Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Connection Refused

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem iż chciałem zmienić drop itemek w mob_drop_item.txt , zmieniłem no i wrzuciłem z powrotem i podmieniłem pliki.

Gdy wpisałem reboot i maszyna się zrestartowała po wpisaniu ./start i po ok.1min w kółko powtarza się to:

To jest ukryta treść, proszę

Nie grzebałem w niczym takim aby to mogło zakłócić pracę maszyny, a najlepsze jest to że 5 min wcześniej jeszcze normalnie działał...

Tyle co robiłem to zmieniałem mob_drop_proto.txt, kombinowałem wcześniej (2h wcześniej) z 120lvl ale mi nie szło więc wróciłem nadal do english.

No i nic tak po za tym, chyba że te 2 maszyny oprócz tej coś przeszkadzają w jej pracy? W VirtualPC takie coś było że 2 maszyny mogły się gryźć ;/

Proszę o pomoc bo nie chcę wszystkiego ustawiać od nowa!!!

Namęczyłem się i chcę dodać więcej do mojego priva...

HELP!!!

post-193576-0-91516200-1297034106_thumb.jpg

Opublikowano

Napraw tabelki w navicacie... .

Zaznacz wszystkie tabelki potem LPM na obojętnie jaką tabelkę ====> Maintain Tables ====>Repair Tables====> Extended.

Masz + piotrek :)

Miałem błędy tylko w mob_proto_copy (Can't Find File) więc nie robiło mi to dużego problemu bo kopię mam, a w information_schema miałem taki problem jak w załączniku.

I tak a propo to nadal mam Connection refused.

Mario, bardzo dziękuję za tuty ale connection refused może być od najmniejszego błędu

a reszta może zacząć się sypać więc nie w każdym przypadku to może pomóc

bo każdy grzebie w czym innym i w czym innym popełnia błędy co doprowadza do tego problemu.

P.S

Jak grzebałem w FileZilla to usunąłem jeden plik, to był chyba locale_chn.lua i locale_.lua.bak

Być może o to chodzi. A co do naprawy tabelek, nic w tabelach nie grzebałem a i przez to "naprawianie" można sobie całkiem popsuć serwer...

Proszę o pomoc!

post-193576-0-98640200-1297095061_thumb.jpg

Opublikowano

@UP

Jak sam PostMaker się odzywa to chyba jednak zajrzę do regulaminu :D

A i zaraz dam edit z tym pliczkiem ;)

@EdiT:

No nie wygląda to nie ciekawie, a i jak wyciągnąłem mob_drop_item.txt pozmieniałem drop i wrzuciłem z powrotem na serwer to po wpisaniu reboot i uruchomieniu się ponownie serwera tak po 30sek od wpisania komendy ./start wyskakuje Connection refused . A przed zmianą wszystko było ok. Poradzicie coś? A i jeśli bym przesłał plik mob_drop_item.txt Wam tutaj to czy ktoś mógłby sprawdzić czy ustawiłem dobrze drop z metków? To tylko ID od 8001 do 8019 i od 8023 do 8027, dałem jeszcze niebieską śmierć (1095) i zmieniłem drop Ripera (1093) nie ma tego dużo a chciałbym żeby ktoś sprawdził czy nie ma źle wpisanych jakiś znaków czy coś.

Proszę o pomoc!

@EdiT2

Jak przywróciłem oryginalny mob_drop_item.txt to wszystko wróciło do normy. Sprawdzi ktoś co źle zrobiłem w tym pliku?

(Plik w załączniku)

@EdiT3

Nie wiem co to za mania z tymi skanami, chyba każdy ma jakiegoś antywirusa.