Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezkarne Złodziejstwo

Savant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co tu dużo mówić dziękuje dobranoc nei ma co wracac na serwer gdy durne gnoje jakoś blokują mi cube i potem nie mam nic ... cała plantacja poszła się walić potem , jakieś boty zawijają skrzynki i wszystko nie wiem jak to się dzieje ale wątpie że to była wina modów ponieważ chodziło do wczoraj wszystko okey a dziś już nie ...

Infiltracja serwera jest gdzieś pełną gębą + Cuby to debilizm 4 klocki w dół ? i co potem ? koleś podkopał mi się 5 i wszedł do domu ... i nie tylko mnie bo wszystkim mieszkającym obok również.

Albo coś z tym zrobicie albo populacja serwera drastycznie zmaleje .

EDIT : zrobiłem poprawkę ... i popytałem ludzi dookoła WSZYSCY Bez wyjątku zostali okradzeni z pieniążków więc tu moje pytanie się pojawia PO CHOLERE my się męczymy z budowaniem etc a potem przyjdzie jeden debil i wszystko niszczy . Cuby miały gwarantować bezpieczeństwo przed tym noobstwem i pobieracie za to opłaty w tym całym "euro" i za co mamy płacić ? za to że non toper jest to wyłączane za pomocą jakichś haxów ?

EDIT2: miałem pomysł jak sobie zabezpieczyć działke od dołu ale nikt się nie spodziewał żę fizyka cieczy zostanie wyłączona i gówno teraz szczerze każdy z nas może. Ci którzy wybudowali sobie wszystko wcześniej zanim zostały wprowadzone te chore pomysły (płatne Cuby etc) mają owiele łatwiej i jakoś tam nie zdarzają się kradzieże

godnew.jpg
Opublikowano

u mnie podobnie, choć cuboida miałem, jestem pewien bo wcześniej działał a dziś dupa ;s

.

Opublikowano

Zacznijcie myśleć a nie narzekacie. Mój dom stoi od samego startu serwera w centrum miasta koło spawnu i nikt go nigdy nie zniszczył.

4 kostki w dół na piwnicę to wystarczająco aby zrobić tam piwnicę, ale jak kopiecie dziurę na nie wiadomo jak głęboko to sami jesteście sobie winni.

Poza tym jeśli jest prawidłowo założony cuboid to nawet jak ktoś wejdzie do środka to nic nie zniszczy.

Nauczka na drugi raz to: zawołać kogoś żeby sprawdził czy cub jest prawidłowo założony próbując zniszczyć bloki postawione w krytycznych miejscach cuboida.

Opublikowano

Zacznijcie myśleć a nie narzekacie. Mój dom stoi od samego startu serwera w centrum miasta koło spawnu i nikt go nigdy nie zniszczył.

4 kostki w dół na piwnicę to wystarczająco aby zrobić tam piwnicę, ale jak kopiecie dziurę na nie wiadomo jak głęboko to sami jesteście sobie winni.

Poza tym jeśli jest prawidłowo założony cuboid to nawet jak ktoś wejdzie do środka to nic nie zniszczy.

Nauczka na drugi raz to: zawołać kogoś żeby sprawdził czy cub jest prawidłowo założony próbując zniszczyć bloki postawione w krytycznych miejscach cuboida.

to masz kurewskiego farta bo zaczołęś od początku taka prawda . 2 Ga sprawa gram ze znajomymi i jest nas 5 obok siebie i co myślisz że nikt nie wpadł na pomysł żeby sprawdzić ? ZAWSZE TO ROBIMY a wczoraj cub był a dziś nie było . Więc mi nie pier@#*8 że dobrze założony to nie zniknie.

godnew.jpg
Opublikowano

Dzisiaj wchodze na server i dom mam rozwalony . Najlepiej to żeby admini za darmo cuba zakładali bo to bez sensu , trzeba napracować sie na cuba pare dni (jeżeli ma sie szczęście to krócej ) .

