Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ipad Czy Netbook

szon122

Co wybraliście by   

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. ipad or netbook

• Ipad
      4
    • Netbook
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się was zapytać co by było lepsze ipad czy netbook. Proszę głosować w ankiecie i uzasadniać.

cudo.png
Opublikowano

Galaxy tab, lepszy ekran od ipada, mocniejszy hardware, odtwarzanie filmów full hd, otwarty system operacyjny, aparat.

RAsfepN.png
Opublikowano

A takie mam pytanie czy jest na ipadzie może java ? żeby zagrać na w sfgame lub inne gry tego typu ? ;)

cudo.png
Opublikowano

Zdecydowanie notebook

Dlaczego?

Bo ipad to kolejne gówienko jak ipod/ iphone

Co na nim zrobisz?

No nic, wgrasz muzykę, ale gdzie to taszczyć takie wielkie coś wgrasz kilka gierek i to tyle a na notebooku posiedzisz sobie na necie, może i możesz pograć.

25qpzwi.png

Opublikowano

iPad to cudenko ale nie poreczne . Nie wciskajcie kitow ze galaxy rulez bo tak nie jest. Ze apple nie jest wspierany przez zadne sieci polskie to nie znaczy ze dupa .

Jego OS jest nieprzydatny .. Malo co wspolpracuje ... Widzisz ameryka to duzo apple systemow i tam uzytkuja ich na maksa ... Ale ipad fajna zabawka przyjemnosc i ogromna radosc z uzytkowania . Kupilbym jakbym mial kase bo jestem fanem apple mam chyba wszystkie iphone'y a raczej mialem i jestem zadowolony . Lecz netbook jest o wiele lepszy jesli chodzi o funkcjonalnosc wiadomo winda i wszystko mozna robic . iPad jest dla kogos kto ma wszystko i chce zabawke tylko i wylacznie. No ktos wspomnial o aparacie no fajnie bede smigal z 12 " urzadzeniem i walil zdjecia .

Ipad to duzy iphone i tam tylko appstore i jest tam mnostwo fajnych aplikacji platne mozna miec za darmo ...

wakow9.png
Opublikowano

iPad to cudenko ale nie poreczne . Nie wciskajcie kitow ze galaxy rulez bo tak nie jest. Ze apple nie jest wspierany przez zadne sieci polskie to nie znaczy ze dupa .

Jego OS jest nieprzydatny .. Malo co wspolpracuje ... Widzisz ameryka to duzo apple systemow i tam uzytkuja ich na maksa ... Ale ipad fajna zabawka przyjemnosc i ogromna radosc z uzytkowania . Kupilbym jakbym mial kase bo jestem fanem apple mam chyba wszystkie iphone'y a raczej mialem i jestem zadowolony . Lecz netbook jest o wiele lepszy jesli chodzi o funkcjonalnosc wiadomo winda i wszystko mozna robic . iPad jest dla kogos kto ma wszystko i chce zabawke tylko i wylacznie. No ktos wspomnial o aparacie no fajnie bede smigal z 12 " urzadzeniem i walil zdjecia .

Ipad to duzy iphone i tam tylko appstore i jest tam mnostwo fajnych aplikacji platne mozna miec za darmo ...

No widzisz, ale np nie pograsz sobie w taką gre jak np no nie wiem :D

Metin?

Na notebooku, ja mogę spokojnie grać, ale generalnie używam go do surfowania po internecie.

No ale dobra każdy ma swoje zdanie :]

25qpzwi.png

Opublikowano

Nie gram w metina ale za to w minecraft'a i czy poszedł by mi na takim netbooku?

cudo.png
Opublikowano

iPad fabrycznie nie posiada Javy, ale są aplikacje dzięki którym mamy możliwość ją włączyć: (aplikacja kosztuje 0.99)

iPad jest całkiem poręczny- możesz na nim szybko surfować po necie, przeglądać muzykę, filmy, zdjęcia, możesz grać w gry (także darmowe) z AppStore'a, które są idealnym sposobem na nudę. ;) Jest też wiele przydatnych aplikacji, wiele z nich jest darmowych.

Tak jak podałem wyżej Java nie jest do końca obsługiwana, ale wydaje mi się, że w SFGame po zakupieniu tej aplikacji wyżej (czyli przeglądarki Cloud Browser)- będziesz mógł grać :)

Minecraft na iPad'dzie... no nie wiem. Potrzeba by było jakieś konwertera, bo wszystkie pliki Minecraft'a muszą być w odpowiednich dla iPada rozszerzeniach. Raczej niemożliwe.

Jeśli chodzi no netbooka no to tylko kwestia przyzwyczajenia- wolisz robić to wszystko na kompie to kupuj netbooka, jeśli chcesz czegoś nowego i moim zdaniem naprawdę ciekawego to kupuj iPada.

Pozdrawiam.

Opublikowano

krismalek, ty mówisz o notebooku, a my o netbooku, na netbooku też ci żadna gra nie pójdzie, bo nie ma roździelczości odpowiedniej. Co do tego, IPad zdecydowanie lepszy, nie jest poręczny? Jest mniejszy od netbooka, ale i tak polecam galaxy tab.

Innym razem.

Opublikowano

Netbook się nie nadaje do grania bo tam siedzi grafika intel gma, czyli wielkie g****. Na tym małym laptopku możesz sobie po necie surfować tylko i wyłącznie.

Ipada nie miałem, ale posiadam iPhone'a, który różni się jedynie rozmiarami. Ja bym stawiał na iPada.

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

Netbook oczywiście. Głupie porównanie.

Netbook więcej możliwości i w ogóle.

Ale jak chcesz Ipada to bierz Samsung Galaxy Tab, bo lepszy :)

1328997611-U170772.png

Opublikowano

Ja bym polecil Netbooka, ale z grafą Nvidia ION ;).

Pamiec 2GB .

Dysk 250 GB (tyle nawet wasze cudaśne IPADKI nie maja i Galaxy tabletki).

10.1 cala ;)

No i kilka razy tanszy.

Znajomy ma netbooka z grafiką ION i ;) nie narzeka na ilosc gierek. Metka na lajcie tam odpali. Minecrafta tez ;) bo gra w niego.

Moim zdaniem lepszy netbook bo ma klawiaturkę i myszkę ;) i nie brudzisz tego ekraniku... paluchami ... mam komorke z ekranem dotykowym i zdecydowanie wole miec fizyczną klawiature niz taka z dotykiem...

jqeuR.png

Opublikowano
TAM NAWET CHLEBA NIE MA CIOTO GLUPA
Wolę żyć na wsi niż w mieście, jak chleba nie ma to se upieke, spierdalaj.

Innym razem.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...