Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rodzaj Xboxa I Net

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema ,

więc jutro mam urodziny i postanowiłem w tym roku nabyć xboxa .

tylko tak się składa że jak zobaczyłem te rodzaje xbox'ów to się przeraziłem .

arcade , elite i inne takie duperele . tylko którego kupić ?

prosiłbym o podanie również ceny przy owym rodzaju xbox'a

a teraz 2 pytanie .

neta na xbox'a się dokupuje ? bo ja mam router i się zastanawiam czy można tego xbox'a do niego jakoś podłączyć .

dziękuję za odpowiedzi z góry .

Opublikowano

a więc tak:

Arcade: Karta panięci 256mb (czyli nie zainstalujesz na tym żadnej gierki) brak tych bajerów jak head-set, kabel do internetu, i wejścia HDMI chociaż większość już ma. cena: około 350-600zł

Premium: Dysk Twardy 20 lub 40 czy 60gb. Bodajże jest head-set, na bank jest kabel od internetu i wejście HDMI. cena: około 600-900zł

Elite: Dysk Twardy 120gb. Head-set, wejście HDMI, kabel od internetu itd. cena: około 700-1100zł

Slim: Dysk Twardy 4 lub 250gb (zależy co jest w środku). Head-set, kabel od internetu, itd. (może nawet kod Xbox Live na 3 miesiące). cena: 850-1600zł (1600zł z dodatkiem Kinect)

osobiście polecam Slima 250gb, sam jestem posiadaczem tego urządzonka i jestem zadowolony ;)

jak masz zamiar kupić coś starszego np. arcade albo premium to patrz na datę produkcji. kupuj tylko te co są z połowy 2009r. bo to są "Jasper'y" a w tych starszych często wyskakiwały nasze kochane "RRODy"

Opublikowano

Ja ci polecam na początek kupić Premium Jasper.

chociaż te inne wersję też dobrę.

Sam posiadam Premium zwykłego i fajne chodzi, nigdy nie wyskoczył mi RROD, chociaż całymi dniami chociał przy GOW czy GtaIV :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

a więc tak:

Arcade: Karta panięci 256mb (czyli nie zainstalujesz na tym żadnej gierki) brak tych bajerów jak head-set, kabel do internetu, i wejścia HDMI chociaż większość już ma. cena: około 350-600zł

Premium: Dysk Twardy 20 lub 40 czy 60gb. Bodajże jest head-set, na bank jest kabel od internetu i wejście HDMI. cena: około 600-900zł

Elite: Dysk Twardy 120gb. Head-set, wejście HDMI, kabel od internetu itd. cena: około 700-1100zł

Slim: Dysk Twardy 4 lub 250gb (zależy co jest w środku). Head-set, kabel od internetu, itd. (może nawet kod Xbox Live na 3 miesiące). cena: 850-1600zł (1600zł z dodatkiem Kinect)

osobiście polecam Slima 250gb, sam jestem posiadaczem tego urządzonka i jestem zadowolony ;)

jak masz zamiar kupić coś starszego np. arcade albo premium to patrz na datę produkcji. kupuj tylko te co są z połowy 2009r. bo to są "Jasper'y" a w tych starszych często wyskakiwały nasze kochane "RODy"

Do slima nie dostałem headsetu, ani kabla do internetu ;o.

Slim możesz podłączyć przez wbudowane wi-fi do routera

#down

4, całkiem możliwe, że dlatego.

Opublikowano

ok bardzo mi pomogliście ;) zobacze po ile stoją slim250gb bo jestem nim najbardziej zainteresowany . i takie małe pytanko na zakończenie . xbox live jest płatne ? myślałem że to jest darmowe ;p

Opublikowano

Skoro posiadasz ruter potrzebujesz tylko kabel ethernet który podpinasz pod X jak i ruter, i jedziesz z koxem :]

icecubea.png