Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft Się Zacina

foxeNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ Minecraft na moim komputerze się zacina. Jak myślę to ta gra chyba nie ma dużych wymagań. Proszę o sensowne odpowiedzi. :)

foksenn.png

Sygnatura wykonana przez:

Thtsn

Opublikowano

Miałem brudne skarpety ale nie wiem gdzie je dałem proszę o pomoc.

Może łaskawie napisałbyś jakiego masz procka ?

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Różnie może być...

Powyłączaj wszystkie urządzenia typu gadu. , które mogłyby lagować.

Reinstal ( zaaktualizuj wersje , sciągnij z innej strony )

Pozmieniaj grafike w grze...

Mi też czasem sie zacina gdy jest dużo tekstur do wczytania...

Opublikowano

Ja mam win7 i zaczyna mi lagować jak mam full scren albo po grze w inną grę, może Ciebie też się to dotyczy. Zmniejsz także zasięg widoku na normalny.

Nienawidzę dzieci, debili, idiotów, kretynów, wychodzi na to że nienawidzę 99% ludzi na tym forum.

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ Minecraft na moim komputerze się zacina. Jak myślę to ta gra chyba nie ma dużych wymagań. Proszę o sensowne odpowiedzi. :)

Podaj więcej informacji , jaki masz procesor , jaka karta graficzna , ile ramu , jaki windows?

Oraz czy masz jakieś texture packi zainstalowane , mi np. texture pack 256x256 zjada 3 GB ramu i około 70% procesora lecz grafika jest naprawdę na wysokim poziomie :)

Zbieram plusy , kliknij

add.png

[Tut] Jak zrobić poprawnie port forwarding ( przekierowywanie portów )

- Potrzebne przy stawianiu serwerów no hamachi

http://www.mpcforum....ort-forwarding/

mca.png

Opublikowano
A ja mam takie pytanie, wchodzę na ten serwer wasz i nie mogę się ruszyć tylko w miejscu skaczę jakby. Wie ktoś o co chodzi?

Jest tak jak np nie zarejestrujesz się i zalogujesz.

prawdopodobnie musisz wpisać tak:

/register hasło

a następnie

/login hasło

chociaż pewien nie jestem, lecz na jednym serwie tak jest.

Jak pomogłem liczę na plusik :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Podaj więcej informacji , jaki masz procesor , jaka karta graficzna , ile ramu , jaki windows?

Oraz czy masz jakieś texture packi zainstalowane , mi np. texture pack 256x256 zjada 3 GB ramu i około 70% procesora lecz grafika jest naprawdę na wysokim poziomie :)

Mój komputer: AMD Sempron 1.79 mHz Processor 3200+ , karta graficzna: ATI Radeon Xpress 1250 128MB , RAM: 448MB , Windows XP. Żadnych texture packów nie instalowałem.

foksenn.png

Sygnatura wykonana przez:

Thtsn

Opublikowano

Mój komputer: AMD Sempron 1.79 mHz Processor 3200+ , karta graficzna: ATI Radeon Xpress 1250 128MB , RAM: 448MB , Windows XP. Żadnych texture packów nie instalowałem.

Twój problem leży w zbyt niskiej pamięci ram.

Dokup co najmniej 1,5 Gb ramu , a powinno ci dużo lepiej chodzić.

Zbieram plusy , kliknij

add.png

[Tut] Jak zrobić poprawnie port forwarding ( przekierowywanie portów )

- Potrzebne przy stawianiu serwerów no hamachi

http://www.mpcforum....ort-forwarding/

mca.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Up@ Oryginalne...

Mylisz się twierdząc ,że minecraft nie ma dużych wymagań... On ma bardzo duże wymagania!

Procesora się nie czepiajcie ponieważ on i tak nie wykorzystuje pełnej mocy obliczeniowej... reszta sprzętu nie dorównuje procesorom nawet tym słabym.

Nagrzana karta graficzna może być problemem. To ona odpowiada za ilość fps ,a jeżeli chcesz mieć komputer do gier inwestujesz właśnie w karte ,a na drugim miejscu ram ... dalej procesor.

Dlaczego tak piszę?

Ponieważ narazie nawet najszybsza pamieć ram nie jest w stanie sprostać obecnej częstotliwości taktowania magistrali.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam Opti Fine . Jeżeli wam ścina Minecraft to zainstalujcie tego moda i ustawcie sobie dobrze ustawienia. Nawet samo zainstalowanie tego moda zwiększy wam ilość fps-ów i przestanie lagowac.

Opublikowano

Dam Ci kilka odpowiedzi :

-Wyczyść komputer programem CCleaner

-Zaktualizuj sterowniki

-Powyłączaj programy typu GG Skype Steam

-Zmień grafike z fancy na fast , mgłę na tiny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wybaczcie za odkop. Otóż mam taki problem: Mój komputer to: AMD Athlon X2 4600+ Jest podkręcony do 3,2GHz. 3GB RAM. GeForce 8600GT. Windows XP 32 bity. Java 1.7.0_02. Niedawno zainstalowałem świeży system, wcześniej takiego problemu nie miałem, a teraz po 5 - 10 minutach gry zaczyna mi klatkować. W procesach zaczyna mi wchłaniać zasoby: services.exe ( do 40% zużycia procesora ). A na Linuxie: Ubuntu 64 Bit. Przy Java 1.6 Robi mi to samo. Tylko w procesach Java zużywa 106-115% procesora. Wcześniej też na Minecraft 1.0.0 Nie miałem takich problemów. Cóż to może być?

Opublikowano
[size=3]
[left] Java 1.7.0_02. 

[/left]

[/size]

Źle.

Ściągaj to, bynajmniej mi pomogło

[/size]http://java.com/pl/download/manual.jsp

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...