Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś zachęci do gry?

Opisz mi to? Nie, nie chcę filmików. Parę słów o serwie. Koledzy mnie namawiają, ale nie opisali za bardzo :|

DAJ MINUSA

To nic nie kosztuje.

Bo liczy się tylko dobra zabawa, ta.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak global. O co ci chodzi?

Warn za niejednoznaczną nazwę tematu.

RAsfepN.png
Opublikowano

Matko. Nic nie wiem o Cabalu, a tu Warn.

Pozzzzzdro.

Chodziło mi ogólnie, nie ma oficjalnego, albo coś?

DAJ MINUSA

To nic nie kosztuje.

Bo liczy się tylko dobra zabawa, ta.

Opublikowano

Krótki opis : 1. Opis

2. Krótki opis postaci

3. Screeny

Ad. 1

Cabal Online to koreańska gra typu MMORPG, premiera gry była 29 lutego 2008 roku. Wcielamy się w postać wojownika, cała historia rozgrywa się w krainie Navereth, która została zniszczona przez siły natury

. Osobiście uważam, że opis jest zbędny ponieważ mało graczy go czyta i przechodzi do konkretów o co w tym właściwie chodzi. Na samym początku gry wybieramy sobie jedną z sześciu postaci. Nie ma w nich głównego faworyta, wszystkie są wyrównane, a kto jest lepszy decyduje mózg (chodzi o gracza czy myśli), set i skille. Maksymalny poziom, który można zdobyć to 170, nie ma resetów postaci tak jak to było w MU. Przed sobą mamy rangi honoru, które zdobywamy w questach, dzięki nim możemy nosić kolczyki i pierścienie. Tak jak mamy rangi z honorem, tak są i ze skillami. Mamy podział na skille ze sword i magic'a, wraz z każdą rangą wzrastają nam statystki. O to następująca lista rang w skillach (ułożone od najgorszej do najlepszej):

-Novice

-Apprentice

-Regular

-Expert

-Advanced Expert (potocznie zwany A. Expertem)

-Master

-Advanced Master (potocznie zwany A. Masterem)

-Grand Master (potocznie zwany G. Masterem)

-Completer

-Transcender

Itemy można kupić w Auction Housie, bądź zdobyć je na różnych dungeonach.

Ad.2

Warior, wojownik to postać do walki wręcz, wbicie full transa (czyli dwóch maksymalnych rang u skilli) jest strasznie trudne, używa przede wszystkim wielkich mieczy i katan. Posiada bardzo dużo HP.

Blader, jedyna postać, która może mieć dwa miecze Katany i Blade'y, postać stworzona do walki wręcz. wręcz. Posiada średnią ilość HP oraz mało defa za to nadrabia to wielkim hit oraz def ratem ma bardzo duży dmg i szybko atakuje.

Force Archer postać dystansowa o dużych dmg oraz dużym hit rate, średnim hp oraz nie najgorszym def ale po co skoro potworki nie zdążą dojść a już padną. Ta siła postaci ma także swoje minusy, gra

force archerem jest nudna i monotonna dlatego nie polecałbym go zaawansowanym playerom, ten charakter używa kryształów, które za pomocą specjalnego skilla(potrzeba 2 crytale) przemienia je w astralny łuk.

Wizard jest to postać dystansowa korzystająca z magi, ma duży dmg, średni hit def rate,mało hp i mało defa. Gra magiem raczej nie jest gra solowa, zawsze dużo łatwiej sie gra jeżeli obok jest ktoś kto będzie przyjmował dmg za ciebie, bo wizard dostanie parę strzałów i padnie a taki warrior może stać i stać i nie pada. Postać używa ORBÓW(2).

Force Shielder jest to postać używająca bardziej sword skilla aczkolwiek magia tez często była przydatna. Ta postać ma najwięcej defa, dość dużo hp, średni hit i def rate. Wbrew pozorom ta postać mimo dużego defa jest dość szybka za to dmg ma raczej średni. Shielder używa miecza(blade) oraz tarczy(crystal), postać ma skill aby za pomocą mocy zamienić kryształ w ładnie prezentującą sie astralną tarcze. Trudność postaci w opanowaniu określam na 7/10 ponieważ postać od początku jest bardzo słaba. Po włączeniu Battle Mode 2 postać otrzymuje wielką tarcze którą może rzucać oraz skill który atakuje wszystko wokół ciebie. Polecam te postać graczom zaawansowanym.

Force Blader jest to postać używająca zarówno magii jak i sword skilla, co czyni ją dużo trudniejszą do wyszkolenia. Postać ta posiada wszystkiego po trochu, średni def,hit def rate itd, z jedną różnicą... wydawało by się, że jeżeli jest to postać wszechstronna, bo używa magi i sworda, to nie może mieć super

silnych skillów w każdej dziedzinie, i tu sie mylicie, posiada on potężne debufy dzięki którym może osłabić przeciwnika do dużo niższego poziomu.

Źródło opisu : Google.pl

Zachęcam Cię do gry;p

Kappa.

Opublikowano

Matko. Nic nie wiem o Cabalu, a tu Warn.

Pozzzzzdro.

Chodziło mi ogólnie, nie ma oficjalnego, albo coś?

Warna dostałeś za niejednoznaczną nazwę tematu.

Oficjalny jest, nie ma globalnego.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama - twoje aluzje powoli mnie irytują, a szkoda, pewnie inteligentny z Ciebie człowiek, tylko pewnie za mało altruistyczny.

Co do topicu - sam zacząłem grać dzisiaj, mam 11 poziom doświadczenia na ostatnim serwerze. Jeżeli będę mógł Cię jakoś wspomóc, pisz do Anlos

[V] 10 Postow

[V ] 50 Postow

[V ] 100 Postow

[ ] 150 Postow

[ ] 200 Postow

[ ] 250 Postow

[ ] 300 Postow

Pomogłem? Jebnij +'ika!

34823.gif

Wytłumacz mi, drogi użytkowniku tego forum, dlaczego jak piszę w poście "walnij +'a " to stawiasz mi minus?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...