Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna bawię się AutoIT'em i moje umiejętności są raczej marne. Chciałbym napisać program, który wchodziłby na stronę, zostawiał komentarz pod filmem, zdjęciem. I przechodził na kolejne zdjęcie. Umiem coś takiego napisać np. w VB, ale tam otwiera się przeglądarka, wczytywana jest strona, później zmienia się strona więc znowu ładowanie itp. Da się zrobić połączenie ze stroną bez otwierania przeglądarki?

Mój kłopot polega na tym że nie znam "komend?" jakimi mógłbym taki efekt wywołać. Jedyne co wiem to

$oIE = _IECreate ("http://www.google.pl"'>http://www.google.pl")

Ale to otwiera okno przeglądarki. A jak się połączyć z witryną http://www.google.pl nie otwierając przegląraki, przez sam program?

Opublikowano

Jeżeli pracujesz na IE.au3 to w Helpie wpisz "_IE" i zobaczysz wszystkie dostepne komendy, natomiast jeśli chcesz "bez" otwierania przegladarki sie polaczyc, używasz

To jest ukryta treść, proszę

A jeśli chcesz mieć to dosłownie w programie to nie wiem już jak to szło, ale na autoit.xaa.pl jest tutek odnośnie programu do przeglądania maila.

Wiecej ci nie powiem bo spamerzy to plaga.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

@2x up Nie mam zamiaru niczego spamować. Przynajmniej nie "masowo". Sam nie cierpię wszelkiego spamu, reklam itp. :)

Chciałbym napisać ten programik, przetestować jego działanie i później wykorzystać to w innym projekcie :)

Tylko że opcja hide to będzie używała IE łącząc się z witryną, wczytując wszystkie na niej elementy? Dobrze myślę?

Opublikowano

no nie tylko , hide znaczy ze nie bedzie pokazywało procesu przeglądarki który i tak będzie

a tak można zrobić bez przeglądarki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki wielkie robem. W wolnym czasie przestudiuję to co podałeś i postaram się zmodyfikować to tak, aby dodawało mi komentarz. W razie kłopotu jeszcze napiszę. Jak mi się uda to też dam znać :)

Opublikowano

będzie pokazywało proces w taskmgr, robem

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

I_Love_AutoIt_Penguin_2.gif

proces czego ?

gui jest tylko do przedstawienia kodu , dałem tylko przykład jak ściągnąć kod strony nie używając żadnej przeglądarki , zresztą można go skopiować do schowka czy też bezpośrednio do dowolnego edytora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem mógłbyś mi jeszcze pomóc z "loginem"? Chciałbym zrobić auto-login na forum. Jeżeli dobrze rozumiem twój poprzedni kod to

ta część odpowiada za otworzenie strony google.pl. Na $URL ustawiłem forum więc teraz powinno otwierać mi się forum. Prosiłbym abyś napisał mi się "zalogować". W VB potrzebowałem do tego "id", który wyszukiwałem w Kodzie Źródłowym strony, i przez komendę program klikał mi na "login", później ustawiał wartości pól jako username i password a następnie potwierdzał wszystko kolejnym przyciskiem.

Program miałby zalogować się na

- (forum kumpla, mogę testować program :)) danymi

username: testowo

password: test123

Później po wejściu na tą stronę sprawdziłbym czy user jest zalogowany. Miałbym wtedy potwierdzenie że program działa. Dalej chyba sobie już poradzę sam.

Opublikowano

Ty myślisz o obiekcie InternetExplorer.

I na ten obiekt polecam Ci się przerzucić, bo z WinHttp się nie połapiesz.

Żeby się zalogować musisz wysłać rządanie POST z odpowiednimi nagłówkami odpowiedzialnymi za wszystkie dane wysyłane w formularzu.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Od początku nie miałem zamiaru iść na łatwiznę. Mógłby ktoś podesłać przykładowy kod jak to zrobić? Czyli wysłanie

"Żeby się zalogować musisz wysłać rządanie POST z odpowiednimi nagłówkami odpowiedzialnymi za wszystkie dane wysyłane w formularzu. "

Pozdrawiam :)

• Dodaj nową pozycję...