Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pilnie Potrzebuje Pomocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomoże ktoś? Na prawdę zależy mi na naprawie serwera, a nie na robieniu go od nowa.

@down

Nie reboot nie pomógł. To się wyświetla za każdym razem kiedy włączę serwer lub zresetuje.

@edit

Były wgrywane tylko gotowce (npc itp). Serwer działał przez ok 2 dni, a dzisiaj się zaczęły pojawiać te błędy.

@edit2

Zrobiłem to co radziłeś, lecz nadal występują te same błędy.

Opublikowano

Reboot nie pomogl>?

@Edit Wydaje mi sie ,ze maszyna nie moze sie polaczyc z baza.Jak sie juz zalogujesz do maszynki to wejdz w sysinstall i ustaw jeszcze raz w networking IP

i walnij resa.

Opublikowano

Hmm. Dostałem od pewnego usera na epvp taką oto odpowiedź:

du hast wahrscheinlich die CONFIG dateien bearbeitet oder andere, musst den allen ordnern rechte geben (allen ordner wo der fehler angezeigt wird, in dem ausschnitt z.b. game2, ich weiß eben nicht welche noch) musst auf jeden fall allen diesen ordner rechte geben, das tuts du indem du in filezilla gehts und auf dem ordner rechtsklick machst und auf Datenberichtigung (ganz unten) und bei Numerischer wert 777 eingeben.

dann sollte es klappen.

Mam pytanie. Czy ktoś, kto w miarę zna niemiecki mógłby to przetłumaczyć, gdyż z tłumaczenia google translate nic nie wynika, a może mi to pomóc z serwerem. Jeśli komuś uda się to przetłumaczyć tak, aby dało się to zrozumieć to dam limit + lub - (zależy co zbiera dana osoba).

W razie co, daje tutaj link do tematu na epvp:

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Domyslajac sie troszke

Chodzi mu o to ,ze nie dales pelnych praw plikom w ftp (nie wiem jak fachowo sie to nazywa)

tam gdzie cos zmieniales przez fillezila

wchodzisz w tą sama lokalizacjie w fillezile czy tam WinSCP ,nie wiem jakiego programu uzywasz

i klikasz Crtl + a ,zaznacza Ci all pliki klikasz prawym przyciskiem myszy i wchodzisz w ustawienia

i wpisujesz w wolny prostokacik 0777 i zapisujesz ustawienia.

Wychodzisz z ftp i w maszynce wpisujesz reboot i Koniec.

Opublikowano

Domyslajac sie troszke

Chodzi mu o to ,ze nie dales pelnych praw plikom w ftp (nie wiem jak fachowo sie to nazywa)

tam gdzie cos zmieniales przez fillezila

wchodzisz w tą sama lokalizacjie w fillezile czy tam WinSCP ,nie wiem jakiego programu uzywasz

i klikasz Crtl + a ,zaznacza Ci all pliki klikasz prawym przyciskiem myszy i wchodzisz w ustawienia

i wpisujesz w wolny prostokacik 0777 i zapisujesz ustawienia.

Wychodzisz z ftp i w maszynce wpisujesz reboot i Koniec.

Daj /var/db/mysql prawa 777 , widocznie zmieniałeś hasło do mysql lub baze.Nie zapomniałeś czasem ustawić confingów ?

To jest ukryta treść, proszę

Zrób tak jak w tutorialu.Nie może połączyć z bazą danych widocznie.

Niestety nic nie pomogło, nadal występują te same błędy. W dodatku we folderze share_data nie było pliku config... Ehh musze czekać dalej na pomoc.

Opublikowano

@up

Thx za info, ale tak czy siak ten tutek nie pomógł.

Podawajcie wszystkie sposoby jakie są. Przecież któryś musi zadziałać....

Opublikowano

Hasło robiłem innym sposobem i all działa. Ale bardziej chodzi mi o to, żeby naprawić ten serwer, tzn żeby nie było tych błędów.

Nadanie praw nic nie pomaga. Nie mam żadnego pomysłu, dzięki któremu to może zadziałać. Podawajcie wszystko co przyjdzie wam na myśl ( prócz robienia serwera od nowa ).

@edit

Jeśli ktoś byłby tak dobry i wrzucił by mi te foldery game1_1 itp to bd bardzo wdzięczny ;d i tak jak w 1 poście : 5, +/- do końca miesiąca ;d

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...