Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bot Do Zakładanie Kont Na Seafigh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zrobiłby ktoś bota który zakłada konta na seafight , potem zamienia perły na złoto , i następnie składa podanie do mojego bractwa ?

Nie ma tam potwierdzania e-mail anie kodu captcha . Miałoby to polegać na wyszukiwaniu obrazków .Bot miałby się rejestrować na Polska2

Miałoby zakładać konta o nicku zxcvb06 (tak od 6) do 99np. . I proszę się powstrzymać od pisania postów typu :

Naucz się sam autoit i sobie zrób takiego bota .

Na pewno moja nauka zajmie 100 albo 200 razy dłużej niż zrobienie takiego bota

Opublikowano

masz racje , taki bot to pestka . Ale godzina pisania , jak doprowadzisz moją rep do 0 to Ci napisze

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

Na pewno moja nauka zajmie 100 albo 200 razy dłużej niż zrobienie takiego bota

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

za 5zł zrobię z przyjemnością ;P (serio)

No i naucz się sam autoit i sobie zrób takiego bota .Na pewno moja nauka zajmie 100 albo 200 razy dłużej niż zrobienie takiego bota

wiz_taxer.png
Opublikowano

Jezeli to ma byc w formie ImageSearch, to ten bot nie jest warty 5zl. Robisz poprostu SSy, i uzywasz ImageSearcha do klikania. Jak ma sie gotowe SSy to 10minut roboty. O ile 10.

P.S. Nie gralem w te gre, wiec nie jestem pewny tego, co napisalem, ale do tych gier, w ktore gralem, i niema akceptacji + captchy to zaden problem.

Opublikowano

@UP

On nie prosi o bota do Metina :rolleyes:

Najpierw się czyta temat, d dopiero potem gnoi :D

@TOPIC

Na pewno Twoja nauka zajmie 100 albo 200 razy dłużej niż zrobienie takiego bota.

@OFF

"MY, team AutoIt'erów" :huh:

Pozdrawiam, hfaua B)

Opublikowano

Nudzi mi się, nie mam pomysłów na program. Podeślij screeny na pw i opisz gdzie ma klikać kolejno. Poza tym, to jest zapewne pierwsza i ostatnia taka oferta więc

Na pewno Twoja nauka zajmie 100 albo 200 razy dłużej niż zrobienie takiego bota.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano
Nudzi mi się, nie mam pomysłów na program.

Napisz mi algorytm do masowego farmienia w TribalWars (plemiona).

Mam na myśli matematycznie najlepszą, najbardziej optymalną opcję, uwzględniającą wszelkie możliwe do zebrania dane.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Napisz mi algorytm do masowego farmienia w TribalWars (plemiona).

Mam na myśli matematycznie najlepszą, najbardziej optymalną opcję, uwzględniającą wszelkie możliwe do zebrania dane.

Przez co rozumiesz masowe? Z wielu wiosek w jedną? Z wielu w wiele? A może wiele ataków z jednej w wiele wiosek? Czy znowu wiele ataków z wielu wiosek w wiele innych wiosek? Uściślij :P

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano
Tam można łączyć ataki z kilku wiosek na raz?

No mniej więcej :}

Tak dla dwóch tysięcy wiosek byłoby spoko :]

Farmienie -> pozyskiwanie surowców małymi nakładami (małe straty własnych jednostek) z sąsiednich, nieaktywnych wiosek.

Czyli ze wszystkich wiosek, którym użytkownik ustawił flagę "farm_z_tej_wioski" do wszystkich wiosek w okolicy [uwzględniając raporty z ostatnich stu? tysiąca? ataków na daną wioskę]

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

No mniej więcej :}

Tak dla dwóch tysięcy wiosek byłoby spoko :]

Farmienie -> pozyskiwanie surowców małymi nakładami (małe straty własnych jednostek) z sąsiednich, nieaktywnych wiosek.

