Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Wejść Na Admina Na Viście Nie Znając Hasła?

Wilczurzyca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim :)

Wiecie może jak wejść na konto Administratora na systemie Vista? Mojej przyjaciółce matka założyła hasło i nie może wejść. Dodam, że jest to laptop.

Możecie tez pisać propozycje jakie może być hasło :) Podpowiedź to ''figura'', czyli na pewno coś związane z figurami. Piszcie w postach.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Tak jak kolega już wspomniał tryb awaryjny. Można też jakiegoś linuxa live cd jeśli koleżanka używa tylko internetu.

P.S Jak się rodzice połapią że dziewczyna siedzi na laptopie to wtedy jej zabiorą. o.O

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

a sprawdzałeś ? w awaryjnym też musisz podać hasło tymbardziej jeśli na konto administratora jest nałożone to koniecznie

poszukać na necie płytki iso Ultimate Boot CD :

http://www.securitywonks.net/listing/view/3/UBCD-for-Windows

http://download.winboard.org/details.php?file=89

http://www.softpedia.com/get/System/Boot-Manager-Disk/UBCD4WIN.shtml

nagraj i masz opcje resetu haseł , botuje płytka, wybierasz konto i resetujesz hasło

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

xD hasło na kompa ;D rozśmieszyło mnie to ile ma lat? :)

Śmiej się, sytuacji nie znasz. Ona ma 14 (rocznikowo 15).

Sprawdzaliście kiedykolwiek swoje sposoby?

Tu nie chodzi o zlikwidowanie hasła, a o jego poznanie lub wbicie bez niego, ale nie kasując go przy tym.

tlofbnowe2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Heh,uruchamiasz w trybie awaryjnym klikasz ustawienia itd pobierasz specialny program który pokazuję hasło zakodowanie w "*"

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy zadziała na Viście ale alt+ctr+delete

Przy oknie logowania.

Wątpię.

@top: Niech wbije na trybie awaryjnym i spróbuje (jak w xp), wejść na konto o nazwie Administrator które jest bez hasła, jak nie da rady to coś się wymyśli.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Ja również gratuluję rodzicom za "fantastyczne" metody wychowania.

@SylverWolf, powiedz mi tylko czy to przez naukę, jeśli tak to pozdro dla nich bo tak raczej tej Twojej koleżanki do nauki nie zachęcą, znam się trochę na tym :D

classes06.png

Opublikowano

@UP nie śmiej się bo sam masz program który Ci kompa o 22 yłącza hahaha :D

Sory za spam ale musiałem go yśmiać :D Zasze jak do niego napisze to pogadamy do 22 i koniec :D Hahaha :D

Sorki ale mi \/\/ nie działa ;(

Czekam na Tamisa..

Opublikowano

Ja tez mam haslo mam 16 no i co ale haslo znam i jest git ja robilem tak tryb awaryjny pozniej administrator tworzylem goscia uruchamialem normalnie kompa i logowalem sie na goscia potem to zostaje a zrobilem tak wzielem przywracanie systemu i juz dzialalo jak bylo przed tem :)

Opublikowano

Oj wy to macie szczescie ,ze nie znam waszych rodzicow .. jakbym zamontowal zabezpieczenia i ochrone rodzicielska z haslami nawet bios nie bylby dla was dostepny ^^ (numer z wyciaganiem baterii i resetowaniem cmos tez nie zadziala). Wiec moglibyscie wtedy tylko zesrac sie na rozowo. Ja za odpowiednia oplate montuje niektorym rodzinom takie rozwiazanie . Juz niejednej rodzinie zamontowalem i do dzis sie to sprawdza ;).

Efekt tego ?

Wiekszosc dzieciakow z tych rodzin zaczelo sie uczyc na serio a nawet polubilo nauke i zaczely wychodzic na dwor i maja duzo przyjaciol . Komputer nie jest ich najwazniejsza rozrywka. Ten efekt oczywiscie mnie bardzo cieszy i zacheca do dalszego udzielania tej uslugi innym rodzinom.

Najczesciej dzieci i mlodziez, ktore maja zakladane takie hasla i ograniczenia sa zbyt uzaleznione od komputera . Zapominaja o realnym zyciu albo tez wyczyniaja nieodpowiednie numery na komputerze . Nie zapominajcie, ze do 18 roku zycia rodzice odpowiadaja za was :). Wiec kazde wasze przewinienie czy to piractwo czy kradziez internetowych kont , itemow (wyrok sadowy ws. konta z metina padl z kara grzywny i jeszcze czyms tam :) ) , grozenie czyms innym osobom co jest karalne , opuszczanie lekcji poprzez wagarowanie tez jest karalne bo Panstwo Polskie naklada obowiazek nauki do 18 roku zycia i odpowiadaja za to rodzice.

