Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Porysowana Płyta

Mumia57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie , posiadam bardzo porysowaną płyte z grą do Xbox'a 360 , czy można coś zrobić aby sie uruchomiła .

Ps. nie jest to coś wyryte przez napęd , poprostu od użytkowania sie porysowała , spadając na ziemie , przez delikatne i przypadkowe przesunięcie po stole , sa to normalne rysy , próbowałem sposobu z pasta do zębów ale i tak to nic nie dało może wy cos innego znacie , ale tylko sprawdzone sposoby kture działaja na 100 % .

Opublikowano

Nie sposób z pastą do zębów i tak nic nie da , jedyne co można by zrobić to spróbować skopiować grę na komputer i jeszcze raz ją nagrać na nowej płytce , oczywiście jeżeli ta gra jest nie orginalna . To chyba jedyne wyjście ...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

słyszałem coś żeby potrzeć płytę wnętrzem skórki od banana, a potem zamrozić na jakiś czas, następnie odmrażasz i wycierasz delikatnie suchą ściereczką ;p

Opublikowano

Myślę, że jak tą grę masz zainstalowaną na dysku konsoli to jak płytę włożysz do napędu to będzie działać, ponieważ płyta nie chodzi tylko gra z dysku jest uruchamiana a płyta jest do autoryzacji czy jest to oryginał...;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Zawsze też można oddać do wypożyczalni dvd tam zawsze regenerują płytki, za regenerację jednej biorą bodajże 10 zł nie wiem jak to jest w twojej okolicy :]

icecubea.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

możesz specjalną pianka natrzec plyte i zostawic na1 min i przetrzec wacikiem .

Zauważ, że ostatni post był 5 lutego, czyli więcej niż 2 tygodnie temu...

Autor już dawno sobie z tym pewnie poradził- nie odkopuj tematów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

możesz też spróbować z dezodorantem. Pryskasz po plycie, a potem wycierasz sciereczką; )

To nie działa tym sposobem rozwalilem sobie Płyte Orginalna :(

33902.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

W razie czego mi działa sposób z dezadorantem ale słyszałem coś o wodzie destylowanej a na allegro jest nawet po 5 zł regeneracja płyt.

furry.png

Opublikowano

ja tak miałem wypaliłem i jakoś łazi tutki jak wypalić są gdzieś tu na mpc

A w jakiej temperaturze ją wypalać i czy np. w piecu czy na patelni?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A w jakiej temperaturze ją wypalać i czy np. w piecu czy na patelni?

Kolego Jemu chodziło o nagranie płyty potocznie się mówi na nagrywanie płyt wypalanie :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...