Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nx Za Sms

Ariss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwila przeczytałem temat iż w TAK TAK działa podwojenie doładowania, więc oświadczam każdemu, to jest bez sensu xD . Już tłumaczę:

Liczę że w PSC za 20zł mam 5k NX (teraz euro poniżej 4zł więc mam racje ^^ )

Przez fona trzeba za 23,37zł mam 4200NX... Więc kupie starter za 5 zł, doładuje za 25 zł (już mam 30zł) + doładuje za 25zł (podwoi się do 50zł)- Łącznie będę miał 80 zł starczy mi na 3x 4200NX (12600NX) zostanie poniżej 10 zł - którego na nic nie wykorzystam...

Więc w PSC za 60zł mam 15k NX

a za to w SMS za 55zł (dzięki podwojeniu 70zł) dostaniesz 12600NX

W przybliżeniu za 60zł dostaniesz 14000k NX...

Więc polecam każdemu PaySafeCard :)

Lecz jeśli jesteśmy zainteresowani kupnem NX za większe pieniądze - prawdopodobnie SMS wyjdzie taniej (nie chce mi się tego liczyć), ale jeśli byśmy podwoili 150 zł Dostaniemy więcej niż za tyle samo w PSC :)

Pozdro :)

Opublikowano

Osobiście wolę przez MoneyBookers (przelew bankowy poprzez Przelewy24) :)

Wychodzi 5€ = 5k NX i Nexon Cash są w ciągu kilku minut.

Bez wychodzenia z domu - bez kombinowania.

Opublikowano

no w tak taku moze to i nawet wyjdzie ale w 36i6 jest tylko do plusa podwojone

a w simplusie potrojone ale tez do wykorzystania tylko w plusie i to jeszcze tylko na 15 dni - totalny żal

no ale na wieksze sumy na pewno sie opyla

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Tak wgl. to jak kupujesz PEYSEFCARD to jak kupisz za 20zł . to ci wyskoczy przy doładowaniu ,że brakuje ci tam 0,16centów .. Przynajmiej ja tam miałem ,gdy kupile za 20 zł. PSC .. I gdy kupiłem 2xPSC za 20zł i mialem 5,500 NX ;/ mogłem dołożyć 10zł i miałbym 12,000NX

cwalk.jpg

Sygnaturka by Me

El_Bober.png

Opublikowano

Jaki filozof z Ciebie xD ..

jak by ktoś nie wiedział jak kupić nx Przez PaySafeCard zapraszam tutaj ...

http://www.mpcforum.pl/topic/273351-tut-jak-kupic-nx-przez-paysafecard/page__pid__1940335__st__20#entry1940335

1354406725-U90533.png

created by me

Opublikowano

bober looknij na notowania euro

codziennie sie zmienia wartosc euro a teraz moze jest ponizej 4zl

EDIT

tabela NBP na dzien 21,01,2011

kursy.jpg

euro chodzi teraz po 3.89

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

siemka, mam pytanie czy jak doładuje sobie konto pierw za 25zl a potem za 150 to bd mial 330zl (5zl od starteru)?. Tak sobie obliczyłem jeżeli źle myśle proszę mnie poprawiać:

Wycągne wtedy ok. 55k nx.

330zl/30.75 ~ 10x 5530nx i zostaje ok 23zl (mozna za to doladowac jeszcze 4200 nx) więc jest ok.60k nx za 155zl

Wniosek: Jezeli wam też tak wychodzi, to się pyli niemiłośernie

Pozdrawiam

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

A tak mnie podpuściłeś że to policzyłem i ... gówno nie prawda !

starter 5zł, pierwsze doładowanie 25 zł, drugie 150 zł = płacisz 180zł (dostajesz 330zł)

za 330 zł kupisz 14 pakietów po 4200NX (zostanie ci kilka zł na koncie). Daje to 58800NX.

Jeśli za 58800 NX zaplacimy 180zł wychodzi że za 1zł dostaniemy 68NX

Jeśli wybierzemy PSC lub przelew to za 20 zł mamy 5000NX

Więc 5000NX/20zł = 250NX za 1 złotówkę.

Wychodzi, że za kupno sms'em jest dokłanie 3,67647059 raza drożej !

Opublikowano

@up

Umiesz liczyć ?

58800NX = 180zł a to oznacza że 1zł = 326.7 NX a nie 68 jak ty to wyliczyłeś .

@Topic

Najbardziej opłaca sie przez DAOPAY .(W czasie trwania tej promocji 2x 2 doładowanie)

Opublikowano

Dodam od siebie że promocja na podwójne doładowanie jest chyba także w sieci Heyah.

Ogólnie kupować NX za SMS opłaca się tylko po podwójnym doładowaniu, a tak to PaySafeCard lub Przelew.