Opublikowano

Taka prawda. Nic nie poradzisz..

Osobiście czekałem na cube 2 dni, przez co kilka razy musiałem odbudowywać dom, naprawiać plantacje.

Loguje się a koleś chamsko przy mnie kradnie mi cegły z domu.. No ale cóż nie miałem cuba...

Ostatnimi czasy co się wloguje to po mojej i kumpla plantacji, biega banda palantów kradnących trzcine a gdy nas zauważą /spawn lub /home i 'nas tam nie było'...

Prawda jest taka że przed wprowadzeniem opłat, modki miały wyje'ane czy komuś załozą cuboida czy nie.. Teraz sobie do gardeł skaczą by tylko zgarnąć trochę hajsu..

Opublikowano

Poproście kolegów by sprawdzili czy cuboid działa. Raczej wątpie, by ktoś to robił za pomocą haków.

Najlepiej jest budować domy daleko od innych, w tedy nikt nie bedzie się nudził by znaleźć i rozwalić wasz dom. Jednak postanowiliście założyć miasto...

Nie będę się tym tłumaczył, ponieważ macie racje, cuboidy nie którym nie działają w pełni.

Opublikowano

Poproście kolegów by sprawdzili czy cuboid działa. Raczej wątpie, by ktoś to robił za pomocą haków.

Najlepiej jest budować domy daleko od innych, w tedy nikt nie bedzie się nudził by znaleźć i rozwalić wasz dom. Jednak postanowiliście założyć miasto...

Nie będę się tym tłumaczył, ponieważ macie racje, cuboidy nie którym nie działają w pełni.

moje były sprawdzane a na drugi dzień się dezaktywowały.

godnew.jpg
Opublikowano

Mnie tylko 1 rzecz dziwi... Rozumiem, podkopać sie pod dom.. ale wkopać sie DO ? podobno cube jest na podłoge, to jak ma sie wkopać? Panowie admini.. Ech.. brak słów.. lepiej na singlu pograć.

internetorlyomgwtfbbq.gif
Opublikowano

ja widze sprawe tak. pokojowa forma serwera jak widac nie sprawdzila sie. wystarczy wlaczyc mozliwosc zabijania sie a gra w koncu nabierze jakis rumiencow.

Opublikowano

Dobrze wam tak, trzeba myśleć. Jak nie robicie kopalń to wam do domu nikt nie wejdzie. Ostatnia kratka objęta cuboidem ma być w piwnicy podłogą- jesteście w tedy bezpieczni.

33876.png

32891.gif

33268.png

33886.png

Dajcie "+" jeśli pomogłem :D

mca.pngmca.png

Opublikowano

u mnie tez ktos w nocy wszystkie szyby powybijał jak znajdziecie tego kolesia dajcie mu od razu bana straciłem przezniego czas na czekanie na szkło :[

Opublikowano

także mam już dość mam dom daleko od respa w miejscu zaludnionym cub działał poprawnie kumple sprawdzali

a teraz dupa z domku 10x9 i 12 w gorę zostało 2 klocki

Przywróćcie z powrotem cuby = moderatorzy itp a nie euro za które cuby zakładane to i tak nic nie da

Opublikowano

Najlepiej budować proste domu (np. ziemianki wszystko z ziemi), a nie patrze czasami a ktoś ma bloki z żelaza postawione i się dziwią, że im domki rozwalają, ale u góry mają diure ktoś wshoczy przez inny domek, bo zostawi drzwi otwarte i masz po rzeczachPPP

Opublikowano

A wiesz, że w tej grze chodzi o to żeby mieć fajny domek ze złota diamentu i żelaza? A nie jakieś gówno z błota.

