

roomy.png

Opublikowano

Tak Maćku tak...

Ale z tego co napisałeś wychodzi tylko to, że wbijasz z tą swoją akcją byle gdzie - gdzie tylko jest jakaś prośba.

Akurat tak się składa, że JestemHackiem podał mi prawie to samo co miałem w spoilerze - czyli cudo z tematu

To po co ku*wa piszesz temat jak masz odpowiedź ?....No comment[...]

za duża sygnatura

Opublikowano

Napisałem prawie...

Zresztą po co komentujesz dodając na końcu posta "No Comment"? To jest żałosne :/

Mimo wszystkiego problem rozwiązany.

@Down: a po co mam podawać skoro Twoje prawdopodobieństwo zadziałało?

@matu691: dokładnie :)

roomy.png

Opublikowano (edytowane)

Czyli temat do zamknięcia, ale oczywiście nie powiesz jak to rozwiązałeś bo po chuj no nie? Przecież forum jest tylko od tego żeby zadawać pytania a jak znajdziesz odpowiedź to nie czujesz obowiązku zamieścić jej w temacie dla tych którzy będą tego potem szukać?

TO jest właśnie po prostu żałosne.

Tyle mogę powiedzieć o postawie takich userów.

#EDIT:

Prawdopodobnie wystarczyło zmienić porty/ip serwera smtp.

Edytowane przez Maciek134

stop1.png

Opublikowano

@3x up:

Tylko widzisz gdybym tego nie napisal, to ty bys tego nie potwierdzil, a za jakis czas powstalby kolejny taki temat tylko dlatego ze nie napisales co zadzialalo.

stop1.png

Opublikowano

nawet ładnie działa z gmailem , coś mam problemy z innymi polskimi serwerami ale gmail jednak wygodniejszy do tego celu

i małe info dla spamerów jak chcą korzystać z programu do rozsyłania spamu, sposób wysyłania pozwala na proste namierzenie osoby wysyłającej po IP :)

@Maciek134 może czas zaprowadzić porządek w dziale i awansujesz na kidmoda AutoIt , akurat posada w dziale jest wolna :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

tyle że z setek tysięcy zombie lecą miliony spamu to nikt nie będzie namierzał naszego IP.

Opublikowano

a po co namierzać jak sam wysyłając mail za pomocą tego skryptu wysyłasz przy okazji swoje IP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

tyle że jak dziennie rozsyła się miliony spamu to nikt nie będzie egzekwował od ciebie żadnych konsekwencji. Trudno winić użytkownika że jest członkiem botnetu.

Opublikowano

nawet ładnie działa z gmailem , coś mam problemy z innymi polskimi serwerami ale gmail jednak wygodniejszy do tego celu

i małe info dla spamerów jak chcą korzystać z programu do rozsyłania spamu, sposób wysyłania pozwala na proste namierzenie osoby wysyłającej po IP :)

@Maciek134 może czas zaprowadzić porządek w dziale i awansujesz na kidmoda AutoIt , akurat posada w dziale jest wolna :)

Wiesz, myślałem o tym, ale chyba trzeba jakieś podanie napisać? No i ja nie jestem "24h with MPC" bo mam co robić :) Jedyne co to dzisiaj w szkole przez fona wszedłem ale to męczące jest na Solidzie bo mały wyświetlacz ma. Pomyślę nad tym, na szczęście kończymy już jeden z serwerów więc trochę mniej roboty będę miał ;)

stop1.png

• Dodaj nową pozycję...