Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pierwszy Samochód

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , powoli i nie ubłagalnie zbliżają się 18 urodziny , więc zaczełem myśleć o jakimś samochodzie. Fundusze nie pozwalają na duże zróznicowanie - do 6 tyś zł , myślałem o bmw E36 =

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://images02.olx.pl/ui/7/22/60/1286207593_126202260_6-PILNIE-SPRZEDAM-BMW-E-36-1992-slaskie-1286207593.jpg&imgrefurl=http://bytom.olx.pl/pilnie-sprzedam-bmw-e-36-1992-iid-126202260&usg=__gZRSFGrvuwWk50rYO5AX8JOC-ko=&h=300&w=400&sz=28&hl=pl&start=228&zoom=1&tbnid=6YhwgZt1vyy8UM:&tbnh=163&tbnw=202&ei=5shNTfTVG46AhQec3o2NDw&prev=/images%3Fq%3Dbmw%2Be%2B36%26hl%3Dpl%26biw%3D1024%26bih%3D677%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10,10625&itbs=1&iact=hc&vpx=140&vpy=177&dur=4116&hovh=194&hovw=259&tx=217&ty=160&oei=XshNTfPIC4mWOuawrOoP&esq=29&page=20&ndsp=12&ved=1t:429,r:0,s:228&biw=1024&bih=677

Co Wy myślicie o nim , no i polecajcie jakie do tej sumy mogłbym kupic.

Zależy mi głownie o mocy (KM) i silnik tak do 1.8 - dobrze by było.Pozdrawiam

@Edit : jak coś polecajcie tylko 5 drzwiowe...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

ja bym dal sobie spokoj z be em a :P

W mojej rodzinie byla e36 e46 teraz nowa e60 i powiem szczerze ze jak cos sie zepsuje to ciezko / drogo naprawic . e36 i 46 paliwozerne i to strasznie .... Czesto problemy z elektryka . W 5 nowszej jest spokoj ale czasem cos wywinie . Ale zawsze to komfort ktorego nie znajdziesz w escorcie / vectrze ani preztiz

wakow9.png
Opublikowano

Pomyśl dwa razy zanim kupisz BMW. Paliwożerne/ropożerne a ceny teraz wiesz jakie są. Zresztą prawie każda taka BMKa była wcześniej ostro tyrana (właściciele takich aut lubią jechać po 60 na 3cim biegu, ruszać z piskiem opon i palić gume). Raczej zły strzał.

Opel jakiś ? Astra I . Albo jak kto wole Dewo (czy jak to sie tam pisze) Lanos. Znajomy ma tego "lansika" i łatwo z naprawami jest z tego co tam się chwalił. Dobry strzał dla młodego kierowcy :)

Powiedziałem co widziałem

f.png

Opublikowano

A może mercedes w124 coupe? mój kolega ma 3.0 w benzynie i nienarzeka. I nie jest paliwożerny. Do 6tyś powinieneś kupic w ładnym stanie.

http://img151.imageshack.us/img151/8752/124ia1.jpg

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Legenda
Opublikowano

Renault Kangoo, prawie nic nie pali.

Golf III, fajna bryczka (najlepiej diesel).

Renault Clio, mały, cichy i zwinny.

Gość Mounthains
Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu kupiłbym Golfa III w dieselu

Albo Peugeot 206

Opublikowano

Kto polecil lanosa prosze was wyobrazni !

nigdy w zyciu znajomemu sie silnik rozpadl na pol na parkingu normalnie zlamal w zadbanym samochodzie .

Co do bmek to auta dla ludzi o wiekszym budzecie , rodzin a nie dla mlodego chlopaka. Chociarz ja zakupie e46 w coupe za kilka miesiecy bo kasy nie ma narazie i prawka tez nie :P

Civic fajny w sedanie albo hatchbacku polecam bardzo swietne auto :) Mazda 323 auto zajebiste i tyle :P

wakow9.png
Opublikowano

Mercedes 190 lub W124 to są auta nie do zajechania ale mają już swoje lata

Bmw e36 jak na swoje lata dalej bardzo dobrze wygląda części do nich będziesz miał na każdym szrocie i nie są drogie i największy plus to że dziewczyny kochają BMW

Audi A4

Mazda 626 kub 929

Nie polecam ci na pierwsze auto Citroena zawieszenie są bardzo drogie do zrobienia lecz są zajebiście wygodne.

