Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Geforce 7600 Gs Zaśilacz Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupiłem karte Gigabyte GeForce 7600 GS Turbo Force Silent Pipe 512MB to ta http://cokupic.pl/produkt/Gigabyte-GeForce-7600-GS-Turbo-Force-Silent-Pipe-512MB-PCI-E- i mam taki problem wsadziłem włączyłem kompa i brak reakcji brak obrazu czy to może jest wina Zasilacza bo karta raczej nie jest spalona bo sie grzeje

Czy zasilacz nie jest za słaby jest w nim 300W to ten zasilacz http://allegro.pl/zasilacz-atx-300w-fsp-group-atx-300pnf-i1409412916.html

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

I kurwa mówiłem ci od początku, że zasilacz to ty upierdoliłeś się na slot i płytę głowną, 350 w chiefteca czy fortrona starczy.

Innym razem.

Opublikowano

ta pisze no singal ;p

przecież to normalne ze wyłączony komputer nie będzie miał obrazu .. ;|

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

Jak chcesz sprawdzic czy dziala grafika odepnij dobie dysk, napedy zbedne kosci ramu i inne bajery tak zeby komputer mial na plycie tylko procek ram i grafe. Zobacz czy sie wtedy odpali - jak nie to mamy winowajce, prawdopodobnie grafika, ale jak chcesz byc pewny podlacz glosniczek pc i zobacz czy bedzie piszczal czy nie...

Opublikowano
Jak chcesz sprawdzic czy dziala grafika odepnij dobie dysk, napedy zbedne kosci ramu i inne bajery tak zeby komputer mial na plycie tylko procek ram i grafe. Zobacz czy sie wtedy odpali - jak nie to mamy winowajce, prawdopodobnie grafika, ale jak chcesz byc pewny podlacz glosniczek pc i zobacz czy bedzie piszczal czy nie...
Miszczu, jak odłączy to będzie mu działać, bo nie będzie przeciążenia na zasilaczu, zresztą bez dysku tylko biosa odpali, więc :)

Kto tam podpowiadał, żeby kupić Noctue? Znowu jakieś no-name wciskają. Chieftec, Corsair, OCZ, BeQuiet!, Fortron, Fractal Design, Delta to dobrzy producenci Zasilaczy, więc bierz coś z ich arsenału.

Innym razem.

Opublikowano

to napewno nie karta bo tam gdzie kupowałem to sprawdzałem ją ;PP odłączyłem dysk i naped i CIEMNO :D

@Edit

Znalazłem Specyfikę tej karty i pisze

Zalecany zasilacz:

Single - 300W Markowe

SLI - 420W, podwójna linia 12v 24A

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-

Opublikowano

ja mówiłem o Noctua ; ) na 2 kompie mam ten zasilacz i polecam,nie zaden no-name , znana firma choć Chieftec bardziej ; )

Na 99% wina zasilacza,1% = nie wiem ; (

mimj959.png

Opublikowano

Może i tam dobre, ale nigdy nie słyszałem i nie widziałem nawet na alledrogo. Co do tego co znalazłeś- sama karta z przeciętnym procesorem potrzebuje tyle. SLI to 2 karty połączone, czyli jedna karta potrzebuje 120 w. zasilania. Podaj jaki masz procek dysk naped płytę główną itd.

Innym razem.

Opublikowano

Procek zbira 65 w, płyta koło 50, nagrywarka praktycznie nic jak nie uzywasz, ram moze z 40. Minimum 400w zasilacz, or dead.

Innym razem.

Opublikowano

Byłem u kolegi ma kompa konkretnego za ponad 7 tyś składał i to samo brak obrazu mój komputer spala kartyyy .. 3 pod rząd ....,?

100-TAK

200-TAK

300-TAK

400-