Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nowe Npc- Duch Wojownika I Duch Sury

Kojak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pokażę wam jak dodać nowe npc czyli duch wojownika i duch sury + mały bonus czyli teksturki npc GM dla paru osób znany jako brat sasuke z narutto czy jakoś tak

:) Screen-

http://img199.imageshack.us/img199/8351/0122230600.jpg

A więc zaczynajmy !

Na sam początek pobieramy małą paczkę z teksturkami naszych npc: hasło do nich to

www.mpcforum.pl

http://www.multiupload.com/L2FRK7Y0VF

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=ad9c940872f3cd0c8e276c923572a770dc99a645ec4493b23cd4dabd8bc61e6c-1308659212

Dobrze pliczki mamy, lecz do dalej ; )?

Musimy wypakować pliki npc z folderu pack w naszym cliencie. Polecam paker kamera (link na końcu tematu w spoilerze "Przydatne linki")

Po wypakowaniu wklejamy tam rozpakowane pliki z mojego folderu czyli warriorghost, suraghost i gm (plik GM powinien już być, lecz bez tekstur tak więc podmieniamy pliki)

Teraz musimy dodać wpisy do naszego packera. A mianowicie:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/effect_warriorghost.mde" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\effect_warriorghost.mde]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/effect_warriorghost.mse" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\effect_warriorghost.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/motlist.txt" type="2"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\motlist.txt]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/wait.gr2" type="0"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\wait.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/wait.msa" type="2"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\wait.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warriorghost.gr2" type="0"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\warriorghost.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warriorghost.msm" type="2"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\warriorghost.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warrior_ghost.dds" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\warriorghost\warrior_ghost.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/effect_suraghost.mde" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\effect_suraghost.mde]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/effect_suraghost.mse" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\effect_suraghost.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/motlist.txt" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\motlist.txt]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/sura_ghost.dds" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\sura_ghost.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/suraghost.gr2" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\suraghost.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/suraghost.msm" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\suraghost.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.gr2" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\wait.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.msa" type="1"><![CDATA[npc\ymir work\npc\suraghost\wait.msa]]></File>

I pakujemy...

UWAGA!

Jeżeli nazwałeś folder rozpakowanego folderu npc na np. moj_folder to musisz zmienić tutaj następujące linijki:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.msa" type="1"><![CDATA[[color="#FF0000"]npc[/color]\ymir work\npc\suraghost\wait.msa]]></File>

Na:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.msa" type="1"><![CDATA[[color="#FF0000"]npc[/color]\ymir work\npc\suraghost\wait.msa]]></File>

Gotowe pliki npc gotowe. Teraz przyszedł czas na plik root.

A więc rozpakujemy plik root. Przechodzimy do naszego pliku i szukamy pliczku npclist. Otwieramy go najlepiej za pomocą notepada++ I dodajemy następujące wpisy:

9998	suraghost
9997	warriorghost

UWAGA!

Pliki muszą być równo ze wszystkimi czyli nie używamy spacji etc, lecz przycisku TAB.

I nadpisujemy plik po czym pakujemy naszego roota. Tym razem nic nie dodajemy do packera.

Została nam przedostatnia rzecz, a mianowicie dodanie wpisów do mob_proto clientowego. Postaram się to wytłumaczyć jak najlepiej, gdyż dla niektórych jest to czarna magia.

A więc musimy rozpakować plik locale_pl. Po rozpakowaniu przechodzimy do folderu nasza_nazwa\locale\pl\ i kopijemy plik mob_proto najlepiej na pulpit po czym rozpakujemy go file archiverem, który znajdziemy w "Przydatne linki" na samym końcu tematu.

UWAGA!

Po odpaleniu file archivera przechodzimy w zakładkę mob_proto po czym wybieramy plik z miejsca gdzie mamy plik mob_proto.

Po rozpakowaniu utworzył nam się plik mob_proto_dump otwieramy go notpadem++ i na samym końcu dodajemy następujące wpisy:

<Mob vnum="9998" name="'Ľöó±Í˝Ĺ'" gb2312name="Duch Sury" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="2" mob_color="0" />
<Mob vnum="9997" name="'ą«»ç±Í˝Ĺ'" gb2312name="Duch Wojownika" type="1" rank="5" battle_type="0" level="70" event_type="2" mob_color="0" />

UWAGA!

