Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Rozgryzam działanie pewnej gry online - a dokładnie grzebie w jej pamięci i podgladam troche pakiety.

udało mi sie np znaleźć adresy odpowiedzialne za poruszanie postaci x,y (cel x,y bierzace x,y)

Gra napisana jest w c++ i korzysta z directx 8

próbuję się dostać do interfejsu gry (oparty na teksurach a zapisany czesciowo w xml)

To jest ukryta treść, proszę

Zalezy mi np na moziwosci clikniecia w interfejs (wszysko w nieaktywnym oknie)

Musze też znalezć npc lubinne postacie w pamieci zeby np moc w nego "klickac"

wolalbym nie robic tego przez klikanie myszka tylko jakby wywolac event interfejsu

jedynie co mi sie udolo to znalax miejsce w pamieci jednego checkboxa i rzeczywiscie jak zmienie zawartosc jego komorki pamieci to gra uzywa jego wartosci, ale dziwne bo nie zmienia sie jego wyglad graficzny

nistety cliknecie guzika jest raczej ponad moje sily (szybka jednorazowa zmiana w pamieci)

dll gry i sam exe ma tylko jedna funkcje (bodajrze exportowa - ale nie chialbym sie usmieszyc :)

dmainterface (kojarzy mi sie to tylko z bezposrednim dostepem do pamieci)

jescze jedna furtka moze byc plik test.c

To jest ukryta treść, proszę

moze da sie to wykorzystac do stworzeni a jakies furtki uczestniczy on w ladowaniu gry

Troszke to wszysko chaotycznie opisane sorki

a wiec o co mi chodzi:

-czy plik test.c da sie jakos wykorzystac np dopisujac jakas funkcie lub cos odblokowujac

- jak odnalezc w pamieci obrzasr odpowidzialny za np guzik (lub jakas podpowiedz jak to znalezc)

- jakis hook na klawiaturke i myszke (ale zeby gra dzialala w tle a nie z aktywnym oknem- udalo mi sie znaalezc obszar pamieci buforr gdzie jest kod naciskanego klaswisza i ruchy myszki ale myszka czesto zajmuje miejsce klawisza zabardzo tego nierozumiem bo nie wiem jak taki bufor funkcjonuje)

- czy jest jakis sposob zeby dostac siue do interfejsu gry w directx wykorzystujac dane z xml

- jak zrobic "batlelist" onalezc npc i inne postacie - jaies triki albo co :P

- o co moze chodzic z tym dmainterface

z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi - nie oczekuje ze ktos m da wszystko na talerzu ale to tez mile widziane (moze komus sie nudzi i che napisac nastepnego bota)

• Dodaj nową pozycję...