@F4k3r powiem ci jedno nie wiesz o czym chłopie piszesz Lanosy mają silniki Opla masz coś w głowę wbite że co koreańskie to hujowe a tak nie jest

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

@F4k3r powiem ci jedno nie wiesz o czym chłopie piszesz Lanosy mają silniki Opla masz coś w głowę wbite że co koreańskie to hujowe a tak nie jest

To samo mi mowil znajomy i mu po kilku miesiacach silnik sie zlamal ja tylko mowie . Wzyciu bym do takiego samochodu nie wsiad lecz to moj poglad . Mazdy sa naprawde nie do zajechania . Chujowe * tak off topic.

wakow9.png
Opublikowano

Opel Corsa, np 1.2

Kupisz se bejce a potem do starych po hajs na wahe? Gdzie ty chcesz tę moc wykorzystać, nie ma gdzie.

Opublikowano

Dołożyć, dołożyć i jeszcze raz dołożyć, a wyjdzie na to samo. Kup Golfa IV, łatwa dostępność części, jest to volkswagen, nie jakieś dełu(z tym lanosem to kolega dojebał :D), bardzo mało pali i ma jakiś wygląd.

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Golf III rlz xD Mój wujek go ma w diesel'u i mało pali. Trochę go odnowił za tysiaka i super wygląda :)

Ja go polecam :D

1328997611-U170772.png

Opublikowano

No no kup zajechanego golfa i lataj potem po szrotach. Bo tu stuka, tu puka.

Wypowiadacie się a pewnie nawet nie macie prawka :)

Jak dorośniecie do mojego wieku to będziecie inaczej patrzyli na "lanosa". Zresztą jak chcecie ruszać z piskiem spod sklepu, "wozić" się z opuszczonymi szybami i śmieszną muzyką to golf nadaje się do tego idealnie ! Tylko pamiętaj o 2 spojlerach i przewierceniu tłumnika (o ile jakiś idiota wcześniej sam tego nie zrobił).

Wiem że silniki dobre mają bo to jest fakt, ale poprzedni właściciele często udowadniają że nawet taki dobry silnik można pięknie zryć :)

Jeżeli już to IV - to jest inny przedział cenowy i łatwiej znaleźć takiego w dobrym stanie.

f.png

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/mazda-mx6-2-5v6-b-g-i1428073997.html

to jest fajne autko

Tak jest fajne , ale jak już pisałem tylko 5 drzwiowe no i silnik ma trochę duży <_< nie wyrobie na ubezpieczenie ;)

Opublikowano

Pierw zrób prawo jazdy,a nie myślisz o samochodzie. Masz 6k zł, a jako 18 letni kierowca dolicz 2000 zł za OC.

Z pierwszym samochodem nie ma co szaleć bo gwarantuje Ci że się rozpier..... na pierwszym lepszym zakręcie lub drzewie ;)

Liczy się tylko mercedes ^ ^

Przy okazji zgadzam się z Fifolski. Wieśniackie techno,opuszczone szyby,łokieć za okno i wstyd lans na mieście

238626.jpg]
Opublikowano

Tak jak Fifolski napisał wyżej BMW są tak styrane i strasznie w złym stanie że masakra ;)

Kolega kiedyś pojechał oglądać Bete z ogłoszeń z allegro niby stan "igła" okazało się że kolesiowi urwał się tylni amortyzatory wpadły do bagażnika :D

Włożył kawałek deski i myślał że znajdzie naiwniaka który to kupi :D

Ja wczoraj kupiłem sobie Opla Corse 1.4 w gazie nie miałem jeszcze jak przetestować maksymalnych osiągów bo ciągle pada ,ale 120 spokojnie jedzie :)

Polecam Ci golfika/polo/corse.

@Co to ubezpieczenia

Jak mama/tata mają prawo jazdy niech kupi to na Siebie ,a Ciebie na współwłaściciela ;)

My płacimy chyba 250 zł na rok samo OC więc to nie jest dużo( rodzice mają maxymalne zniżki)

Opublikowano

Ja osobiście nie polecam BMW, bo nie wyrobisz na naprawy itp. :]

Do 6k, hmm...

http://allegro.pl/astra-ecotec-1-6-16v-klima-alu-17-abs-cd-97-i1429348125.html

Może to ;)

No prezentuje się nieźle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...