Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Elo W Bfh

kacperus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ELO nie powinno się w ogóle patrzeć, ani brać pod uwagę, bo nie wiadomo nawet co to wskazuje, to jest taka losowa, tajemnicza liczba, nic poza tym ;) A co to za klan, chodzi mi o nazwę.

m1ci22k.png

Opublikowano

@Herr_Haha właśnie nie jest to "losowa, tajemnicza" liczba

ELO o ile dobrze pamiętam oznacza twoją "skuteczność w walce"

określa jak jesteś dobry. jak masz z 1300 to jesteś bardzo dobry, i chyba właśnie według tego ELO wrzuca Cię na serwery. Dlatego np jak masz 5lvl dorzuca Cię na 15 lvle bo jesteś 5 równy tym co mają 15 ;p

Opublikowano

Po prostu nie ma ona odwzorowania w rzeczywistości, nazwałem ją sobie tak tylko. Sprawdź sobie grając, nawet gdy będzie ci coraz lepiej szło, to jest szansa, że ci ono spadnie. Składają się na nią podobno: ratio, wygrane, celność, coś tam może jeszcze ma odzwierciedlenie, ale i tak ELO spada i wzrasta kiedy chce. Sprawdzaj codziennie to się przekonasz, że dziwnie się buja w dół i w górę. Mogę nie mieć racji, ale wystarczy samemu zerknąć na ELO i już jest odpowiedź.

m1ci22k.png

Opublikowano

Jeżeli różni się o 500 to nie mogą razem zagrać, ponieważ grać np: z 1400 ELO a gracz z 900 ELO grają zupełnie inaczej. Gracz z mniejszym ELO gra słabiej.

@Edit

Poprawiłem błędy -.-

97871587.png

ZBIERAM MINUSY

Opublikowano (edytowane)

@edit

Dobra nieważne już, pograj sobie i gdy będzie ci znacznie lepiej szło, czyli gdy będzie ci ratio bardzo wzrastać to zrób przerwę i sprawdź ELO na postaci, jeśli będzie za małe to graj wtedy, gdy ci dobrze będzie szło, a jak będziesz ginął i przegrywał cały czas to wyjdź z serwera i znajdź inny i rób tak do skutku, no i na pewno w końcu będziesz miał ELO odpowiednie B)

Edytowane przez Herr_Haha

m1ci22k.png

Opublikowano

nie nie uzyskałem :P bo nadal mało rozumiem bo ta stronka jest po angielsku a ja z angielskiego mam 2... poza tym niewiem czemu koleś powiedizał że mam małe ello jeśli gram gunnerem i on celności dobrej nie może mieć... poza tym zawsze mam ptzynjamniej 2tysiące pktow

relich-1.png