Takze pewnie Twoja koelzanka nie dostosowala sie do pewnych zasad , opuscila sie w nauce niezle , wyczyniala jakies glupoty przez internet, stala sie agresywna dla rodzicow, albo nie sluchala sie rodzicow ;). Wiec zatem poniosla pewna kare .

Jak chce sobie wejsc na lapka to niech uzyje plyty LIVE CD z jakims Linuxem ;). O ile w biosie ma ustawione BOOT CD/DVD inaczej nic nie zrobicie .Jesli na BIOS jest nalozone hasło :) to po ptakach. LIVE CD pozwoli korzystac z internetu, ale programow windowsowych nie odpali w ogóle .

jqeuR.png

Opublikowano

@up gówno to kogo obchodzi

a hasło do biosa można objeść ;)

A do tematu wejść do trybu awaryjnego F8 przed startem systemu wejść na admina i skasować hasło

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

@ UP

Jesli ktos bardzo dobrze zna sie na zabezpieczeniu biosa to nijak nie obejdziesz ;). Jak wspomnialem wyzej wyciaganie baterii i resetowanie CMOS nic nie dalo bo pokazywalem to na zywo tym rodzicom. Niektorzy ojcowie wiedzieli, ze przez baterie jest mozliwosc obejscia. Na to tez jest sposob by zabezpieczyc :).

Kolezanka nie ma windows XP tylko WINDOWS VISTA najpierw czytaj a potem pisz ...

Jest jeszcze jeden dobry sposob na wejscie bez zmiany hasla :

http://www.youtube.com/watch?v=fsgnbglJFt8&feature=related

Sciagasz ophracka live cd , wypalasz na CD/DVD i w biosie ustawiasz boot CD na pierwszym miejscu. Wkladasz plyte przy odpaleniu kompa. Wtedy zamiast windowsa wystartuje ophrack . W nim zobaczysz liste uzytkownikow systemu i mozesz poznac hasla ;).

jqeuR.png

Opublikowano

nie bądź taki mądry, bo ktoś może wymienić np. dysk twardy itd. ludzie są zdesperowani (maniacy) :)

Prawdziwe zabezpieczenie to rozmowa z dzieckiem, a nie akt desperacji <lawl>

@topic

tryb awaryjny ew. postrzelaj z hasłem :D

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@ valenar

To dziala tylko w XP -.- . W viscie nie zadziała nie kapujecie ?

Czasami rozmowa z dzieckiem nie pomaga wiec trzeba siegnac po radykalne rozwiazania ;).

Wymiana dysku twardego tez nic nie da ;D . Wybacz nie jestem jakims newbie, ktory nie zna sposobow na obejscie. Są jeszcze hardwarowe triki by zabezpieczyc przed dostepem ^^. Poza tym BIOS nie siedzi na dysku twardym tylko w plycie glownej ;).

@ TOPIC

Powtorze to co wyzej . Jest to jedyny skuteczny i najlepszy sposob by rodzice sie nie kapnęli.

Sciagasz ophracka live cd , wypalasz na CD/DVD i w biosie ustawiasz boot CD na pierwszym miejscu. Wkladasz plyte przy odpaleniu kompa. Wtedy zamiast windowsa wystartuje ophrack . W nim zobaczysz liste uzytkownikow systemu i mozesz poznac hasla ;).

Stosowalem na VISTA i 7 bo znajomi pozapominali haseł wiec im pomoglem odzyskac.

jqeuR.png

Budowniczy
Opublikowano

@ UP

Jesli ktos bardzo dobrze zna sie na zabezpieczeniu biosa to nijak nie obejdziesz ;). Jak wspomnialem wyzej wyciaganie baterii i resetowanie CMOS nic nie dalo bo pokazywalem to na zywo tym rodzicom. Niektorzy ojcowie wiedzieli, ze przez baterie jest mozliwosc obejscia. Na to tez jest sposob by zabezpieczyc :).

Kolezanka nie ma windows XP tylko WINDOWS VISTA najpierw czytaj a potem pisz ...

http://www.youtube.com/watch?v=fsgnbglJFt8&feature=related

Dalej nie czytam ;+)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...