Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Ustawić Stałe Ip Na Neostradzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chce założyć serwer hamachi metin2 i mam problem z ip. Otóż musze przed wlaczeniem serwera wejść do panelu routera i odblokować porty. IP cały czas mi sie zmienia i jest mi nie na reke wchodzenie zmieniania ip za kazym razem. Problem jest taki zer jak odblokowywuje porty w routerze na dane ip to po zapisaniu ustawien on sie resetuje i automatycznie nie osblokowywuje mi portow bo juz mam inne ip. Żeby mi nie zmienialo ip musze miec stale, niezmienne ip ale mam neostrade i w tym tkwi probem bo nie wiem jak ustawic takie ip aby sie nie zmianialo bo w moim przypadku ip sie zmienia jak tylko zapisze konfiguracje w routerze i nie ma mozliwosci odblokowania poirtow tak aby ludzie mogli wejsc na moje serwa mt2. Slyszalem o no-ip.com czy jakos tak ale ludzie nie za bardzo to soebie chwalili i dalej mieli zmienne ip. Prosze jak jest taka mozliwosc o wytlumacznienie mi calej procedury jak to jest z tym ip na neo, czy da sie ustawic na stale ip. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<NIGDY JUZ NIE WEZME NETA ZE ZMIENNYM IP>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Opublikowano

po co Ci stałe ip na hamachi? oO

w routerze nie trzeba odblokowywać żadnych portów, wystarczy portmap...

pozdrawiam.

@edit: na neo nie ustawisz stałego ip, chyba, że można do nich zadzwonić i takowe wykupić, inaczej sie nie da.

bearsjw.jpg

Sygnatura wykonana przez Mephisto1994. Dziękuję.

35868u.gif29476.png

Jebutnij

delete.png. :)

Opublikowano

po co Ci stałe ip na hamachi? oO

w routerze nie trzeba odblokowywać żadnych portów, wystarczy portmap...

pozdrawiam.

@edit: na neo nie ustawisz stałego ip, chyba, że można do nich zadzwonić i takowe wykupić, inaczej sie nie da.

Tutaj masz temat jak probuje sie zalogowac na serwer na innym kompie [te samo ip] a i podejrzewam ze porty nie chca mi sie odblokowac. A jak cos wiesz to napisz na pw prosze bo juz sie 4 miesiac z tym targam i nic nie moge wykombinowac.

ttaj masz filmik :http://www.youtube.com/watch?v=C3SYIyLR29s

Opublikowano

Na hamachi możesz mieć zmienne IP, bo liczy się adres IP hamachi a nie komputera.

Na no-hamachi potrzebne stałe IP -możesz to uzyskać za pomocą wykupienia DSL dla firm :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Na hamachi możesz mieć zmienne IP, bo liczy się adres IP hamachi a nie komputera.

Na no-hamachi potrzebne stałe IP -możesz to uzyskać za pomocą wykupienia DSL dla firm :)

Pozdrawiam

A jaka mam pewnosc ze port map naprawde blokuje mi te porty???? dam ss z portmapu bo moze mam nie te ip hamachi wprowadzone

ss

http://img443.imageshack.us/i/aaaaaaaaav.png/

Opublikowano

SLYSZALEM COS O DNS JAKAS STRONKA CO ZMIENIA NA SALE IP ALE NIE WIEM CZY TO DZIALA BO TO PODOBNO TYLKO PRZYPISUJE ADRES IP KTORE NADAL SIE ZMIENIA

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...