Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Odczytuje Grę Jako Film! :/

kiy0shi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie moja konsola X'360 Arcade odczytuje gry które pobieram z neta jako filmy. Właśnie to jest dziwne że nagrałem kiedys pewną gre na X'a i działa bez problemowo a teraz nic :/ Mówię że tamtą grę nagrywałem bezpośrednio z pliku .ISO a te które nie działają plikiem DVD mam też problemy z napędem w PC. Odczytuje płyty do nauki angielskiego a gier nie (bardzo dziwne) używam programu IMG Burn

Book Type nie da się ustawić bo ciągle się resetuje! Ale to tylko podobno dla active.iso

Więc proszę o jak najszybszą pomoc!

giphy.gif

Opublikowano

Pewnie już nie aktualne, ale masz taki problem ponieważ nie patchujesz obrazów gier. Nie wiem jaka przeróbkę masz (wersja), ale ja mając wersje przeróbki 1.5.1 patchuje gry do (wersji) WAVE 2, 1.6 juz do WAVE 3. A największy problem to najnowsze gry od Fable 3 w górę, na przeróbkach innych niż LT trzeba się troszkę męczyć.

KiDnaped.png
Opublikowano

Po pierwsze to powiedz nam którą wersję ixtreme'a masz ... Jeśli patchowałeś obraz to najprawdopdoobnej na zły wave, lub też wogóle go nie patchowałeś a twój ixtreme nie obsługuje już tak wysokiej fali zabezpieczeń. Jeśli nie popełniłeś wcześniej wymienionych błędów przepuść obraz ABGX'em 360.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

ee koledzy a możecie dokładniej opisać? jak to patchować itd bo gry to Shrek Forever After i Smackdown Vs Raw 2011

@edit kiedyś moje menu po włączeniu xboxa wyglądało inaczej ale tam jakiś dodatek instalnąłem itd sie all zmieniło

giphy.gif

Opublikowano

Gra musi być odpowiednio spatchowana oraz

xbox musi być przerobiony, a gdy nagrywasz grę to nigdy przez plik .ISO

nagrywać gry trzeba na płyty DVD+DL

i gdy nagrywasz to wybierasz plik .DVD.

jak grę nagrasz, która nie jest pod twoją przeróbkę to grę może ci wykrywać jako film.

Wtedy można przez aktywatora włączać grę tak, że pierw aktywator, potem wyciągasz aktywatora jak wczyta się

i dajesz grę i odczytuję grę.

Pozdrawiam i myślę, że już wszystko jasne :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Użyj 360 waves patchera na odpowiedni wave ale przed tą operacją użyj abgx do sprawdzenia obrazu iso po zmianie wave i poprawnym wypaleniu powinno działać lecz jeśli nie czyta żadnych nie orginalnych gier to znaczy że a)masz stary ixtreme nagraj w wave 1 dla sprawdzenia b)nie masz przeróbki jeśli przestanie czytać jakie kolwiek płyty to laser padł

jaki masz Ixtreme

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu

Opublikowano

Użyj 360 waves patchera na odpowiedni wave ale przed tą operacją użyj abgx do sprawdzenia obrazu iso po zmianie wave i poprawnym wypaleniu powinno działać lecz jeśli nie czyta żadnych nie orginalnych gier to znaczy że a)masz stary ixtreme nagraj w wave 1 dla sprawdzenia b)nie masz przeróbki jeśli przestanie czytać jakie kolwiek płyty to laser padł

jaki masz Ixtreme

Nie wiem jak moge to sprawdzić?

giphy.gif

Opublikowano

Pobierz abgx360 i on sprawdza poprawnoć obrazu.I napisz jaki masz IXtrem.

Opublikowano

Nagraj płyte z wave 2 czyta .. to masz coś pomiędzy 1.4-1.5 expertem nie jestem

nagraj wave 3 czyta masz 1.6

nie czyta żadnej .. nagraj wave 1 jak i tego nie odczyta .. to oddaj do przeróbki ponownej lub serwis

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bez sens! Użyj ACTIVATE ISO!, przed każdym uruchomieniem gry wkładasz płytkę z activateiso ( i odpalasz ją ) następnie wkładasz grę i normalnie odczytuje.. Sam z tego kożystam!

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Bez sens! Użyj ACTIVATE ISO!, przed każdym uruchomieniem gry wkładasz płytkę z activateiso ( i odpalasz ją ) następnie wkładasz grę i normalnie odczytuje.. Sam z tego kożystam!

Po pierwsze- nie odkopuj tematów, po drugie *koRZystam

:)

@Top

Co tu dużo mówić, pewnie już drogi autorze dawno sobie z tym poradziłeś. Niestety może to wyglądać jak spam, ale to nie jest spam- sam też używam Activate ISO tak jak Edek, w przypadku nie działania płyty...

Opublikowano

czasami wystarczy TYLKO plytke przeczyscic, ja tak mam jak plyta jest zakurzona :P.