Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam pewien problem gdyż po włączeniu komputera wyskakuje :

1.Uruchom system windows normalnie

2.Uruchom system windows w trybie awaryjnym (w tym z konsolą i z lacznoscia z insternetem)

3.Z ostatnimi dobrymi ustawieniami

Klikam to pierwsze ,a reszte juz probowalem i nie chodzi.

A gdy kliknałem normalnie doszło do windowsowego paska ładowania (chyba boot screen).

A po chwili wlacza sie spowrotem komputer z informacja :

Na samym dole

|

|

|

V

DEL - BIOS F10 - Boot Configuration itd...

I znów to samo

1.Uruchom system windows normalnie - to klikam

2.Uruchom system windows w trybie awaryjnym (w tym z konsolą i z lacznoscia z insternetem)

3.Z ostatnimi dobrymi ustawieniami

I nic nie chce sie wlaczyc . Płyty nie mam w napedzie ani Nic nie jest podlaczone do gniazda USB.

W biosie wszystko jest OK tak jak nalezy.

Baardzo prosze o pomoc ! Prosze nie pisac takich rzeczy jak "zrob formata noobie" lub "zrob napraw " bo nie mogę tego zrobic bo mam baardzo ważne dla mnie pliki "GRY" :))

Zupełnie nie wiem co zrobic :(

Opublikowano (edytowane)

Na mój gust to masz wirusa tylko format na to pomoże. Miałem tak chyba 3 czy 4 razy dochodzi do paska ładowania i resecik :D Walnij formata i gites.

@Edit OMG ale błąd mi się zabłąkał o.O 5 z dyktand poszły na marne ;( xD

Edytowane przez Medrodester

Załamka totalna.

drhousetagrogi.png

Sygna by Tamis

<3

Tu był reklama

Opublikowano

Jak nie masz płyty to wyjmij dyskietkę.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Na mój gust to masz wirusa tylko format na to pomorze. Miałem tak chyba 3 czy 4 razy dochodzi do paska ładowania i resecik :D Walnij formata i gites.

pomorze niczym nie zawiniło ;(

ee uruchom w trybie awaryjnym i combo fix

Opublikowano

ale masz problem, zainstaluj windows na innej partycji niż aktualny , z drugiego systemu bez problemu odzyskasz pliki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki już sobie poradziłem ... Skorzystałem z systemu Fedora 14 Live ,ktory jest darmowy i da sie go uruchomić z płyty. Gdy system mi sie uruchomił zgrałem wszyskie pliki na moj dodatkowy dysk i zrobiłem formata.

Opublikowano

Gratuluje madrosci autorze tematu ;) . Postapiles bardzo slusznie korzystajac z plyty LIVE CD z linuxem. Wlasnie w ten sposob zawsze mozna uratowac jeszcze pliki i pozgrywac na inne partycje (te co nie sa systemowe). Potem wyczyscic tą partycje systemowa (pozostale nie musza byc formatowane) i znow zainstalowac system. Polecam tez miec dysk zewnetrzny ;) zawsze przydaje sie jako nosnik do backupu plikow bardzo cennych dla nas.

@ Pseudo-Fachowcy z góry...

Ci co zalecali format są zalosni ... koles w ten sposob moglby nie odzyskac danych . Bo jesli je mial na tej systemowej albo jego jedyna partycja byla C:... ?

ale masz problem, zainstaluj windows na innej partycji niż aktualny , z drugiego systemu bez problemu odzyskasz pliki

Twoja rada tez do dupy... po co ma syfic dysk drugim systemem i potem bawic sie w czyszczenie bootloadera by mu nie wyskakiwal z 2x Windows XP PRO do wyboru ?

Ci co doradzali w tak idiotyczny pomysl powinni poznac ALTERNATYWNE SYSTEMY czyli LINUX i UNIX ...

@ Dla autora leci PLUSIK ode mnie za bardzo madre wyjscie z sytuacji i samodzielnosc ! Przynajmniej widac, ze nie jestes uzytkownikiem jedynego slusznego systemu.

jqeuR.png