Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wystawianie Kont Na Allegro.Pl Mega Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wystwaieł konto na allegro i dostałem takiego wiadomosc na gg widac ze to jest firmy gameForge tylko poco im do zbanowania moje hasło do poczty??

UWAGA: W trosce o bezpieczeństwo, w wiadomości od Nieznajomych podejrzane treści zastąpiono ciągiem "[xxxxx]". Jeśli chcesz otrzymywać od Nieznajomego kompletne wiadomości - dodaj go do swoich kontaktów.

Treść wiadomości:

Informujemy Pana, że jest Pan oskarżony o sprzedaż własności firmy GameForge 4d GmbH Dotyczy to aukcji o numerze 1440032358Zgodnie z kodeksem prawnym jest to przestępstwo, za które grozi odpowiedzialność karna:§7 Prawa administracji projektu względem kont(I) Postanowienia ogólneWszystkie konta, łącznie z ich surowcami, wyposażeniem, umiejętnościami, itp. są wirtualnymi przedmiotami w grze.Użytkownik nie uzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta. Wszystkie prawa do kont i ich zawartości nalezą do Gameforge. Żadne prawo, a w szczególności prawo do wykorzystywania zawartości, nie może być przeniesione na użytkownika.(II) Zakazy dotyczące użytkowaniaBez pisemnej zgody Gameforge zabronione jest porozumiewanie się z osobami trzecimi w zakresie przekazywania lub wykorzystywania, czy ujawniania zabezpieczeń kont i danych dostępu. Zakaz tyczy się w szczególności sprzedaży kont, surowców, czy uzyskiwania jakichkolwiek innych profitów przy przekazywaniu kont lub surowców innej osobie. To samo dotyczy sprzedaży danych dostępu do kont, praw do wykorzystywania kont, oraz innych prób złamania tych przepisów. Naruszenie tych lub innych praw, w szczególności praw autorskich, będzie wiązało się ze zgłoszeniem takiego faktu odpowiednim organom i złożeniem oskarżenia w stosownym urzędzie.(III) WyjątkiDozwolone jest bezpłatne, ostateczne przekazanie konta jak i handlowanie surowcami wewnątrz serwera w stopniu, w jakim zezwala na to Regulamin Gry. Dozwolone jest kopiowanie i rozprzestrzenianie oprogramowania udostępnionego na stronie gry (Klient) tak długo, aż jego zawartość nie zostanie zmieniona i nie jest motywowane uzyskaniem profitu finansowego.Oznajmiam iż 48h od wysłania ostrzeżenia na Pana/Pani adres e-mail, zostanie wszczęte postępowanie karne odnośnie wymienionego wyżej wykroczenia.GameForge 4d GmbH widzi 3 rozwiązania tej sytuacji:1.Wypełnienie Formularza o zbanowanie konta na okres:a) 7dniB) Stała blokada konta ( w przypadku gdy posiada się na koncie wcześniej nałożone kary )2.Grzywna w wysokości 500zł - 5 000zł3.Sprawa w sądzie rejonowym na zasadzie ( §7 Prawa administracji projektu względem kont ) wykorzystywanie gry Metin2 na własną korzyśćAd.1Aby załagodzić sprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należy wypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru:1. ID metin22. Login i hasło poczty na której zarejestrowane jest konto w metin23. E-mail kontaktowyJeżeli w ciągu 48h nie otrzymamy odpowiedzi zostanie wysłane wezwanie sądowe pod Pana/Pani adres.Nasz adres e-mailto [email protected]: Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią odpowiedzialność ponoszą prawni opiekunowie.Nic nie zmieni zakończenie aukcji !=========================================================================================Gameforge 4D GmbHAlbert Nestler-Strasse 8D-[xxxxx] KarlsruheSąd Rejonowy w Mannheim, rejestr handlowy: HRB 111190Nr ident. VAT: DE247446041Dyrektorzy generalni: Carsten van Husen, Klaas Kersting

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

[email protected]

I od razu widać, że fake

A po 2 skąd niby gameforge miało by znać twoje gg?

Po 3 widać, że próba wyłudzenia danych do konta

Aby załagodzić sprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należy wypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru:1. ID metin22. Login i hasło poczty na której zarejestrowane jest konto w metin23. E-mail kontaktowy

Po 4 metin23 nie istnieje

Opublikowano

Próba wyłudzenia konta. Heh... czego oni nie zrobią.

Sygnatura by

AdamS12

Każdy dodatkowy + mi się przyda, więc bądź pomocny i daj +. To nic nie kosztuje.

Tutorial Jak zrobić spolszczenie

Opublikowano

Konta,itemy oraz inne rzeczy zwiazane z Metinem 2 sa wlasnoscia firmy GameForge 4d GmbH z czego tylko firma posiada pelne uprawnienie do calej gry Metin2 i od firmy zalezy co sie z danym kontem,itemami stanie.Zgodnie z regulaminem Metina PL sprzedawanie kont,itemow jest nielegalne wedlug kodeksu prawnego w Polsce liczy to sie w przypisanie sobie autoryzacji do produktu/rzeczy firmy ktora utworzyla dane dobro i posiada nieograniczona i prawna autoryzacje.Nic z tym nie zrobisz chyba ze pogadasz sobie z firma GameForge 4d GmbH o przypisaniu do konta twojej autoryzacji :D za co raczej sie nie zgodza nie ma co wpadles niezle jesli wysla do ciebie E-meil z takimi grozbami to natychmiast wypelniaj wniosek ze chcesz bana na konto no chyba ze wolisz zaplacic grzywna od 500 do 5000 zl :rolleyes:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mi wysłali to na maila,jak 1-szy raz wystawiałem konto na allegro i nie wiedziałem co to mpc :D Odrazu pełno w gaciach i aukcjii ni ma :P

Opublikowano

Dopisz w aukcji iż sprzedajesz nie konto a czas poświęcony na rozwinięcie postaci i zdobycie ekwipunku, kotno jest własnością firmy Gamerforge.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Napisałem do supportu metin2 i napisali:

Metin2.pl nie kontaktuje się przez komunikator gadu-gadu, jedyna droga kontaktu z graczami to tylko support lub irc. Proszę się nie przejmować ta wiadomością.

Więc uważajcie na takich gości bo możecie łatwo stracić konto!!!!!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...