Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Resetowanie , Naprawianie Bazy Mysql.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Testowałeś, czy nie miałeś pomyśłu na tutka i napisałeś coś takiego? Co za różnica czy db ma 777 czy 750? Przecież to tak samo, jakbyś potrzebował w grze 3 bezużyteczne przedmioty, które wykorzystasz tylko raz, a ktoś daje Ci ich 5... Nie zapsują się i przecież będziesz je mógł dać komuś innemu :P Ważne, że baza ma to, co potrzebuje ;>

Opublikowano

Testowałeś, czy nie miałeś pomyśłu na tutka i napisałeś coś takiego? Co za różnica czy db ma 777 czy 750? Przecież to tak samo, jakbyś potrzebował w grze 3 bezużyteczne przedmioty, które wykorzystasz tylko raz, a ktoś daje Ci ich 5... Nie zapsują się i przecież będziesz je mógł dać komuś innemu :P Ważne, że baza ma to, co potrzebuje ;>

Mhm... Inni nie są tak bardzo inteligentni jak ty że chcą mieć zepsutą bazę , ja chociaż piszę potrzebne do życia serwera tutki a nie krytykuje kogoś pracę , której sam nie umiem wykonać , co za różnica między prawami ? Hmm widać że nic nie umiesz , baza musi być ograniczona w "innych" , inaczej bardzo zamula nam bazę i w przypadkach dedyka często się ona psuje. Podsumowanie : NooB jesteś.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

"Noob jesteś", "Nic nie umiesz" - hahah, chłopaszku, sam poprawiałeś 4 osobom questy i żadnego nie poprawiłeś dobrze, na dodatek kłóciłeś się ze mną co do ich działania, kojarzysz? :>

@Edit

i już jakieś niedowartościowane dzieci minusują ;>

@down

Domkis, nie myślałem, że mnie kiedykolwiek poprzesz ;o

Tu Chio/xdestructx ^^

Opublikowano

Źle opisane.....kompletnie źle....

Powiem tak jak jest mysql.sock to znaczy ze baza jest wylonczona.Jak chcesz resetować wylonczona baze?heh

Po 2 nie wywala nigdy bazy ze wzgledu na chmody.!!!

Po 3 jak już sie pojawia ten bład to tzreba zajrzeć w plik /var/db/log/mysql

I tam pisze jakie są błedy mysql itd.

Nie rozumiem niektórych osób chca robic tuty a się na tym nie znają.

Myśle że admini mpc powinni wkoncu pomyśleć a nie cały czas robić to samo jak roboty.

To tyle odemnie Pozdrawiam I Dziekuję.

P.S. Sensual mam do Ciebie szacunek ale bez jaj.

Opublikowano

ale po co się rozpisywać...

/home/game/g1/db <-- SF 2010
/usr/rain/channel/db/ <-- SF 2005 

wchodzimy, otwieramy syserr od DB i sprawdzamy jaki błąd nam wyskoczył..

Jest wszystko opisane...

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

auto.sh

Rename Core/Core No Such File Or Directiory. DODAJ JESZCZE TO !!! Najgorszy błąd jaki może być... jeszcze go zrobić nie mogę, wgrywam teraz nowe hongkong może to coś da. :unsure:

Mam pliki By Karol od Raina i wgrałem nowe itemy [dlatego coś się popsuło].

@EDIT nic to nie dało :/ mam popsute game1_1 auto.sh można robić bez reinstala serwera ?

Opublikowano

auto.sh

Rename Core/Core No Such File Or Directiory. DODAJ JESZCZE TO !!! Najgorszy błąd jaki może być... jeszcze go zrobić nie mogę, wgrywam teraz nowe hongkong może to coś da. :unsure:

Mam pliki By Karol od Raina i wgrałem nowe itemy [dlatego coś się popsuło].

@EDIT nic to nie dało :/ mam popsute game1_1 auto.sh można robić bez reinstala serwera ?

Spójrz na nazwę tematu z łaski swojej i wyjdź.

Co do tutka, to dla samego SQLa nie robi większej różnicy czy CHMOD jest 755 czy 777. A błąd wyskakuje, gdy baza nie jest uruchomiona(np. z powodu jakiegoś błędu).

Opublikowano

Sensual, więc po raz kolejny to ja miałem rację, a Ty użyłeś kilku obraźliwych słów za dużo wobec mnie. Tutek do kosza, nasuwają się tylko 2 słowa: KOSZ i WYJDŹ -.-

Opublikowano

Ja natomiast mam inny problem chodzi o Connection Refused Robiłem już dosłownie wszystko od naprawiania navicata po jakieś komendy proszę o pomoc zależy mi :D

Zdziwiony że nigdy nie będziesz miał żony ?? :D

images%3Fq%3DWTF%26hl%3Dpl%26biw%3D1152%26bih%3D644%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C1520&itbs=1&iact=hc&vpx=724&vpy=193&dur=257&hovh=194&hovw=259&tx=99&ty=116&oei=j-lLTZCGBYOFswatjo2zDw&esq=5&page=4&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:46&biw=1152&bih=644

Opublikowano

@UP przypomnij sobie co ostatno robiłeś, cofnij to, jeżeli dedyk, to wszystkie pliki dotyczące bazy wrzucaj przy wyłączonej bazie, jeżeli hamachi/no hamachi to w sumie też ^^ Jak nie pomoże cofnięcie ostatniej operacji, pozostaje tylko skopiowanie plików bazy i postawienie serwera od nowaz + wrzucenie tamtej bazy ;)

