Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor.

dawidek00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chcialbym zasiegnac rady mam laptopa podniesionego o 3 cm zeby sie nie grzal bardzo od biurka i moja temperatura procesora to 50-60 stopni i u mnie to nie jest norma bo lagguje jak gram w cs'a strasznie i dlatego dalem do tego dzialu pomozcie czy isc z tym do serwisu? Zdjac obudowe kupic chlodziarke taka pod procesor ? (Ona kosztuje 20 zl dodatkowo podnosi laptop o 5 cm) PISZCIE Prosze bo przez to chujostwo mam 4 fps jak gram po 30 min a takto mam normalnie 60 ale jak sie nagrzeje to 4 to nie wina karty bo wyciaga mi 60 fps na spokojnie... Beda +/- i 5*

1318193140-U391680.png

Zbieram minusiki:)

Opublikowano

A jeśli odpalisz laptopa od razu i od razu właczysz cSa to ping jest normalny dopiero jak sie zagrzeje?

matjes4.png

Opublikowano

Wpier**l do zamrażarki....

Najwidoczniej jest to sprzęt do pracy. Albo zanieś go do serwisu i poproś o wymianę chłodzenia na bardziej wydajniejsze lub jeśli się na tym znasz to kup "chłodnice" Inel Spressing 3X. Niestety jest ono dość drogie...

PS. Sam używam go w laptopie. Do gier polecam komputer z rozkręconą obudową wolno stojący ;) Nie wiem czemu ludzie uważają laptopy za sprzęty do gier.

Opublikowano

Do serwisu jak na gwarancji bo cos padlo ... moze wew chlodzenie ?

Ja na laptopie ogladam np 3 filmy w nocy jakies 6 /7 godzin laptop lezy na lozku w poscieli i nawet cieply sie nie robi . A na biurku kiedys hostowac serwer do metina 24 / 7 bez podstawek . Gram na nim w gry bez problemow takze cm nic nie zmienia . blad w sprzecie albo taki chujowy sprzet.

Ja mam thinkpada t61 .. Moze podaj speca laptopa ale to nie mozliwe zeby sie grzal musi byc wada w sprzecie . A wyslalbym cie na fora komputerowe w google wejdz bo jeszcze warna dostane ;p

Zreszta nie wiem czemu ludzie maja problemy z chlodzeniem po co wam sciagac obudowy itd .

Na chlebaku inel core i5 3.3 ghz krecone do 3.8 +

Plyta Radek 6870 tez mocno krecona = crysis 2 prawie full detale z normalna temperatura .

wakow9.png
Opublikowano

Ja na laptopie ogladam np 3 filmy w nocy jakies 6 /7 godzin laptop lezy na lozku w poscieli i nawet cieply sie nie robi . A na biurku kiedys hostowac serwer do metina 24 / 7 bez podstawek . Gram na nim w gry bez problemow takze cm nic nie zmienia . blad w sprzecie albo taki chujowy sprzet.

Ja mam thinkpada t61 .. Moze podaj speca laptopa ale to nie mozliwe zeby sie grzal musi byc wada w sprzecie . A wyslalbym cie na fora komputerowe w google wejdz bo jeszcze warna dostane ;p

Ja tak samo, wczoraj cały dzień leżałem z lapkiem w pościeli i był tylko przy procesorze ciepły. Mam Toshibe Satelite A200 a komputer składany oczywiście ;)

Zawieź do dobrego serwisu aby sprawdzili co się grzeje, czy karta czy procek. I jak długo masz tego laptopa ? możliwe że chłodzenie jest zabrudzone i działa nieprawidłowo. Ja z mojego starego komputera wygrzebałem 12 Dkg kurzu kiedyś.

Opublikowano

Na gwarancji już nie jest niestety.

Karta graficzna 400mb (380 z +) - słaba ;/ seria.

Ram 1gb

Laptop to jest Acer Extensa 5220 troszke podkrecony. ;]

4x @up

Nie chodzi o ping tylko o fps / uzycie procesora / lagi (nie przez ping)

@up

Ostatnio był czysczony wiatraczek i cala reszta. Ale jeszcze jutro lub pojutrze oczyszcze.

PS : Czyszcze to pedzelkiem.

Chyba ze mozna odkurzaczem wciagnac to no to piszcie to wdmuchne to wszystko :D

Jak coś to defragmentowany był dysk C: i D: , E: też teraz defragmentuje.

All programy wylaczone podczas grania.

W MENADŻERZE ZADAŃ - Użycie procesora 100% , podczas grania i Pam. zadeklar .: ok. 1000/2436M

Nie wiem czemu pisze .../2436M jak ja mam 1gb ramu.

Wpier**l do zamrażarki....

Najwidoczniej jest to sprzęt do pracy. Albo zanieś go do serwisu i poproś o wymianę chłodzenia na bardziej wydajniejsze lub jeśli się na tym znasz to kup "chłodnice" Inel Spressing 3X. Niestety jest ono dość drogie...

PS. Sam używam go w laptopie. Do gier polecam komputer z rozkręconą obudową wolno stojący ;) Nie wiem czemu ludzie uważają laptopy za sprzęty do gier.

