Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Metin2, A Gra Bez Bonow !

keres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiec tak sie zastanawiam, czy jest szansa na to zeby wbic dobry lvl, nie wydajac kasy na bony?

Wiadomo ze od czasu do czasu mozna wydac cos na item shop, np przepustki, ale jak wiemy bonowanie itemkow jest drogie, a to dla mnie za duzo.

Mam aktualnie 63 lvl sure wp, skille M7 i mam dosyc dobre eq lecz nie mam w nich bonow ( poza hp) .

I teraz chcialbym wiedziec, czy oplaca mi sie dalej nim grac, czy gra bez bonowania eq nie ma sensu. Juz teraz wolno mi idzie exp, a co dopiero pozniej. Dodam ze do dyspozycji mam buffa 63 lvl skille M6.

Jak wiadomo na 75 lvl jest grota, a z tego co slyszalem nie oplca sie tam isc bez dobrych bonow.

Prosze o wypowiedzi :)

Opublikowano

bez bonow wbijesz wysoki ale bedzie to o wiele wolniejsze

sm moze miec za darmo dzieki sponsorpay i superrewrds

Tak sie tylko mowi, nie widzi mi sie wypelnianie przez caly dzien ofert i czekanie na to az chociaz jedna za 5 sm sie doladuje, ja mowie tu o komfortowej grze :D

Opublikowano

Dlaczego cały dzień?

Może Ci się trafić że wypełni Ci ofertę za 100-150 smoczych monet.

Bez bonów to nie masz po co iść na rippera albo do dt.. Po Prostu nie będziesz miał tam szans w pojedynkę.

http://www.mpcforum.pl/topic/264856-spis-wszystkich-poradnikow-o-darmowych-sm-aolu-reklamach/

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Dlaczego cały dzień?

Może Ci się trafić że wypełni Ci ofertę za 100-150 smoczych monet.

Bez bonów to nie masz po co iść na rippera albo do dt.. Po Prostu nie będziesz miał tam szans w pojedynkę.

http://www.mpcforum.pl/topic/264856-spis-wszystkich-poradnikow-o-darmowych-sm-aolu-reklamach/

No tak uzywalem tego, nawet kilka dni sie z tym bawilem i nie doszla mi zadna oferta.

Uzywalem fakegeneratora wszstko poprawnie robilem, a mimo wszystko nic nie dostawalem wiec odpuscilem.

Opublikowano

No tak uzywalem tego, nawet kilka dni sie z tym bawilem i nie doszla mi zadna oferta.

Uzywalem fakegeneratora wszstko poprawnie robilem, a mimo wszystko nic nie dostawalem wiec odpuscilem.

Poprawnie tyle ofert i żadna nie doszła? Coś mi się wierzyć nie chce :)

Ludzie wam już się w dupach poprzewracało z tego wszystkiego

Dość że jest za darmo to jeszcze się nie chce robić :)

Jak Ci się tak bardzo nie chce robić to kup SM np. na allegro

Tak jak było wspomniane bez banów to gorzej niż marnie :)

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

Zależy jak kto gra. Jeżeli umiesz nawiązywać znajomości w grze i masz duże doświadczenie to bardzo łatwo gra się bez wkładania własnych pieniędzy an IS. Przykładowo.

Wbijasz 35 lv i inwestujesz kasę na dropx2 na 30 dni to koniec twojego wkładu. Siedzisz w M2 i cisniesz metki. Po miesiącu masz już bardzo dużo kasy ( przy aktualnych cenach ok 2-4kkk ). Kupujesz itemki 1.5 - 2k hp i ebo +9 hełm na 21 +9 zbroję na 42 +7/8 broń na 30 +9. Jedziesz do 55 z takim eq. Podropiłeś troszkę zębów i ksiąg w dolinie. Masz 55 lv i sporo kasy po siedzeniu w m2. Pewnie masz sporo znajomości więc płacisz komuś w Yangach za przelew dla Ciebie korzystny. Masz SM nie masz kasy kupujesz dropx2 3 rękę i za resztę sm kupuejsz to co chesz. Wbijasz na metkach 2 lvle i siedzisz w V2 masz ładne eq ale 70 lv bez bonów. W V2 narobiłeś kasy i kupujesz kolejny przelew. Bonujesz jako tako eq wbijasz ten 75 i w DT po kowalu dropisz kamienie duchowe i bijesz ripki. Kasa sama leci.

Sam tak zrobiłem 2 postacie. Pozdro.