Nie może być żadnych odstępów na początku linijek!

Po czym nadpisujemy plik i przechodzimy w:

C:\Users\użytkownik\ 

I wklejamy tam nasz nadpisany plik mob_proto_dump po czym pakujemy packerem, którego link jest w "Przydatne linki" na samym końcu tematu (Pakujemy to przeciągając plik "Pakowanie" na m2.exe

UWAGA!

Nasz packer musi być w C:\Users\użytkownik Nie możemy tego pakować np przez pulpit

Gratuluje! Właśnie dodaliśmy nasze nowe npc poprawnie do clienta. Teraz naszedł jeszcze czas na dodanie npc do naszego serwera!

Logujemy się przez navicat do naszej bazy danych. Przechodzimy w player, a następnie u góry w QUERY po czym new query i wklejamy tam te wpisy:

INSERT INTO `mob_proto` VALUES (9998, 'suraghost', 'Duch Sury', 5, 0, 0, 120, '', '', 0, 'UNDEAD', '', 0, '', 0, 100, 9, 65, 0, 400, 500, 20000, 4, 6, 5000000, 10000000, 1000000, 60, 100, 100, 0, 2000, 100, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0);
INSERT INTO `mob_proto` VALUES (9997, 'warriorghost', 'Duch Wojownika', 5, 0, 0, 120, '', '', 0, 'UNDEAD', '', 0, '', 0, 100, 9, 65, 0, 400, 500, 20000, 4, 6, 5000000, 10000000, 1000000, 60, 100, 100, 0, 2000, 100, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0);

I klikamy "run" po lewej jeżeli wyskoczyło Query Ok i czas wykonywania zadania to znaczy, że wszystko jest ok. Natomiast jeżeli coś innego to znaczy, że npc te są już na serwerze.

Teraz reboot serwera i wszystko gotowe : )

DODATKOWE INFORMACJE

• Wszystko było testowane na moim serwerze i działa doskonale. Jeżeli nie widzisz tekstur Npc to znaczy, że dodałeś złe wpisy do packera npc lub pogrzebałeś coś w mob_proto lub npc_list. Możemy również w linijce "folder" (navicat\player\mob_proto\ dodać wpis "suraghost" lub "warriorghost"
  • No dobra, ale czemu tak mało o tym npc "gm"?
  • Ponieważ npc ten jest już wgrany na nasz serwer i wystarczyło dodać jedynie jego tekstury.
  • Kur** przez Ciebie podczas załadowania paska wywala mi Metina!
  • To znaczy, że w roocie czyli pliku npc_list dodałeś źle wpisy (odstępy)

PRZYDATNE LINKI:

• File archiver do plików .eix .etc :
  • http://metin2mod.tk/

w zakładce inne

• Brak skanu ponieważ jest to strona kamera
  • Paker mob_proto:
  • http://www.speedyshare.com/files/23812611/Paker_Mob_Proto.rar

• Skan:
  • http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=6cfe662ed88ab60bca8fced3a0ca8d32e6d4e4e639ecf06fb3dde1bfecf47752-1281893092

• Notepad ++
  • http://notepad-plus-plus.org/download

• Brak skanu ponieważ jest to oficjalna strona...

__________________________________________________________________________________________________________

Jeżeli pomogłem jebnij mi minusa lub 5 na profil

:)

Poradnik wykonany w 1oo % przeze mnie

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA!

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Jak dodaje wpisy do pakera to jest blad i spakowac sie nie chce;/

Spróbuj dodać te wpisy:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/effect_warriorghost.mde" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\effect_warriorghost.mde]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/effect_warriorghost.mse" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\effect_warriorghost.mse]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/motlist.txt" type="2"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\motlist.txt]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/wait.gr2" type="0"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\wait.gr2]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/wait.msa" type="2"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\wait.msa]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warriorghost.gr2" type="0"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\warriorghost.gr2]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warriorghost.msm" type="2"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\warriorghost.msm]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warrior_ghost.dds" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\warriorghost\warrior_ghost.dds]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/effect_suraghost.mde" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\effect_suraghost.mde]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/effect_suraghost.mse" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\effect_suraghost.mse]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/motlist.txt" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\motlist.txt]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/sura_ghost.dds" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\sura_ghost.dds]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/suraghost.gr2" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\suraghost.gr2]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/suraghost.msm" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\suraghost.msm]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.gr2" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\wait.gr2]]></File>
       <File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.msa" type="1"><![CDATA[output\ymir work\npc\suraghost\wait.msa]]></File>