No tak coś tak jakby do pracy , ale nigdy tak nie było.

1318193140-U391680.png

Opublikowano

Ja miałem podobny niegdyś problem tyle że na normalnym PC :)

Po pewnym czasie co chwilę robiło się zużycie procesora na 100% kiedy grałem w bitwę o śródziemie podczas gdy wcześniej wszystko było normalne wnet elegancko :)

Otóż nieoczekiwanie po formacie problem ten uległ:)

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

Zanies laptopa do serwisu oni sie tym zajma ja bym tak zrobil.Mozesz takze kupic sobie w sklepie paste chlodzaco pod procesor lecz znaczego kopa to nie da.Pento korzystanie z procesora nie zalezy tylko od jego przegrzewania tylko zbyt duzo uruchomionych aplikacji w takim przypadku format pomaga a jemu sie przegrzewa procesor format nic nie da.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja na normalnym PC miałem podobnie tyle, że włączałem dowolną gre i nagle użycie procka wzrastało do 100% okazało się, że to wirus który bez mojej wiedzy otwiera różne aplikacje i spowalnia system i jego działanie.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

@Up.

Wirusów nie mam.

Format był 2 miesiące temu.

Programy wylaczam jak wlaczam Cs'a

Moja karta ma 400mb tak jak pisalem i nigdy tak nie bylo.

Jak gram to fps mam 30-60 tylko takie sciny mam (nie przez ping). cl_cmdrate na 40 cl_updaterate na 40.

To jesli chodzi o Cs'a

A w metina to mam taka scine gram gram gram i nagle STOP. Ekran stoi i nic sie nie da zrobic (przez menadzer zadan wylaczam) i zawsze jest CPU 80-100 i Zuzycie pamieci do 500mb dochodzi. [Zawsze tak duzo w metina mam ale nigdy mi sie tak nie scinal]

1318193140-U391680.png

Opublikowano

A masz w ogóle jakiegoś anty i firewalla??Jeśli nie najlepiej Kasperskiego okres próbny 30 dni przeskanuj all dyski.Ja na starym ale stacjonarnym też tak miałem, ale jak rozkręciłem kompa wentylator all poczyściłem i mi ładnie wszytko działało.Na nowym mi jakiś wirus mulił reset komputera pomógł.A tak w ogóle chyba nie masz win 7??Bo jeśli masz może być tak że komp ci nie ciągnie tego systemu, nie wyrabia i się grzeje.Ja sie dokładnie na tym nie znam, ale to powinno pomóc Ci w rozwiązaniu problemu.

ronaldov.png

banner.gif

Opublikowano

Jeśli podkręciłeś procesor, podkręca się zawsze chłodzenie - bo się wtedy procesor bardziej grzeje.

Możliwe jest też, że padło chłodzenie procesora - jeśli się na tym nie znasz, zanieś go do serwisu ;).

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

@up

za taka odpowiedz to papa.

sa laptopy do gier , nawet biurowe ktore maja dobra karte graficzna i duzo ramu i mozna spokojnie grac wiec przestan pierdolic;]

1318193140-U391680.png

Opublikowano

Jak 50-60 stopni to nie jest norma to ja nie wiem. Mam czasem 70 stopni w lapku, stoi na biurku, i nic się nie dzieje, ale to tylko chwilowo, po 6 godzinach ciągłej gry. Laguje ci z innego powodu.

Innym razem.

Opublikowano

Zreszta nie wiem czemu ludzie maja problemy z chlodzeniem po co wam sciagac obudowy itd .

Na chlebaku inel core i5 3.3 ghz krecone do 3.8 +

Plyta Radek 6870 tez mocno krecona = crysis 2 prawie full detale z normalna temperatura .

-.- Ta crysis 2 a moze frytki do tego ? PRemiera crysisa 2 ma byc w marcu 2011.

@ topic

Padlo ci chlodzenie w lapku albo masz zapchane kurzem...

jqeuR.png

Opublikowano

-.- Ta crysis 2 a moze frytki do tego ? PRemiera crysisa 2 ma byc w marcu 2011.

@ topic

Padlo ci chlodzenie w lapku albo masz zapchane kurzem...

Dokladnie 24 marca.

Istnieje cos takiego jak beta ...

Na konsole otwarte multi + PC zamknieta.

Frytek nie lubie bo za duzo tluszczu ale poprosze tortille z chudym kurczakiem.

wakow9.png
Opublikowano

@up

mnie nie obchodzi co ty lubisz...

zaloz sobie temat co lubisz a czego nie ... :D

Ja chce odpowiedzi! Przeczyscilem lekko pomoglo ale nadal jest ten "lag"

Ps: W metinie juz sie tak nie laguje.

1318193140-U391680.png

Opublikowano
letko
Chyba lekko.

Rozkręć dolną klapę, kup sprężone powietrze (jak nie masz) i wtedy wyczyść, jeżeli zrobisz to dokładnie, to pomoże, uważaj z układem zasilającym, jak coś naderwiesz, to naprawa wyniesie grubo ponad 150zł w zależności od laptopa.

Innym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...