Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xm-8 Oraz M416 Cqb

Ariss

Co wybrać ?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybra??

• M416 CQB
      6
    • XM-8
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś (za jakieś 2 godzinki) będę miał NX'y i chce kupić broń na perma.

Zastanawiam się WYŁĄCZNIE nad tymi dwiema broniami.

Chciałbym aby ktoś mi napisał (jeśli ją posiada) która broń na które mapy, na daleko czy blisko, z zoomem czy bez itp.

W XM-8 jest dla mnie na + :

*dobry zoom

*dobra szybkostrzelnosc

*dobry no recoil na zoomie

*fajnie wyglada

*ogarne bo G36 na lajcie ogarnąłem

na - :

*bez zooma recoil podobny do G36 (ale to nawet mi nie przeszkadza)

*bardzo glosna

*widac duzy ogien z lufy (wiec prosto namierzyc nawet zza sciany)

W M416 na + :

*0 odrzutu i rozrzutu

*też ogarniam

*fajnie strzela

*idealna na HS'y

na - :

*nie cierpie tego celownika (zoom)

*jest co 2 bronią na serwerze

*nie trzeba skilla żeby ją ogarnąć jak np. XM-8 czy G36 gdzie skill potrzebny

*NUDNAAAA

Gram dużo:

*Snow Walley

*Sector 25

*ShortFuse

*GhostTown

Gram od czasu do czasu:

*Death Room

*Two Towers

*Fire Teamy ( z zombiakami )

Inne mapy tylko czasem na CW gram.

Co Wy myślicie? Nie daje ankiety bo nie chce 99% głosów na M416 CQB bez odpowiedzi. Dla mnie liczą się tylko wypowiedzi graczy, więc nie chcę ankiety.

PS. Interesują mnie tylko opinie POSIADACZY tej broni, nie chce słyszeć coś typu "raz podniosłem i byłem Pr0" .

Dziękuję, za cenne rady polecą plusy +++ :)

Opublikowano

Wszyscy powiedzą CQB . jest to bardzo dobra broń

celna szybka , zadaje duże DMG ..

powiedzą Ci też, iż jest nudna bo każdy ją ma ale tu chodzi o to jak się nia gra, a nie czy jest nudna

Polecam M416 CQB ( sam mam na perm)

1354406725-U90533.png

created by me

Opublikowano

Replite - tu się myslisz, kupując broń na perma ona nie może być nudna, więc to jest główny - (zapomniałem napisać) który mówi mi żebym XM8 brał

XM-8 ciekawa broń :)

PS. Emilos_44 - powiedz czemu, a nie wstawiaj bezsensowne posty, doczytaj do końca, liczę na odpowiedzi które mi coś daja a nie sama nazwa broni, rozwiń wypowiedź albo tu nie zaglądaj.

PS2. Enzil - chciałbym wiedzieć czemu każdy ją powinien mieć na perma jako 1, wg mnie jak będę grał tylko nią (a tak będzie, tą co kupię +L96/PP19 MOD CAMO) to niestety ale inne nie będą mi odpowiadać bo się do NO RECOIL przyzwyczaje a tego nie chce.

Opublikowano

chcesz byc noobem to kup m416 coq.I taka prawda!!!!!!

Jak chcesz poprawiać swą gre to kup x8...I każdy dobry gracz ci powie że COQ jest dla tych bez skila..Pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma broni która robi z ciebie NOOB'a. Jak mnie to wkurza jak ktoś pisze "M416 noob" albo "miner noob"...

NOOB - znaczenie tego słowa - ktoś kto słabo gra w jakąś grę, lub jest hackerem...

Żadna broń nie czyni z Ciebie nooba.

Lecz niestety myślę, że jak będę grać m416 cqb to stracę skilla który już przy g36 nabyłem, opanowuje recoil bo grałem już 7 lat w CS'a więc coś umiem... Tutaj też w 2 dni ogarnąłem G36 że aż ludzie mnie od hacków wyzywali...

PS. nie przeklinaj Psychol

PS2. czekam na więcej opinii.

Opublikowano

Co ty gadasz Ariss.Przecież z COQ to każdy umie celnać i nie gadaj mi że to nie broń dla noobów ,nie dość ze celne to i mocne a wiec wystarczy tylko nakierowac w ziomala.Gram już w ca od bardzo dawna i znam opinie graczy.

Opublikowano

CQB kupiłem na perma dobra broń na elimination oraz na ft oczywiście celownik conki nie na dalekie odległości ale jak to woli ja gram na wawarinedr killcrake oraz na twotower więc wiesz nie są jakieś duże tu są najbedziej wybierane bronie zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/284377-bronie-za-nx/

sygnaturatooshort22.png

Zbieram ------

Opublikowano

Powiem iż różnica pomiędzy tymi broniami to recoil.

CQB mniej znosi prawdę mówiąc całkowicie .