@down

Te wpisy pakują pliki z folderu output, który domyślnie jest tworzony przy rozpakowywaniu plików w pakerze kamera (Metin2 File Archiver). Autor tematu zmienił nazwę tego folderu i dał takie wpisy, jakie ma u siebie. Jeśli ty nie zmieniałeś tego folderu, to moje wpisy powinny ci dobrze zapakować pliki. ;d

Opublikowano

Nie moge w żaden sposób tego spokowac zadnym pakerem tym tez nie idzie Easy File Extract0r by Eddy².

A co to wpisow mam takie same jak zalozyciel tematu.

1ookicnnr63ubr0bhdv.png
Opublikowano

Uwaga! Nie którym z was nie mogą się spakować pliki npc. Dodaje, że musicie zmienić ścieżki, które zaznaczyłem na czerwono! Jeżeli nazwę folderu macie przykładowo "folder" to tutaj musicie zmienić na :

http://img25.imageshack.us/img25/8956/screenhunter01jan231057.gif

Pozdrawiam Kojak.

@EDIT

A gdzie minusy :(?

11573538277329494069.gif

Opublikowano

To jest wzięte z Beta Metin2 i koniec bo na polaku nie ma jeszcze

Są tylko ty o tym nie wiesz wraz z v2 wprowadzili przynajmniej sure :)

a i wszystko jest w cliencie CandyLongju,Beta.metin2.com,Metin2.pl,Metin2.de,Metin2.co.kr

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

Jak wam tworzy folder o nazwie Source a w nim npc to się nie dziwcie że wam nie spakuje

Macie tutaj wpisy

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/effect_warriorghost.mde" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\effect_warriorghost.mde]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/effect_warriorghost.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\effect_warriorghost.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/motlist.txt" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\motlist.txt]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/wait.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\wait.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/wait.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\wait.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warriorghost.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\warriorghost.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warriorghost.msm" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\warriorghost.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/warriorghost/warrior_ghost.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\warriorghost\warrior_ghost.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/effect_suraghost.mde" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\effect_suraghost.mde]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/effect_suraghost.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\effect_suraghost.mse]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/motlist.txt" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\motlist.txt]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/sura_ghost.dds" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\sura_ghost.dds]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/suraghost.gr2" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\suraghost.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/suraghost.msm" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\suraghost.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.gr2" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\wait.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/suraghost/wait.msa" type="1"><![CDATA[source\ymir work\npc\suraghost\wait.msa]]></File>

33udi79.jpg

Opublikowano

Zapraszam również do mojego nowego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/281892-tutnowa-tekstura-npc-gm/

Znajdziecie tam ładniejszą teksturę npc GM.

Pozdrawiam Kojak

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Piszcie co byście chcieli żebym dodał oczywiście chodzi o npc ;p. Myślę, że już nie długo zacznę się brać za nowe zbroje i miecze B)

11573538277329494069.gif

Opublikowano
Piszcie co byście chcieli żebym dodał oczywiście chodzi o npc ;p. Myślę' date=' że już nie długo zacznę się brać za nowe zbroje i miecze[/quote']

Ty mi powiedz czemu ja nie moge tego spakowac ;d

1ookicnnr63ubr0bhdv.png
Opublikowano

Ty mi powiedz czemu ja nie moge tego spakowac ;d

Prawdopodobnie dodajesz źle wpisy do packera npc... Poczytaj moje posty ze zmianą ścieżki ; )

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Nie wiem co jest nie tak duch wojownika ładnie działa a surke już sprawdzałem 10 razy czego nie działa i niby wszystko jest ok ale i tak coś nie działa.

Zapytania są tak zrobione że są to mooby.

Musicie sobie troche zmienić jeśli chcecie miec to jako npc.

33udi79.jpg

Opublikowano

Sura & Wojownik mi działa tylko mi powiedz dlaczego mam To jako moby i nie ma podpisu na górze (Duch Sura ,Duch Wojownik) ??:D

Co zjeb****;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...