Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Wifi ._.

Gość jaro1279

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wifi na laptopie asus K50ab a dokładniej nie znajduje mi sieci żadniej nie wiem czy to problem z kartą sieciową czy ze sterownikami karta to retalek RTL8168/8111 Gigabit Ethernet NIC . Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Może nie ma żadnych sieci, albo router jest nieskonfigurowany, miałem problem z wifi także po wyłączeniu SSID Broadcast, czyli pokazywania nazwy sieci.

Innym razem.

Opublikowano

Mi nawet nie wyskakuje jak ten komputerek jest sieci bezprzewodowej wiec nie wiem co jest..

Opublikowano

No jak jesteś w sieci bezprzewodowej to wyskakuje Ci pare kresek zamiast komputerka.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

ale wypas, super karta 1 Gb wifi ja też chce taką !!

podałeś po prostu kartę sieciową zwykłą na płycie , możesz mieć AW-NE785 albo W-NE771 wifi , któryś siadnie jak nie wiesz

a sterowniki tu :http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=k50ab

zakładka Wireless a nie LAN ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ale masz jak byk napisane Ethernet a nie Wi-Fi

nie wiem jak w tym akurat ale w asusach wifi włącza oprogramowaniem powinno być ze sterownikami albo jakiś wifi menager , jeśli nadal nie ma karty widocznej włącz w biosie albo z klawisza funkcyjnego FN + obrazek antenki na jakimś klawiszu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Możliwe, że konfigurator sieci wbudowany windowsa nie pokazuje sieci, w tym celu ściągnij inne konfiguratory lub zrób to.

Jeżeli dany komputer lub karta sieci bezprzewodowej nie zostały dostarczone razem z własnym oprogramowaniem sieci bezprzewodowej, wykonaj następujące kroki:

Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz ncpa.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.

Kliknij polecenie Połączenia sieciowe.

W folderze Połączenia sieciowe kliknij, aby zaznaczyć odpowiednie połączenie bezprzewodowe, a następnie kliknij przycisk Zmień ustawienia tego połączenia.

Na karcie Sieci bezprzewodowe kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej.

Aby uruchomić usługę Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej, wykonaj następujące kroki:

Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz %SystemRoot%\system32\services.msc /s, a następnie kliknij przycisk OK.

Kliknij dwukrotnie pozycję Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej.

Na liście Typ uruchomienia kliknij pozycję Automatyczny, a następnie kliknij przycisk Zastosuj.

W obszarze Stan usługi kliknij przycisk Uruchom, a następnie kliknij przycisk OK.

Źródło :

To jest ukryta treść, proszę

1317454587-U195480.png

Opublikowano

chyba nie zrozumiałeś on nie ma w ogóle w urządzeniach karty wifi pokazanej , albo szuka sieci wifi w ustawieniach LAN

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if