Opublikowano

oj to sorka, jebnęło mi się troszkę xD

PS. Teraz policzyłem również że dopiero od podwojenia 50 zł się opłaca. Nieco bardziej niż PSC i przelewem, zobacze jeszcze na DaoPay, bo jest chyba roszkę lepszy niż MoPay...

EDIT przy dzisiejszej stawce waluty Euro w stosunku do PLN DaoPay wypada iście zajebiście ^^. Za 130 zł (my płacimy 80zł) dostaniemy 24600NX co starczy na kupienie perma podczas trwającej promocji 2nd !!!!

Opublikowano

@Ariss

Co ty gadasz, ja pisze o tych pakietach po 5530nx a nie tych gorszych więc weź czytaj to uważnie a nie odrazu bulwers...

@edit

Właśnie zobaczyłem tą usługę Daopay czy jakoś tak i to się jeszcze bardziej opłaca ;>

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

@Ariss

Co ty gadasz, ja pisze o tych pakietach po 5530nx a nie tych gorszych więc weź czytaj to uważnie a nie odrazu bulwers...

@edit

Właśnie zobaczyłem tą usługę Daopay czy jakoś tak i to się jeszcze bardziej opłaca ;>

Może i się opłaca ale ostatniego czasu jest z nią wiele problemów .

Tzn. kasę zabiera na NX do konta nie dodaje

9368_gold.png

Opublikowano

@omek

mógł byś to bardziej rozwinąć?(przykłady) ponieważ już się na to "napaliłem" ;>

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Po prostu czasami wysyłasz SMS, kasę pobierze, a NX nie dostaniesz :)

Jakieś problemy mają. Ja osobiście nigdy nie miałem z nimi problemu, zawsze dostawałem NX, ale kilka osób już się na nich skarżyło na MPC.

Chyba lepiej dzwonić niż wysyłać SMS :)

Opublikowano

Ale to jak? ja sobie wyliczylem ze 25 zł doładowanie 1 , a potem doładowanie 100zł to da 38000 NX :)

Są jakieś konkretne problemy z sms'ami? Wychodzą lepiej niż rozmowy :)

Opublikowano

Ale to jak? ja sobie wyliczylem ze 25 zł doładowanie 1 , a potem doładowanie 100zł to da 38000 NX :)

Są jakieś konkretne problemy z sms'ami? Wychodzą lepiej niż rozmowy :)

Tak są.

Może się zdarzyć iż wyślesz SMS kasę pociągnie a NX nie zostaną dodane do konta

9368_gold.png

Opublikowano

boze, co za baran, masz 16,4k nx za 80 zl, wiec co ty pierdzielisz? wychodzi lepiej jak psc -.-'. Kto cie rozumowania uczyl?

Opublikowano

Ariss ty nie rozumiesz... Wylicze Ci to łopatologicznie(moje ulubione słowo):

5zl (starter) + 25zl(doładowanie min. żeby podwoić drógie doładonie) +150zl (doładowanie) +150zl (bonus od podwójnego doładowania) = 330 zł

1 sms za 30.75 = 5530 nx więc, 330zł (tyle mamy na koncie w telefonie) dzielimy przez 30.75 żeby zobaczyć ile razy bd mogli wysłać sms. czyli 330zl : (dzielone) 30.75 =~10 doładowań

10 *(razy) 5530nx = 55 300nx

i w tak oto prosty sposłób obliczyłem.

PS:Chyba przejrzyście napisałem

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Ariss ty nie rozumiesz... Wylicze Ci to łopatologicznie(moje ulubione słowo):

5zl (starter) + 25zl(doładowanie min. żeby podwoić drógie doładonie) +150zl (doładowanie) +150zl (bonus od podwójnego doładowania) = 330 zł

1 sms za 30.75 = 5530 nx więc, 330zł (tyle mamy na koncie w telefonie) dzielimy przez 30.75 żeby zobaczyć ile razy bd mogli wysłać sms. czyli 330zl : (dzielone) 30.75 =~10 doładowań

10 *(razy) 5530nx = 55 300nx

i w tak oto prosty sposłób obliczyłem.

PS:Chyba przejrzyście napisałem

A co ja powiedziałem? Za zainwestowane 130 zł dostanę 38800 NX

Wszystko się zgadza, opłaca się bardziej niż PSC o jakies 10-20 zł.

Chodzi mi o to czy są duże problemy z dostarczeniem tych NX, ile to trwa, oraz co zrobić jak się ich nie dostanie...

Opublikowano

Ile trwa ? Jak wyślesz sms'a to NX masz w ciągu 1min na koncie.

Co zrobić jak nie dostaniesz NX ? Napisz do nich że masz taki problem (albo najlepiej zadzwonić i dogadać się).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...