Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Autoryzacja Steam Nieudana - rozwiązanie

Dr.TerroR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od jakiegoś czasu trujecie o błąd "Autoryzacja steam nieudana",Jest do tego kilka rozwiązań,oto one:

-Pierwsze rozwiązanie to usunięcie caches.xml i folderu bootstrap

-Drugie rozwiązanie to usunięcie folderu Players,niestety wtedy usuną nam się nasze wszystkie poczynania.Ale wtedy polecam EAM

-Trzecim i ostatnim i chyba najskutecznieszym rozwiązaniem jest nie granie na serwerach z aktywnym PB(PunkBuster).Jest to coś jak VAC ale starsza wersja która mogliśmy poznać np. w Call of Duty 4.

To wszystko z mojej strony.Prosiłbym o podpięcie ponieważ coraz więcej osób pyta o ten błąd.

Pozdrawiam Dr.Terror

Opublikowano

Słaby poradnik. ;)

Na alterIWnet nie funkcjonuje żaden PunkBuster, bynajmniej z żadnym się nie spotkałem. Dodatkowym przydatnym faktem co do Twojego tworu byłoby stwierdzenie, iż EAM nie funkcjonuje na aIW. :)

Bardziej praktyczniejszy (i działający!) jest PSE. Po za tym mógłbyś dać link do jakiegoś poradnika, co i jak z tymi statystykami...

Przypiąć można by było, ale po zastosowaniu powyższych rad. ;)

Dziękuję, oraz pozdrawiam.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Sorry pomyliłem się co do PSE i EAM.Zrobiłem ten poradnik aby użytkownicy naszego kochanego forum przestali sięjuż o to pytać ponieważ coraz więcej tematów o tym powstaje.Aha napisałeś jszcze że nie ma czegoś takiego jak PunkBuster (kompromitacja)To jest tabelka z PunkBusterem.Pokazuje ona czy jest on aktywny na serwerze czy nie.

beztytuumka.png

Opublikowano

Nie dziala EAM na IW? hehehehe Pierwsze slysze :). Ja jakos zrobilem i dziala :)

BTW. PB NIE MA NA IWNET!!

PB moze byc na "pseuda-dedykach" na hamachi.

IWNET ma system obrony zatytuowany VAC :)

Opublikowano

Pan 2 razy wyżej... Mówimy tu o alterIwnet. Jeśli nie masz o tym pojęcia, to nie udzielaj się w tym temacie.

Taa? Może i tam jest na jakichś SD, albo z pingiem powyżej 300.

Krzyżyk w rubryczce PB oznacza, jak sądzę, iż jest na nim załadowany "mod" - b3 na przykład - chodzi mi o Console wyświetlającą różne komunikaty, bądź możliwość bycia Administratorem, czy też Moderatorem.

Btw. VAC to shit. Nie jest "prawdziwym systemem anty-cheat z prawdziwego zdarzenia".

IMO ten krzyżyk nie oznacza PB.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

No to ja dziękuje tym którzy mnie zminusowali,za to że chciałem aby zieloni wiedzieli z czym mają do czynienia.DZIĘKUJE !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

X przy ikonie PB oznacza że na serwerze działa system antycheat.

Nie jest to znany wszystkim PunkBuster, ale opiera się na podobnej - równie banalnej i skutecznej - zasadzie, czyli:

Na bieżąco monitoruje wszelkie zmiany w procesach gry(iiw4mp.exe i iw4mp.dat). Jeśli wykryje u klienta(czyli gracza) podłączonego do serwera JAKĄKOLWIEK zmianę w tych procesach to wywala na pysk zbity z serwera i daje 6-cio godzinny ban na grę na WSZYSTKICH serwerach alterIWnet obsługujących ten system.

Jeśli ktoś za często ładuje swoje dupsko na serwer ze wstrzykniętym hackiem albo jakkolwiek inaczej zmodyfikowanymi plikami gry to w końcu dostaje bana.

Potem wiadomo - musita lecieć z wazeliną na forum, by otrzymać ewentualne odblokowanie.

peanut1.gif
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

GUWNO PRAWDA CO PISZECIE !!!!!!!!!!! USUNIECIE TYCH PLIKÓW NIC NEDAJE . NAJLEPIEJ TO NIE URZYWAC ZADNYCH HAKÓW . A JEŻEKI WYSKAKUJE AUTORYZACJA SYSTEMU STEAM NIEUDANA TO ROBIMY REINSTAL KOMPA TAK ZEBY BYL CZYSCIUTKI SCIAGAMY Z ALTERIWNETA GRE KTURA MA 6.76GB + PROGRAMY KTURE DO TEJ GRY SA POTRZEBNE SA NA TEJ SAMEJ STRONCE CO TA GRA W DZIELE DOWLAND INSTALUJECIE TO WSZYSTKO I JUZ NE WYSKAKUJE (AUTORYZACJA SYSTEMU STEAM NIEUDANA <_< ;) TO MUJ SPOSÓB JAK POMOGLEM DAWAC PLUSY :P A JAK NIE TO NIE !!!!!!!! TU JEST WSZYSTKO -> http://alteriw.net/viewtopic.php?f=3&t=24

Opublikowano

A ja mam lepszy sposób i zawsze po 5 minutach mam czysciutko bez pier...nia.Podmieniam w grze dokladnie 8 plikow ,wywalam bootstrap,caches i modyfikuje plik- iw4mp(CFG).Odpalam gre nastepuje aktualizacja Steam i po klopocie.. ;)

Opublikowano

A ja mam lepszy sposób i zawsze po 5 minutach mam czysciutko bez pier...nia.Podmieniam w grze dokladnie 8 plikow ,wywalam bootstrap,caches i modyfikuje plik- iw4mp(CFG).Odpalam gre nastepuje aktualizacja Steam i po klopocie.. ;)

Napisał byś dokładnie co robisz ? Bo mi ten błąd cały czas wyskakuje ; / Opisz krok po kroku ; )

Opublikowano

GUWNO PRAWDA CO PISZECIE !!!!!!!!!!! USUNIECIE TYCH PLIKÓW NIC NEDAJE . NAJLEPIEJ TO NIE URZYWAC ZADNYCH HAKÓW . A JEŻEKI WYSKAKUJE AUTORYZACJA SYSTEMU STEAM NIEUDANA TO ROBIMY REINSTAL KOMPA TAK ZEBY BYL CZYSCIUTKI SCIAGAMY Z ALTERIWNETA GRE KTURA MA 6.76GB + PROGRAMY KTURE DO TEJ GRY SA POTRZEBNE SA NA TEJ SAMEJ STRONCE CO TA GRA W DZIELE DOWLAND INSTALUJECIE TO WSZYSTKO I JUZ NE WYSKAKUJE (AUTORYZACJA SYSTEMU STEAM NIEUDANA <_< ;) TO MUJ SPOSÓB JAK POMOGLEM DAWAC PLUSY :P A JAK NIE TO NIE !!!!!!!! TU JEST WSZYSTKO -> http://alteriw.net/v...ic.php?f=3&t=24

Weź KIDZIE idź do szkoły, bo w przedszkolu mniej błędów piszą... Najlepiej to... idź do szkoły tam na pewno nikt nie "używa haków"

Użyłem kolorów by zaznaczyć o co mi chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...