Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem nowy i proszę o wyrozumiałość.;)

Mam taki mały problem z ibote nagrałem skrypta wszystko chodzi super ale jednak kiedy bot dochodzi na spota to staje i nic ce robi czyli nie zabija nobków.

niue wiem jak sobie z tym problemem poradzić i proszę o szybką pomoc, z góry dziękuje. :rolleyes:

Opublikowano

mi tak robił gdy nie miałem ustawionej train areny w tym miejscu gdzie stał , inna rzeczom może być Przykładowo masz odpalonego scroll na speeda a w buffach masz dodany buffa na speeda i przez to stoi , może tez być ze nie masz ustawionego 1st weapon , może wywala ci jakiś błąd w status log jak tak to napisz jaki

TrueBIader-Pacific.pngbeznazwyxz0.gif

28357.gif

28918.png

Opublikowano

moi zdanie mogom to być dwie przyczyny:

pierwszą może byś to ze nie miałem ustawionej train areny( ją trzeba ustawić po nagraniu scryptu czy tak??)

lub drugim powuem mogą byś zle ustawione skile ale niestety nie wiem w którą zakładkę jaki skil może mi to przetłumaczyć gdzie jaki skil powinie być.

Opublikowano
4.Zakładka- Skills

wqbms0hu5wi49wgwe2k.jpg

1. Skill List - Lista umiejętności

- Skill name - Nazwa umiejętności

- Refresh all used skills - Odśwież wszystkie używane skille

- Mastery Upper - Dodawanie mastery

2. Attack Skill- Skille atakujące

- 1ST use skill - pierwszy skill, który ma zostać użyty

- Imbue skill - imbue skill

- General-Attack skills - Dodajemy same atakujące skille

- Giant/PT mobs attack skills - Dodajemy skille, które ma używać na Gianty lub party moby

- Primary weapon-buffs skills - Dodajemy buffy, którymi buffimy się naszą bronią do atakowania

- Secondary weapon-buffs skills- Dodajemy buffy z sub-classy

- Add - Dodaj

- Remove - Usuń

teraz wygląda bardzo podobnie myślę ze się połapiesz

TrueBIader-Pacific.pngbeznazwyxz0.gif

28357.gif

28918.png

Opublikowano

Dzięki jutro się odezwę czy mi zaskoczyło. :rolleyes:

prosze tylko jeszcze o jedno;)

czy mógłbyś mi jeszcze pokazać jak ustawić skile tak aby postaś euro a konkretnie cler sam sie leczył podczas exp

bo ja gram warr+cler i nie wiem jak to ustawić

Opublikowano

Ustaw broń clera jako Set 2 Nd Weapon.Broń clera musisz ustawić w 1 miejscu w inventory,i dodać buffy do Secondary(w zakładce skilli)gdzie masz buffy.

SweetLady.png
Opublikowano
"Ustaw broń clera jako Set 2 Nd Weapon" - co to znaczy bo jedynie tego nie rozumiem

Tak samo jak ustawiałeś 1 broń czyli warriora,tak samo masz ustawić broń 2 czyli clera w twoim przypadku tylko klikasz na Set 2 nd Weapon,a nie Set 1st Weapon.

SweetLady.png
Opublikowano

mam niestety cały czas problem z botem kiedy dochodzi na spota to staje i nie expi a ustawiłem hunting arenie i usunąłem wszystkie skile a on i tak stoi, proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Usunąłeś skille?Bez skilli to jedynie jak zaznaczysz Use Normal Attack będzie atakować,ale wydaje mi się że lepiej ustaw sobie skille do ataku.

SweetLady.png