Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Jak Dodać Nową Broń?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dodać nową broń, ale nie taką, żeby podmienić starą

chodzi mi o to, żeby zrobić np. nimfe ale czerwoną i dodać to jako całkiem nową broń, którą można zrobić ze zwykłej nimfy +9 i żeby miała większy dmg, bo na forum jest tylko jak zmienić kolor, dla tego kto pomoże +.

Proszę o szybką odp.

EDIT:

Jakby się dało prosiłbym o linka do ściągnięcia złotych , srebrnych, królewskich hwangów , epickich broni i szmaragdowych niebiaskich i szafirowych stali,

oczywiscie rozdaje plusy

qryiae.jpg
Opublikowano

Około 700MB ściągania ; )

Ściągasz 3dsmax(3ds) z pluginem do obsługi DDS i exporterem gr2 i Gr2MeshConverter(G2MC),potem g2mc konwertujesz do ms i importujesz do 3ds potem przerabiasz teksture jako nowy plik ustawiasz ją jako teksture modelu i exportujesz jako gr2.Dodajesz wpisy do item_list item_proto i wrzucasz do item przerobioną ikone wrzucasz do icon.

Baardzo proste :P Naprawde tylko trzeba to skumać.

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

nie chodzi mi o robienie nowej broni tylko zmiane teksturki i dodanie tego jako nowa broń, bo na forum jest tylko podmienianie tekstur.

Dokładniej chce zrobić coś takiego: Miecz nimfy>niebieski miecz nimfy>fioletowy miecz nimfy>czerwony miecz nimfy , bo robie serwer pvp i chcę coś jakby skopiować nimfe tylko inny wygląd, nazwa, dmg, i lvl.

A przy okazji jak ktoś ma te stalki i hwangi i bronie epickie co pisałem, jakby się dało wkleić tu linki i link do dobrego tutka.

qryiae.jpg
Opublikowano

Wejdź w tabelke item_proto w bazie player , kliknij na rekord nimfy , zaznacz go i kliknij prawym copy.Wklej to potem do notatnika , i zmień id na jakie tam chcesz np 20000.Później utwórz nowy rekord w item_proto i wklej teraz zawartość z notatnika.Jak chcesz , żeby z nimfy +9 się robiło tą nimfe o id 20000 to w refine_id nimfy +9 wpisz 20000 , refine set np.501.Do klientowego item_proto dodaj też wpis nimfy , skopiuj wpis nimfy , zmień id na 20000 i wklej.I masz nową nimfę :D