Czyli ze wszystkich wiosek, którym użytkownik ustawił flagę "farm_z_tej_wioski" do wszystkich wiosek w okolicy [uwzględniając raporty z ostatnich stu? tysiąca? ataków na daną wioskę]

Okey, pewnie jak to mój psorek od matematyki mówi, bedę za to siedział, ale pobawić się można, mi też się przyda. A grasz na globalu czy iw?

hfaua:

Ataki można łączyć na zasadzie wysyłania ataku z wioski x, ktory idzie do wioski y 15 minut, czekanie 5 minut i wysłanie ataku z wioski z, z której wojsko do wioski y idzie 10 minut :P Zawiłe, ale swoistego łączenia wojska lub koordynowania ataków niestety nie ma (nie grałem na najnowszej wersji, ale tam dochodzą bonusy dla plemienia bodaj)

Edit podsumowując:

ze zmiennej liczby wiosek ma wychodzić atak na wioski, które zostały wcześniej atakowane w raportach.

Atak pełna para (maxymalna dostępna w danej chwili ilość wojsk w wiosce)

Dobrze pewnie by jeszcze było, gdyby nie atakowało dwa razy jednej wioski (farm...) i odtwarzało wojska stracone. Da się zrobić ale mi to trochę zajmie ;P

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

wystarczy znać poziom kopalni farmy, uwzględnić czas podróży by znalezc najlepszą farme w danym momencie , uwzględniając to wszystko można też wybrać odpowiednią ilość wojsk.

Przeanalizowanie 1000 raportów nie byłoby trudne , lecz trwałoby to godzine

pseudo algorytm

zyski[1000][1000]

wejdz w raport nr x, pobierz kordy, jeżeli nie ma takich w naszej tablicy zysków to zapisz kordy do niej i zyski do drugiego wymiaru, jeżeli kordy są to wpisz do tych kordów zyski , ...

Dla kazdej wioski wylicz średnią, zapisz to do nowej tablicy którą posortuj

Masz w koldjności rosnącej najbardziej opłacalne farmy

można to rozwinąc uwzględniając czas podróży, straty (mur) , ogólnie fajny pomysł na bota wiele można się nauczyć

Opublikowano

A czy nie lepiej byłoby utworzyć w GUI programu odpowiednik mapki, i porównać odległości najbliższej twojej wioski z wioską oznaczoną do farmienia? I trzeba by jeszcze doliczyć straty związane z ewentualnymi wojskami wroga stacjonującymi w wiosce.

zmarzniętego truchła

...

Opublikowano

TWE nie ma nic z tym wspólnego.

Podobnie wasze posty nie mają nic z tym, o czym pisałem, wspólnego :P

TWE dodaje zalety konta KP ( minus mapa ).

Wy piszecie o kalkulacji dla jednej wioski. Z czego nie da rady wyprowadzić nic użytecznego dla algotytmu dla tysiąca+ wiosek.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

mój post, przynajmiej tak mi się wydaje, powinnien spełnić twoje oczekiwania

Opublikowano

Ależ da...

Definiujesz dwa zbiory, dajmy na to: x = (x1, x2, x3, ..., xn) czyli twoje wioski, następnie definiujesz zbiór y = (y1, y2, y3, ..., ym) czyli zbiór wiosek do sfarmienia. Następnie (*)wybierasz pierwszą pozycję z x i szukasz dla niej najkorzystniejszą "ofertę" z y. Po wyszukaniu ofert wysyłasz atak, a obydwie pozycje usuwasz ze zbioru, powtarzając czynność od (*) do chwili, w której zbiór x będzie pusty.

Edit. Oczywiście porównywanie korzystnych wiosek to osobny algorytm, który będzie wyszukiwał najbliższą (wg. współrzędnych) wioskę oznaczoną jako farmioną, wzór wygląda tak:

A = (x, y), A E x

B = (k, l), B E y

W = najkorzystniejsza oferta

nm = dotychczasowa najkorzystniejsza oferta

index = aktualna wioska w zbiorze

Porównanie: ((W = B ) <=>( ( (|[k-x, l-y]| < nm) v (|[x-k, y-l]| < nm) ^ yindex = n)

* E oznacza "nazleży do zbioru"

Edit2: Pisałem bez wykazywania.

Edit3: Aha no i złożoność pierwszego algorytmu wynosi n-(n-m), czyli ilość twoich wiosek, ponieważ do każdej musisz przypisać jedną z y, chyba, że y < x natomiast drugiego wynosi n, ponieważ musisz sprawdzić KAŻDĄ ofertę, a w najgorszym wypadku tą najlepszą ofertą jest ostatnia pozycja w zbiorze.

Było chyba 7 Editów, więc przeczytać jeszcze raz zanim mnie zjedziesz, może akurat się poprawiłem?

zmarzniętego truchła

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...