Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czytałem ciutke o socketachi w helpie i w internecie.Projekt komunikatora już mam.Możecie podać mi jakąś funkcję zwracającą adres IP.Proszę także o jakiś dokładniejszy opis funkcji TCPListen i TCPSend.Z góry Thx.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/117198-serwer-klient-czyli-zabawa-z-tcp/

http://www.mpcforum.pl/topic/218792-pobieranie-strony-po-przez-proxy/

+ troszke edytuje pobieranie strony

To jest ukryta treść, proszę

wtedy tylko stringi i powycinać kod:D

@edit

lub odpalić za pomocą ie.au3 strone z $f_visible = 0 i wykonać odpowiednią funkcje sprawdzającą daną wartość

ja ci tego nie zrobię bo nie znam się na ie.au3

Opublikowano

F1 , temat Inet user defined functions Reference i Network functions Reference

jest wszystko

ip strony czy jakiegoś serwera odczytasz sobie np TCPNameToIP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ale mi nie chodzi o wyświetlanie strony...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

to adresy interfejsów kart sieciowych i nie mają nic wspólnego z adresami w internecie ( no chyba ze masz bezpośrednie połaczenie to jeden jest adresem publicznym ) _GetIP() zawsze podaje aktualny publiczny adres ip bo więcej na raz nie da się przypisać :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...