Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co I Jak Healer Paladyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć wszystkim

Piszę do was z prośba o wskazówki dotyczących "Paladyna Healera"

Pierwszy raz nim gram i moje pytanie polega na tym :

- Jakich używać aur

- Jakie Bufy

- Jakim czarem i kiedy

Myślę że każdy zrozumiał o co mi chodzi.

Nie chce zostać jakimś tam najlepszym helem ale zależy mi żeby nie było ze mnie pośmiewiska bo jestem zielony.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

Siemka!!

No to tak :

zacznijmy od najważniejszej statystyki jaką powinieneś stackować - intelekt :) to podstawa ze względu na ilość many jaką potrzebna jest do leczenia :)

Jeśli chodzi o dodatkowe bonusy to intelekt poprawia wydajność ogólnie czarów leczących i z tego co pamiętam w talentach Holy jest taka pasywna umiejętność co dodaje spell power od intelektu.

Paladyni bazują głównie na Holy Light :] na spamie tego skila bądz na Flash Light spamie :] te dwa spele są najczęściej używanymi :)

jeśli chodzi o bufowanie to myślę że optymalne będzie trzymanie Blessing of Kings.

Aury to Concentration Aura bo daje mniejszy pushback od dmg.

to tyle chyba co wiem.

Pozdrawiam Prostacky!

PS: napisz na jakiej wersji wowa grasz ;] wotlk / cata/ tbc/ classic

ProstackyPL.png
Opublikowano
Paladyni bazują głównie na Holy Light [...]

No raczej nie od tego :>

Jak coś to Holy shock i Flash of light tzn jeśli ci wejdzie cirt z Holsy shocka to twój next flash będzie instantem i oczywistość nakłada sie na kogoś Beacon of Light.

Aury Czyli tak jak up napisał to Concentration i Seal of Wisdom ( jak masz do tego glypha to 5% mniej many speele kosztują ) i gemy to intelekt i X many co 5 sek.

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

Siemka!

Jasne :) masz rację 100 %. Jeszcze może niech autor napisze czy to rady pod PvP czy może PvE :] całkiem pomocne to będzie.

Co do Beacon of Light... wiedziałem że zapomniałem o tym ;] kumPal (:D ) grał na serwerach blizza (w gildii Dark Tribe.. chyba tak to się nazywa) mówił że wielką pomoc oferuje ten spel :) praktycznie to dodatkowe helanie za friko ;]

Seal of Wisdom tak tak tak.. plus oczywiście częste Judgementy pod mane też i jest cacy.

A co do trinketów?.. hmm może pod spell power albo taki jest co nakłada efekt pasywny z regeneracją many :) bodajże 5 albo więcej stacków :) to idealne- wiecej helujesz większy zwrot many masz.

Pozdrawiam Prostacky!

PS: chyba najgorsze to wypsztykać się z many i latać jak ta łajza ;] grałem Dudu długo na TBC i zawsze manę zachowywałem, myślę że to Innervate naprawdę ratowało tyłek. Na dobrą sprawę paladyna także uzbroili w podobny spel... hmm... Divine Plea ale chyba nie ma takiego kopnięcia jak Innervate.

ProstackyPL.png
Opublikowano

Plea ma 25% many co 1 min to jest + a - że zmniejsza ci heala ;> i cieczko wtedy ustać kiedy np bije cie full wrath warek no chyba, że banka i masz czas na jednego casta holy light bo pewnie warek zdejmie ci ją Shattering Throw.

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

Witam pozwolicie ze się troszke wypowiem na temat holy palka którym gralem od poczatku mojej przygody z wowem czyli od TBC do Cata ;) Jak widze kolega gra na Wotlk wiec uzywanie speli zależy głownie od eq jakiei posiadasz. Jak wiesz flash of light jest na poczatku dobry ponieważ heala szybko i nawet ladna sumke jednak zjada troszkę many tak samo jest z Holy lightem ktorego spam początkowo nie jes za wygodny ponad to jest spory tiime cast :) Tez jest pytanko czy uzywasz addonow do heala? Ja przez dlugi czas uzywalem heal bota na poczatku jest w sam raz jezei masz jeszcze myszkę z większą iloscia przycisków to jest gites;p no chbya ze chcesz uzywac ctr , alt itp . Wiec podstawa utrzymywanie becona na tanku jeżeli jesteś na raidzie / dungu gdzie jest wieksza ilość melasow to jugment na heala (ten zolty nazwy nie pamietam bo w cata wycofali xD) ladnie podbija healing a raid po zabiciu mobkow zawsze da Ci chwiilke na MB jezeli z mana u Ciebie jeszcze cieżko. Pamietaj o uzywaniu shocka jezeli jest dostepny no i poprostu lecz za pomoca flasha albo holly musisz zobaczyć sobie ile wyrabiasz na spamowaniuu jednym i drugim :P

Jeżeli bedziesz gral pod holy juz czyli twoje eq jest juz na wyzszym poziome nie zapominaj o glyfie pod holy light ktory leczy jeszcze po troche osooby obok :) bardzo przydatna rzecz

Gemy wiadomo ze glownie liczy siee intelek zwiekszajacy mane jak i cryty ale odpowiednia ilosc regeneracji many MP5 tez jest potrzebna lecz jezeli eq bedziesz juz mial w miare tyylko intelek ;)

Opublikowano

Dzięki wielkie wam za wypowiedzi to ja wam powiem tak moje eq to pełen set

To jest ukryta treść, proszę

Nie wiem czy się tak da czy też nie ale ja chciał bym zostać helem co troszkę bije i dobrze heluje nie wiem czy tak da rade.

Powiem szczerze wziąłem się za coś co mnie troszkę przerosło a o to scc jak wygląda mój healer

To jest ukryta treść, proszę

To na tyle będę wdzięczny za każdą poradę ;]]

Opublikowano

pal holy jest taki ze bic nie musi zeby wygrac na duelach ;-) nie da sie go poprostu zabic co wymusza od przeciwnikow wypalenia swojej many ;[[[ na wersji 3.3.5 akurat da sie jescze cos robic lecz na cataclysmie only prot ;////

jezeli chodzi o dungeony to beacon of light zawsze na tanka

glownie healaj na 3.3.5 nie wiem jak jest ale holy light mniej many zre a flasha uzywaj tylko jak ktos ma juz pasc

TA TA WINTOR POWRACA PO RAZ 8 ^^^^ strzezcie sie !

35nakut.png

Opublikowano

Hi!

Palek pod holy to typowy heler, wcześniej chyba na TBC istniało coś takiego jak Shockadin -bazujący na spell damage i critach z holy shocka.

O ile mi wiadomo na Wotlk nie zrobisz dps palkiem helerem :)

Pozdrawiam Prostacky!

ProstackyPL.png
Opublikowano

Hi!

Palek pod holy to typowy heler, wcześniej chyba na TBC istniało coś takiego jak Shockadin -bazujący na spell damage i critach z holy shocka.

O ile mi wiadomo na Wotlk nie zrobisz dps palkiem helerem :)

Pozdrawiam Prostacky!

wlasnie ze na wotlku tez sa shockadin'i ;-)

TA TA WINTOR POWRACA PO RAZ 8 ^^^^ strzezcie sie !

35nakut.png

Opublikowano

Ok dzięki wielkie za wasze wypowiedzi przydały się lecz i tak do końca nie opanowałem jeszcze ;]

Proszę o zamknięcie Tematu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...