Ale moim zdaniem ma gorszy celownik.

To jej wada .

XM-8 jest dobra pod względem Celownika .

Mało ją znosi lecz z recoil przegrywa .

CQB króluje .

Dodam ci ankietę .

Jest o wiele lepsza do wyboru broni w jakim mają ci pomóc userzy .

9368_gold.png

Opublikowano

A nie zastanawiałeś się nad G36(val) skoro ogarniasz G36 to bierz G36

a do tych broni co są w ankiecie to powiem tak M416 CQB grałem(miałem na perma) jak chcesz mieć dobre KD i wgl to ona jest dla cb

o XM8 nie bd dużo mówić podniosłem ją parę razy i za rewelacyjnie mi się nią nie grało.(jakoś dziwnie)

reasumując: Jak dobrze Ci się gra G36 bierz ją.(wiem że w ankiecie nie ma ale, i tak Ci ją polecę)

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Ja oddam głos na XM8 mam ja na perma kilka godzin xD xD i naprawde swietnie mi sie nia gra, CQB nie ma rozrzutu ale jek chcerz ja pograc to wejdz do jakiegos rooma i napewno bedzie lezala.

.

Jeśli pomogłem daj +++ :).

firesto11.png

Opublikowano

M416 CQB - broń uniwersalna, wszędzie nią zagrasz bardzo dobrze, łatwa do ogarnięcia, banalna, zajmuje średnio miejsca na ekranie, dość szybko przeładowywuje, słaby celownik.

XM-8 - broń na dalekie i średnie dystanse, średnia do ogarnięcia, dość rzadka, zajmuje dużo miejsca na ekranie, średnio przeładowywuje, dobry celownik.

Na te mapy co napisałeś to ja bym zdecydowanie brał M416 CQB+snajperkę (TPG-1 albo L96A1, zawsze się przyda). XM-8 na mały dystans jest bardzo słaba, miałem ją na 7 Dni żeby wypróbować i jest to 50% giety - lepszy celownik i gorsza na Rush. Musisz broń dobrać do swojego stylu gry, bo jeśli częściej "kampisz" na ofiarę to ja bym brał XM-8. Natomiast jeśli biegasz do jego respa, do dużych gromad przeciwników to M416CQB. Poza tym na FT XM-8 to po prostu masakra, gra się tym tam beznadziejnie. Swoją drogą XM-8 jak dla mnie wygląda po prostu brzydko. Jeśli dobrze grasz Gietą to zostań przy niej w wersji za NX (Valkyrie) albo wymień na M416 CQB. W brew pozorą XM-8 gra się inaczej niż Gietą.

Pozdrawiam.

sygnanampc2.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę !

Opublikowano

Aktualnie nie gram Gietką, bo XM8 to jest jej lepsza wersja ;]

Valkyrie odpada bo od G36 wole XM-8.

Nikt prawie nie doczytał mojego 1 posta, gdzie pisałem, że nie chce ankiety ale okej xD Przeżyje :)

Właśnie doładowałem NXy i już mam na broń, więc jeszcze poczekam do wieczora i kupię.

Proszę o więcej opini i recenzji.

PS. Nie sądzicie, że CQB się nudno gra? Jest taka... przewidywalna i spokojna.

PS2. Nie jestem jeszcze do końca zdecydowany, ale chyba już szala się przeważa na CQB xD

Opublikowano

Wtrace cos od siebie:) tez mialem problem przy wyborze broni na perma, wachalem sie nad m416cqb oraz m6a2-srt. Rozmawialem z paroma bardzo dobrymi graczami i kazdy mi powiedzial: Nie kupuj CQB!!!

Prawda jest taka ze kazdy kto gra ta bronia to po tygodniu zaczyna mu sie nudzic a co gorsze gdy zagrasz czyms innym to bedzie Ci szlo beznadziejnie... Chcesz pograc cqb to wejdz na jakis room a na pewno ja znajdziesz:P

PS. ja nie zaluje ze nie kupilem najpospolitszej broni w grze... niestety ale kazdy z cqb jest nazywany za nooba bo w wiekszosci to tak jakby ta bron sama grala...

Jeszcze taka mala analiza:

Gram dużo:

*Snow Walley - obowiazkowo xm-8

*Sector 25 - zalezy jak grasz, kto co woli

*ShortFuse - podobnie, zalezy ktoredy idziesz jak przez podworko to xm-8

*GhostTown - obowiazkowo xm-8

Nienawidzę tego celownika w cqb.

EDIT:

CQB jest spokojna bronia jej 0 recoil powoduje ze w 99% wiesz jak ona sie zachowa.

Xm-8 wiekszy recoil co powoduje ze w grze mozesz Cie czyms zaszkoczyc, troche zle przymierzysz ale wtedy jedna kula krzywo poleci i fartem trafisz np. w heada. Szczerze mowiac to takie sytuacje (przynajmniej mnie) bardzo ciesza:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...