Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki serwer dedykowany kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam all chciałem się zapytać jaki serwer dedykowany radzicie kupić .... Chodzi mi o serwer żebym zrobił na nim dedyka i jak by to wyglądało np kupił bym dedyka i co dalej jak to się dzieje , chodzi mi to że np kupiłem tego dedyka i czy oni mi na chatę przywiozą kompa czy co ... z góry dzieki i dam + i 5 jak kto woli ...

Opublikowano

Gratulację,trafiasz do mojej księgi EPIC FAILÓW ! :D.

Konkretnie ten cytat

`chodzi mi to że np kupiłem tego dedyka i czy oni mi na chatę przywiozą kompa czy co` xD.

Serwer dedykowany się wynajmuje w jakiejś firmie,która ma własne tzw.datacenter,i właśnie w tym data center znajduje się ten serwer :D.

Łączysz się z nim przez SSH (np.putty).

A najlepszy serwer dedykowany pod serwer Metin2 to wg.mnie http://www.kimsufi.pl/ks/ i7-2T z tej listy.

Jest naprawdę dobry sprzętowo ,oraz bardzo tani ;D.

Dodatkowo,żeby wykorzystać 8GB ramu na FreeBSD 32 bit musisz doinstalować config PAE.

@@Na ów serwerach stoi większość polskich serwerów dedykowanych.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

No ok a np wzioł bym to ale jestem bardzo bardzo zielony nie ukrywam tego bo się nie znam miałem serwery na hamachi ale to jest pikus na hamachi zrobic itp na dedyku trzeba dużo wiedzy itp . Np bym wzioł ten serwer https://www.ovh.pl/zamowienie/kimsufi.cgi?hard=092sk2 ale nie kumame tego co jest w spoiler to raz np wybrał bym to i co dalej

Windows

Windows Plesk 9.5, Windows Server 2008 R2 Web Edition, Windows Server 2008 R2 Core Web Edition, Windows Server 2008 Web Edition SP2, Windows Server 2003 Web Edition, Windows Server 2008 R2 Standard Edition, Windows Server 2008 R2 Core Standard Edition, Windows 2003 Standard Edition, Windows Server 2008 R2 Enterprise Edition, Windows Server 2008 R2 Core Enterprise Edition, Windows 2003 Enterprise Edition, Windows Server 2008 R2 Datacenter Edition, Windows Server 2008 R2 Core Datacenter Edition, Windows Server 2008 Datacenter Edition SP2, Windows Server 2008 R2 Datacenter Edition + Virtuozzo 4.6 (BETA), Windows Server 2008 Datacenter SP2 + Virtuozzo 4.5, Windows Server 2008 Datacenter SP2 + Virtuozzo 4.6 (BETA), Windows Server 2008 R2 Enterprise Edition + Virtuozzo 4.6 (BETA), Windows 2003 Enterprise + Virtuozzo 4.5, Windows 2003 Enterprise + Virtuozzo 4.6 (BETA), Windows Server 2008 R2 Standard Edition + Virtuozzo 4.6 (BETA), Windows 2003 Standard + Virtuozzo 4.5, Windows 2003 Standard + Virtuozzo 4.6 (BETA), Windows 2003 Web + Virtuozzo 4.5, Microsoft Hyper-V Server 2008 R2

Opublikowano

MarioBase No dobra wzioł bym ten co napisałeś ale dalej nie kumam co i jak by było np on kosztuje 249.99PLN Netto i co dalej kupie go , i np kupiłem go i mam go na miesiac i po miesiącu sie kończy i na nowo kupuje czy co , i czy trzeba pracować zeby takie coś wziasc czy nie ????

Opublikowano

Umowa musi być na osobę pełno letnią.

Na początek radzę ci zrobić serwer "no-hamachi"

Jest badziej podobny do dedyka, a całkiem inny od hamachi.

Jeśli jesteś mało doświadczony w sprawach technicznych, to radzę najpierw się podszkolić.