Opublikowano

A wiesz, że w tej grze chodzi o to zęby mieć fajny domek ze złota diamentu i żelaza? A nie jakieś gówno z błota.

tu się zgadzam więc albo robicie COŚ co pozwala na dokładną ochrone działki wykupionej ... albo wsadzcie sobie te cuby :/

godnew.jpg
Opublikowano

Heh.. I jeszcze jedno.. zrobiłem sobie wysoki domek.. naprawde wysoki.. Virus powiedział że założy mi cube na 13 klocków w góre.. Ok założył.. A jakiś baran Mod mi zepsuł dom, bo podobno jest za wysoki.. Do 5 klocków w góre.. A jakoś ludzie do okoła mieli po 2-3 piętra.. w mieście tak samo? Więc WTF?!

internetorlyomgwtfbbq.gif
Opublikowano

Guziec ale tej wielkiej klepsydry z literka "K" za twoim domem co sobie ktoś zbudował już nie zauważył... i sobie stoi nadal...

Opublikowano

Heh.. I jeszcze jedno.. zrobiłem sobie wysoki domek.. naprawde wysoki.. Virus powiedział że założy mi cube na 13 klocków w góre.. Ok założył.. A jakiś baran Mod mi zepsuł dom, bo podobno jest za wysoki.. Do 5 klocków w góre.. A jakoś ludzie do okoła mieli po 2-3 piętra.. w mieście tak samo? Więc WTF?!

ten baran mod to Georing (H@z tego co się orientuje i prowadziłem dialog z nim na PW ale nie bede go ujawniał tutaj bo nie mam zgody drugiej strony ). Ale tego zamku który jest zaraz obok który jest tak pierdzielny to nie zauważył tak samo jak nie zauważył wielkiej gigantycznej beczki oraz jak juz napisałeś klepsydry oraz tego nastepnego "zakładu karnego" z wieżą tak jak to sobie nazywam . mnie tak samo rozwalił i moje skrzynie na wyższych piętrach z materiałami poszły w pizdu i cały misterny plan ochrony przed złodziejami bo wysoka hata tez w pizdu bo rozwalona została w 3 strony świata + padłem po tym jak kazał mi to zmniejszyć i zaczołem rozbierać a tu pyk wszystko znikło ... no szkoda gadać .

godnew.jpg
Opublikowano

Co do debilizmu. Jakiś gnojek zrobił dziurę przez moim wyjściem z domku i ja odruchowo nie patrze pod nogi tylko idę przed siebie, i nagle patrze i lecę w dół... Poprostu wytrzymać się z takimi idiotami nie da.

Ale przyjamniej znalazłem sposób na tych którzy robioą podkopy. Wkopać się głęboko w dół (taka fosa jakby) i zakryć to ziemią, jak ktoś będzie chciał od dołu wejść to wpadnie i dednie, i będzie miał za swoje...

Opublikowano

Z tymi cubami i tak jest coś nie tak bo chwile temu nic nie mogłam zrobić na swoim własnym cubie który wczoraj kupiłam ;/ Tak jakby był on nie mój...

Opublikowano

Więc chyba nie musze powtarzać żę "system ochrony" który miał nam teoretycznie pomagać tylko jak na razie albo sie nie sprawdza albo znika albo wręcz szkodzi .

godnew.jpg
Opublikowano

Najlepiej budować proste domu (np. ziemianki wszystko z ziemi), a nie patrze czasami a ktoś ma bloki z żelaza postawione i się dziwią, że im domki rozwalają, ale u góry mają diure ktoś wshoczy przez inny domek, bo zostawi drzwi otwarte i masz po rzeczachPPP

Ty extermii lepiej nie odzywaj się na temat budownictwa i kubów. Założyłeś dom nieprzepisowo blisko mojego dawnego w mieści i sam dom był nieprzepisowy (jakieś 15 na 17) a w dodatku jakiś admin dał ci na to kuboid. Nikomu się nie chciało tego ruszać (tylko Demon dał ostrzeżenie), więc ja się wkur.... zdenerwowałem i wyniosłem poza miasto. Dlatego idź pan w pyry ze swoją ziemianką.

19416.gif

ŁKS od zawsze, na zawsze

9762.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...