Opublikowano

Poprawnie tyle ofert i żadna nie doszła? Coś mi się wierzyć nie chce :)

Ludzie wam już się w dupach poprzewracało z tego wszystkiego

Dość że jest za darmo to jeszcze się nie chce robić :)

Jak Ci się tak bardzo nie chce robić to kup SM np. na allegro

Tak jak było wspomniane bez banów to gorzej niż marnie :)

Uwierz mi ze robilem, mialem tez oferte jedna za duzo SM ale trzeba bylo potwierdzac telefonem..... Po tym odpuscilem.

A co do reszty, metin nie wart jest wydawania na niego kasy, jest to strasznie duzo, a nie widac za bardzo roznicy.

Zawsze jak ogladam filmiki Zwierza to nabieram niecheci do tej gry, on albo jest milionerem, albo ma jakies uklady z game adminami :D

Opublikowano

Uwierz mi ze robilem, mialem tez oferte jedna za duzo SM ale trzeba bylo potwierdzac telefonem..... Po tym odpuscilem.

A co do reszty, metin nie wart jest wydawania na niego kasy, jest to strasznie duzo, a nie widac za bardzo roznicy.

Zawsze jak ogladam filmiki Zwierza to nabieram niecheci do tej gry, on albo jest milionerem, albo ma jakies uklady z game adminami :D

Nie, nie jest on milionerem, wystarczy ,iż na siebię pracujesz a za 120 zł co miesiąc kupując sm na allegro możesz sobie tak w 3/4 miesiące wybonować full eq. Chłopak chodzi jeszcze na metki na dt i inne rzeczy tego typu, ponieważ nie musi już expić . Ostatnio widziałem jego dropa 75+ body skille prawie P i pro eq ... mówię o kwocie 120 zł bo to mniej więcej tyle przepalasz wypalająć jedną paczke na 3 dni.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Jeśli naprawdę Ci się chce grać ale tak naprawdę to bez bonów powinieneś sobie poradzić do maksymalnie 75 levela. Potem w samej grocie bez wybonowanego eq nie ma szans... ale zaraz! Przecież można kupować wybonowane eq! Jeśli jesteś zdeterminowany możesz zarabiać długi czas. Zebrać (x)kkk i kupić coś porządnego. To też jest wyjściem.

Ale to zależy od Ciebie co preferujesz.

sygnatubis.png

Created by Sylv3rWolf

Opublikowano

Do 75lv powinieneś dać spokojnie radę wbić bez bonów (prócz tych z hp no i jeszcze w miarę dobre eq +8/9). Gdy już to osiągniesz przy skilach na G i nawet zwykłymi itemami z bonem 20na dt (mowa tutaj nie o np ebo +9 20dt tylko np drewniane +1 20dt - liczy się bon 20% i skile minimum G), w tedy wystarczy inwestować w 2x dropa i chodzić na metki w dt :) sam "ZWIERZ" opisał ten sposób jako jeden z najlepszych do zarobku ;) no i dalej za yangi zdobyte na metkach lub kowalu możesz spokojnie kupić dobre wybonowane eq - trzeba tylko chęci i czasu :)

yyakuza.jpg

Opublikowano

do 75-78 da sie bez "pro eq" a potem nie trzeba wydawac kasy;] potem tez na grote wystarczy troche absu na strzaly/blok i grote;] wiadomo ze nie bedziesz ogarniac tak jak te kolesie w wybonowanym eq ale po kilka grupek da sie ;] są kolesie co wbijają 90 lvle bez bonowania eq;] bo np kupuja wybonowane lub kupuja szkaty te po misjach biologa ostatnich i leca z nich czesto dodawania bonów i zmiana;] kolesie co maja wybonowane eq zazwyczaj graja od poczatku serva;] i jesli widza cos np 4 bony kupuja jest event z szkatami blasku wsadzaja 5 bon i np zmieniaja lub sellaja lub zamieniaja;]

76561198017353072.png
Opublikowano

Gra bez bonow bo 70... no dobra po 80lvlu nie ma kompletnego sensu. Skutki braku bonow - Nie wystarczajace eq do expa/pvp : ) Skille mozna wbic bez IS ale to nie wszystko bo co ci ze skilli skoro nie masz bonow. I to jest wlasnie glowny powod dlaczego '' ja '' nie gram na PL-u : ) Tobie tez odradzam bo jezeli zaczniesz ladowac to to sciagnie z ciebie wiecej pieniedzy niz wydajesz na jedzenie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...