Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Serwer Nie 4Fun Ale Zarazem Nie Jak Na Pl'U.

EvolutionMT2°

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Co sądzicie o serwerze z taką wizją:

Chodzi o usunięcie wkurzających momentów metina, lecz pozostawienie trudnego expa. Mnie osobiście taki serwer odpowiadałby najbardziej. Na innych privach, co prawda przy pomocy kolegów, przesiadałem się od razu z mnisiej zbroi ( na 1 level ) na stalkę. Uważam, że nie jest to dobre. Połowa mieczy nie jest wykorzystywana, giełda się kurczy - nic dobrego. Ciężki exp powinien zostać! Przynajmniej moim zdaniem. Ta wizja odróżnia się od PL brakiem beznadziejnego kowala i innych wkurzających rzeczy, niszczących naszą pracę i poświęcenie. Jeżeli moc będzie ze mną mogłoby to być coś w stylu "im więcej kowalowi zapłacisz tym większa szansa na ulepszenie - możliwe nawet 100%" czy inne rozwiązanie. Nie uważam jednak za perfekcyjny pomysł wystawianie w sklepie magicznego metalu za 100k i po sprawie.

Myślę również, nad rozwiązaniem - zwiększenie ilości misji.

I tzw misje dzienne - można ją powtarzać co dzień - może losowa z jakieś puli - do wyboru jakaś mała nagroda.

Boje się jednak, aby nie "spalić" pomysłu robiąc to za ostro - żeby nie wyszedł z tego PL.

Mnie osobiście nigdy exp tak bardzo na polskim metinie nie wkurzał - bardziej kowal, psuł wydropioną kasę, ulepszacze i jeszcze przedmiot.

Uważam, że w grze ważne są osiągnięcia i dochodzenie do celu, a nie w 1 dzień wbijasz 90 level i skile na P.

Choć to też nie jest łatwy kawał chleba, wiele osób grających na privie, gra tam właśnie dlatego żeby zrobić szybko skile i eq do pvp.

Macie jakieś myśli co do takiego typu serwera?

Zagrałbyś na nowym ulepszonym metinie nie "only4fun"?

Proszę o sugestie, opinie, komentarze.

Pozdrawiam.

PS:

Prosiłbym jeszcze o odpowiedź na pytanie:

Co Cie najbardziej wkurzało na PL'u?

Czy misje na PL'u były dla Ciebie dobrą rozrywką umilającą wbijanie Levela?

at_5761416.png

Rozpoczęcie prac - Tworzenie Launchera (Auto Updater) oraz strony WWW.

Opublikowano

Mnie pomysl sie osobiscie podoba. a co do 1 pytaania to mnie wkurzyly NOOBY ! za duzo ich bylo dlatego zaczolem grac na PRIV !

tesspjp.jpg

Założyłem się z kolegą że jak będe miał 1000 - to wygram piwo. Wiec Daj - a pomożesz mi wygrać piwo :)

Opublikowano

moim zdaniem powinien pojawić się polski serwer w stylu VipMT2(tego PIERWSZEGO, mało kto pewnie pamięta)

exp łatwy do 70, potem ciężej,bez nowych broni i zbroji, stal +9 i koniec, bronie tylko te co są w normalnym metinie (syrek, OBS itd)

bez niemieckich broni

dzieci neo tez by nie bylo bo grali by na privach 4fun

handlarze nie bardzo rozbudowani, bez 6 i 7 bonu

i żeby nie było broni i zbroji na 60+ w sklepie, to bez sensu...

to tyle

Opublikowano

Miałem swój serwer no-hamachi, a grałem na wielu wielu innych i postaram się pomóc co zrobić na serwie, alby był poprostu ciekawy. Mam nadzieję, że to zainspiruje autora.

A więc tak, exp zaczynamy od 1lv (65 na start to głupota). Ważne aby serwer był dobrze zabezpieczony, żadnych spolszczeń, gdyż cheaty psują cały serwer. Kowal ulepszacze powiedzmy od +5, szansa jak na globalu, jednak gildia może postawić zbrojmistrza, płatnerza, jubilera, który zrobi bez ulepszaczy, ale za duużo wyższą cenę. Dlbra byłaby mapa metinów (np. zrobiona z imcha jak np. na Elandosie), gdzie można by było znaleźć różne bossy i metki. Z metków drop np. szkat blasku księżyca, heksogenalnych szkatułek, z których dropią przedmioty z is (bony, powrót statusu, fryzury itp). Brak oczywiście 6/7 bonów, epiki tylko na 80lv, takie jak na pl (brak obs, gdyż mental wtedy ma duża przewagę nad innymi). Kd+4 dropiące z metków, stalki ze szkat bossów. Ważne jest, żeby zrobić taki is, aby nie było dzieci is.

To tyle z mojej strony, mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem;)

Opublikowano

@up ta misja z lv i potworkami fajna;] masz 10 lv zabij 10 potworkow np. masz 80 zabij 300 potworkow (oczywiscie lv 80 jest lepszy i dla niego jest latwiej;d)

@LancerMiszcz nie robie servera pod avalon najlepszy byl by wedlug mnie taki dedyk... Powiem tak w 2008 roku nie bylo takich bajerow o niee... i wtedy byl najlepszy server NEWLONGJU!

Szczerze zrobilbym newlongjuPL ale ja nie stawiam serverow .;]

1318193140-U391680.png

Zbieram minusiki:)

Opublikowano

To subforum służy do dyskusji / zapowiedzi serwera a nie od pytania jaki serwer chcą gracze.

Zamykam

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...