Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Tydzień temu kuzyn przywiózł mi swojego laptopa abym mu go wyczyścił z syfów bo wgl nie miał miejsca na dysku systemowym. Więc wyczyściłem i wszystko było git. Nic nie robił i na nim i dziś przyjechał, włącza laptopa a tam dysk znów zajebany. Nic na nim nie ma takiego co bym mógł usunąć. Partycja ma 30GB i jest na niej windows i podstawowe programy jak skype, gg, nero, przeglądarka itp. Czytałem gdzieś na necie że Windows Vista sama "rośnie". Dało by się z tym coś zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Z Góry dzięki.

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama

Opublikowano

20 GB na Viste ;/ to troche mało :P Musisz się nauczyc ze kazdy Windows z biegem czasu będzie rósł,oczywiscie pierwsze co zrób jak zrobisz formata,i juz masz sciagac stery etc,wgraj antywira i wszystkie zabezpieczenia ;]

mimj959.png

Opublikowano

@UP ale ona sama z siebie rośnie tzn coraz więcej zajmuje. Dziś np zajmuje 20gb a jutro będzie zajmowała 21 GB itd aż nie zawali całej partycji ;/

@Edit pomyliłem się, partycja ma 30GB...

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama

Opublikowano

Wkładasz płytę od windosa reser kompa i na botowaniu uruchamiasz płytkę instalujesz viste od nowa i w którymś kroku możesz formatować dyski . Formatujesz wszystkie i dalej instalujesz ! Potem masz windowsa nowego i powinien już tak nie rosnąć !

Kuzyn złapał jakiegoś fajnego wirka ! Po sformatowaniu zainstaluj mu anty wirka na wypadek .

PS i troszkę mało miejsca jak na 1partyci więc zainstaluj tam gdzie najwięcej miejsca !

mca.png

Sygnatura wykonana przez tego użytkownika(KLIKNIEJ W TEN NAPIS)[/center]

Opublikowano

można skasować System Volume Information i $RECYCLE.BIN ( ja kasuje ERD Explorerem )

najlepiej wyłączyć w windows funkcje przywracania systemu i tworzenie punktów przywracania , z 20% się oszczędzi

jeśli masz partycje inna przenieść plik swap na nią

wyłączyć hibernacje zwalnia tyle miejsca ile masz pamięci RAM

gry jak instaluje nie musi instalować w program files, na innym dysku zainstalowane też będą działać

przesunąć folder Moje dokumenty na inny dysk ( samo skopiuje aktualne pliki )

partition magic - zmniejszyć inna partycje i rozszerzyć pierwszą przez mapowanie

najlepsze wyjście przeformatować sobie całkiem dysk z nowymi wielkościami partycji albo zainstalować windowsa na największej partycji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

tylko usługa przywracania systemu tak działa , zapisuje większość stąd przyrost codzienny

wirus raczej odrazu zawalił by cały dysk poprzez dublowanie plików

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wywal wszystkie punkty przywracania systemu. Na taki mały dysk to powinien być windows 95 a nie vista.

RAsfepN.png
Opublikowano

w sam raz starczy tylko jak ktoś nie potrafi odpowiednio gospodarować miejscem i instaluje wszystko co popadnie na systemowym nie dziwić się potem że miejsca brak

mi windows 7 profesional mieści się na partycji 20 gb (3-6 gb wolnego na bierząco ) po półrocznym używaniu jakoś nigdy nie brak mi miejsca na niej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Chodzi właśnie o to że na systemowym dysku nic nie potrzebnego zainstalowanego nie ma. Wszystko co mogłem usunąłem (programy), zwolniło się trochę miejsca i było GIT. Po jakiejść godzinie włączamy laptopa a tam znów miejsce zajebane. Chyba sformatuję dysk i wjebie tam XP. Dzięki za pomoc.

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama