Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dot.zabezpieczeń na tiverii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co oni maja na tej tiveri jak w wiezieniu ;/ ukradłem cos na podrobiona postaci na ghoscie to mi konta poblokowali.. potem mi ktos z MPC powiedział ze to po Logach i jak ukradne cos to mam wyrzucać na ziemie i podnoscic 2 kontem (2 postacia) tak zrobiłem to te konto ktorym kradlem mi nie zablokowali a te konto gdzie mialem kradzione itemy ktore zbieralem z ziemi mi zablokowali;/

Da sie cos zrobić;/?

Opublikowano

Na przyszłość próbuj sprzedawać przez tobół między kontami, ale jeżeli banują na pałę bez przeglądania drogi itemu to i tak konto zostanie zbanowane.

Nie ma jakiejś recepty na to, bo każdy item można namierzyć na podstawie logów.

Opublikowano

Co oni maja na tej tiveri jak w wiezieniu ;/ ukradłem cos na podrobiona postaci na ghoscie to mi konta poblokowali.. potem mi ktos z MPC powiedział ze to po Logach i jak ukradne cos to mam wyrzucać na ziemie i podnoscic 2 kontem (2 postacia) tak zrobiłem to te konto ktorym kradlem mi nie zablokowali a te konto gdzie mialem kradzione itemy ktore zbieralem z ziemi mi zablokowali;/

Da sie cos zrobić;/?

Każdy item ma swoje niepowtarzalne id w bazie, i na jego podstawie można odnaleźć ten item dopóki istnieje, a więc nie ważne czy wyrzucisz, dasz przez handel, dozorce, jakkolwiek, a więc musisz na szybko się go pozbywać.

Opublikowano

Każdy item ma swoje niepowtarzalne id w bazie, i na jego podstawie można odnaleźć ten item dopóki istnieje, a więc nie ważne czy wyrzucisz, dasz przez handel, dozorce, jakkolwiek, a więc musisz na szybko się go pozbywać.

Warto dodać, że nawet jeżeli item nie istnieje to można sprawdzić w którym miejscu on zniknął, tj. kto go wyrzucił/sprzedał, jak i prześledzić całą jego wędrówkę.

Opublikowano

Tylko skąd wiadomo że item jest kradziony? przecież nie jest podpisany

dokładnie.

to nie WoW tam GM ma wszystko w logach. a Item ma ID ale nie każdy oddzielne tylko np. miecza 119 i takie id ma każdy inny miecz na serwerze.

Opublikowano

Tylko skąd wiadomo że item jest kradziony? przecież nie jest podpisany

Widocznie ukradł niewłaściwej osobie:)

Wtedy wystarczy sprawdzić handle postaci z której item zniknął i mamy listę skradzionych itemów, przecież id(nie vnumy) są unikalne, nie ma dwóch itemów w grze o tym samym id(;