Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam używam ibota dosłownie od dziś, nagrałem skrypt w Konstantynopolu od spawnu do miejsca gdzie są mobki Grase czy jakoś tak. Problem w tym, że postać blokuje się, zwykle bloczy się jak wychodzi z zakupów u sprzedawcy zwierzaków. Czasem potrafi też bloczyć się w innych miejscach.

Wcześniej używałem w Jangan, i nie miałem takie problemu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Musisz dodać sobie kilka koordów pliku z const w folderze TS (folder z botem) aż do miejsca respawnu chara w mieście bo on tam zaczyna train miałem to samo ale dodałem koordy i jest dobrze.

Opublikowano

Napiszę Ci w punktach:

1. Wejdź do folderu z botem.

2. Znajdź folder o nazwie "TS", otwórz go i znajdź w nim plik tekstowy "Constantinople"

3. Otwórz go włącz silka i stój w w const obok NPC od koni.

4. W pliku "Constantinople" na końcu dodaj koordy (x,y są nad mapą w prawym górnym rogu) wpisujesz: go(-(tu podaj x),y(a tu y) i dodawaj je aż do miejsca respawnu postaci w conts.

5. Na koniec zapisz i sprawdź z botem czy nie zaczepia się :)

W razie problemów pisz na pw.

Miłego bocenia :D

Opublikowano

A po co tyle komplikacji, skoro można train scripta nagrywać od Stable?

@Topic:

Prawdopodobnie źle nagrałeś skrypt. Spróbuj znowu go napisać i częściej dodawaj pozycje.

wiz_taxer.png
Opublikowano

Tak macie rację, wczoraj trochę z tym eksperymentowałem i gdy doszedłem do wniosku, że postać zwykle blokuje się przy odejściu od stajni, to postanowiłem nagrać skrypt od stajni do spotu. Wczoraj działało, no ale zajś miałem problem z stajną, bo tam był jakiś error i postac nie ruszała się. Ale udzielono mi pomocy, która powinna rozwiązać ten problem, i może będzie ok :) Dziękowac za pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeżeli Ci dalej nie będzie działaś co wsadź ten plik

const repot

Do folderu TS w folderze z botem. Jest to mój plik do repota który kończy się na respie postaci w const. Z tym powinno Ci działać bez problemów :)

Pozdrawiam.