Opublikowano

Tak zmieniałem dmg w broniach niestety tak jak mi kazano naprawilem calą tą tabele itemproto wiec nadal nie wiem w czym tkwi problem niestety juz nie pamietam zeszlego dmg tamtych broni wiec nie moge tego przywrocic nadal jestm przy punkcie wyjścia :(

images%3Fq%3DWTF%26hl%3Dpl%26biw%3D1152%26bih%3D644%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C1520&itbs=1&iact=hc&vpx=724&vpy=193&dur=257&hovh=194&hovw=259&tx=99&ty=116&oei=j-lLTZCGBYOFswatjo2zDw&esq=5&page=4&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:46&biw=1152&bih=644

Opublikowano

Proszę o pomoc naprawdę zależy mi na utrzymaniu tego serwera dopiero co zrobiłem clienta i dodałem nowe bronie

Opublikowano

Źle opisane.....kompletnie źle....

Powiem tak jak jest mysql.sock to znaczy ze baza jest wylonczona.Jak chcesz resetować wylonczona baze?heh

Po 2 nie wywala nigdy bazy ze wzgledu na chmody.!!!

Po 3 jak już sie pojawia ten bład to tzreba zajrzeć w plik /var/db/log/mysql

I tam pisze jakie są błedy mysql itd.

Nie rozumiem niektórych osób chca robic tuty a się na tym nie znają.

Myśle że admini mpc powinni wkoncu pomyśleć a nie cały czas robić to samo jak roboty.

To tyle odemnie Pozdrawiam I Dziekuję.

P.S. Sensual mam do Ciebie szacunek ale bez jaj.

Domkis , niestety , ale nie wywala nie kiedy baze od chmodów , pamiętasz problem z arcticą ? Kompletnie nic się nie ruszało a tutaj bum ! i problem naprawiony ;) co do tych logów /var/db/log/mysql , chyba znajdują one się tutaj /var/log/mysql a nie tak jak ty powiedziałeś , poza tym zanim otworzysz ten plik minie trochę , chyba szybciej naprawisz bazę niż to otworzysz.

Spójrz na nazwę tematu z łaski swojej i wyjdź.

Co do tutka, to dla samego SQLa nie robi większej różnicy czy CHMOD jest 755 czy 777. A błąd wyskakuje, gdy baza nie jest uruchomiona(np. z powodu jakiegoś błędu).

Niestety robi , widzę że nie znasz praw plików , porównaj Sobie prawa 755 a 777

Opublikowano

Domkis , niestety , ale nie wywala nie kiedy baze od chmodów , pamiętasz problem z arcticą ? Kompletnie nic się nie ruszało a tutaj bum ! i problem naprawiony ;) co do tych logów /var/db/log/mysql , chyba znajdują one się tutaj /var/log/mysql a nie tak jak ty powiedziałeś , poza tym zanim otworzysz ten plik minie trochę , chyba szybciej naprawisz bazę niż to otworzysz.

Niestety robi , widzę że nie znasz praw plików , porównaj Sobie prawa 755 a 777

Nie ucz ojca dzieci robić. Napisałem wyraźnie, że dla SQLa nie robi to różnicy czy 755 czy 777. Czytanie ze zrozumieniem się kłania

Opublikowano

Popieram Asparte, ma rację, Sensual - wyjdź, dodaj coś do tutka, bo w tym nie ma rozwiązania, już bardziej tutkiem jest post bambuska niż twój -.-

Opublikowano

Nie ucz ojca dzieci robić. Napisałem wyraźnie, że dla SQLa nie robi to różnicy czy 755 czy 777. Czytanie ze zrozumieniem się kłania

Asprate wielkiej różnicy to nie robi , ale dla wszystkich spraw , dla sprawności bazy itp lepsze 777.

destruct wiem że za mną nie przepadasz i nawzajem , nie lubię namolnych ludzi... Nawet nic nie wiesz a spamujesz.

Opublikowano

Dobra jak ktoś jest kozak to niech naprawi to i się rozwiąże kto jest pro :)

SYSERR: Dec 22 13:10:01 :: socket_bind: bind: Address already in use
SYSERR: Dec 22 13:10:16 :: socket_connect: HOST localhost:15001, could not connect.
SYSERR: Dec 22 13:10:19 :: socket_connect: HOST localhost:15001, could not connect.
SYSERR: Dec 22 13:10:22 :: socket_connect: HOST localhost:15001, could not connect.

Opublikowano

Dobra jak ktoś jest kozak to niech naprawi to i się rozwiąże kto jest pro :)

SYSERR: Dec 22 13:10:01 :: socket_bind: bind: Address already in use
SYSERR: Dec 22 13:10:16 :: socket_connect: HOST localhost:15001, could not connect.
SYSERR: Dec 22 13:10:19 :: socket_connect: HOST localhost:15001, could not connect.
SYSERR: Dec 22 13:10:22 :: socket_connect: HOST localhost:15001, could not connect.

wpisz killall auth

Ty nic nie wiesz, ale próbujesz udowodnić, że wiesz, tworząc takie właśnie tutki, nie mając racji ;)

Nic nie chce udowodnić. Napisz tutka to pogadamy .

Opublikowano

A jednak spróbowałem i nie działa.

Nie wykłócaj się nie potrzebnie

@TOP

Jesteś pewien co do praw ? Jednak max. prawa to 777 a nie 750 cjt.

Wytłumacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...