Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z _FF.. a mianowicie nie mam pojęcia jak użyć opcji "hide". Chodzi mi o to żeby przeglądarka w ogóle się nie odpalała, może tam być jakiś proces albo coś. I kolejne pytanie, czy jeżeli odpalę takiego firefox'a w "hide" to czy np. słyszałbym muzykę z youtube? Jeżeli napisałbym w skrypcie żeby odpalił jakiś film z yt.?

I wbrew pozorom próbowałem sam znaleźć w pomocy, google coś, co by mi pomogło. Do tej pory radziłem sobie w miarę sam..

Opublikowano

_FFStart Starts FireFox

To jest ukryta treść, proszę

start procesu , nie zobaczysz przeglądarki wcale

Parameters

$sURL Optional: URL

"about:blank" = (Default)

$sProfile Optional: FireFox profil

"default" = (Default)

$iMode

Optional:

0 = Connects to a running process

1 = (Default) Creates a new process (new window if FireFox is always running)

2 = Try to connect to a running process, if this fails, starting a new process

+8 Starting FireFox with the parameter -no-remote

$bHide Optional: Hide window

false = (Default)

true = Start hidden

$IP Optional: IP of the computer on which FireFox is running. .

"127.0.0.1" = (Default) localhost

$iPort Optional: Port number of MozRepl.

4242 = (Default)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dziękuję bardzo. Mam jeszcze jedno pytanie, da się ustawić nazwę okna, procesu które firefox ma otworzyć. Bo jeżeli odpalę skrypt, to i owszem spełnia on swoją rolę (loguję się na forum) ale nie mogę wtedy sam pracować na firefoxi'e. Wpadem na pomysł że może da się odpalić "inaczej nazwane okno" albo "inny proces?" który byłby po prostu firefoxem, ale odpalonym 2x i nie miałby wpływu na moją pracę z firefoxem.

Przykład;

Firefox1 -> pracuje sobie skrypt, loguje się do forum itd i tylko tu wykonuje się skrypt

Firefox2 -> Przeglądam MPCForum.. tematy o Autoit

@Edit. Chyba do tego doszedłem, jak na razie wszystko działa :)

I jak na razie jest Ok, w razie problemów napiszę jeszcze. Dzięki za pomoc

Opublikowano

A _IE nie łatwiej?? Robisz sobie Embedded i ukrywasz okno, nie ma procesu ani okna a wszystko działa i możesz sobie podglądać na oddzielnym okienku.

Wszyscy się rzucili na tego _FF jak nie wiem, on służy do tego czego nie można zrobić w _IE, wg. mnie wIElki shit się bardziej nadaje do tego niż FF.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

proces bedzie mimo że nie widac GUI przeglądarki, tak samo dział IE kiedy w hide

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Użyłem _FF bo miałem problem z IE.. a mianowicie nie mogłem w ogóle zrobić logowania na jakąkolwiek stronę, na 100% błąd leżał po tym że błędnie pisałem kod, ale nie chciałem się bawić w IE skoro w FF wystarczyło

lub

Nie wiem.. jakoś "prostsze się to wydaje, ale skoro mówisz że w IE będzie lepiej, to "przestawię" się na IE. Teraz pozostaje mi zmienić cały kod.. i dość do tego wszystkiego od "początku" :)

Jeżeli by ktoś chciał logowanie na jakieś forum za pomocą _FF to może napisać PW. Tymczasem.. zabieram się za IE

Opublikowano

Oczywiście do przeglądania neta zostań na firefoxie, do tego polecam Ci dodatek FireBug, bardzo się przydaje do znajdywania ścieżek do elementów na stronie.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Tak, posiadam go od kilku dni. Tylko nie mogę ugryźć logowania.. a dokładniej "Login"

Mam coś takiego:

Skrypt po wypełnieniu dwóch pól z loginem i hasłem próbuję _IEFormSubmit($oForm, 0) tylko to tak jakby "resetuje" mi wszystko. Wartości w pola które zostały wpisane znikają i nic się nie dzieje.. w najgorszym wypadku powinno się pokazać że złe jest hasło.. Tutaj nic się nie dzieje..

Próbowałem poprzez help znaleźć coś aka "Click" w id elementu. W tym przypadku to byłby przycisk login. Znalazłem tylko coś takiego

Ale to się nie sprawdza.. wprost nie działa.. _IEGetobjByName dałem "login" bo taką nazwę ma przycisk i.. nic.

Wytłumaczyłby mi ktoś jak to naprawić i w czym leży mój błąd? Z góry dziękuję :)

• Dodaj nową pozycję...