Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic wlasnego bota?

Ciastek555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie... Chcialbym zrobic bota, ale nie wiem jak... :/ Jakis bot-klikacz, ktorego nie trzeba by wrzucic do folderu z gra... Cos w stylu Spiff's Autobota, ale bardziej rozbudowany... Prosze pomozcie! Dzieki!

Pzdr.,

Ciastek

Opublikowano

Cześć.

Przede wszystkim musisz zaglądnąć do działu, temu zagadnieniu poświęconego. A konkretnie tutaj : http://www.mpcforum.pl/index.php?showforum=23

Jeśli chodzi o MU ONLINE, to dość dobrze spisuje się darmowy AuotIT . Jest prosty jak budowa cepa, ma dobrą dokumentacje i wiele osób w nim pisze - między innymi Realski swojego Autoall, pipen swojego pipen's bota i wielu innych.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A slyszal ktos moze o bocie napisanym w C#?? Bo zdaje mi sie ze chyba jakis minimalizer nie chodzil bez NET FRAMEWORK 2.0 i to moglo by oznaczac ze zostal napisany w C# lub VisualBasic.NET . Ucze sie tego jezyka i chce sie dowiedziec na ile by sie przydal.

13ffb29aedef548f18d7e4f779848d40c.1.gif
Opublikowano

każdy język w gruncie rzeczy jest dobry. C# też. Chodzi głównie o to, że są trudniejsze i prostsze. C# jest profesjonalnym narzędziem programistycznym, AutoIT zabawką .

Opublikowano

Prosesjonalnym narzedziem to mi sie podoba:P Nie jest najlawiejszy al podobno ma potwornek mozliwosci( w koncu dziecko Microsoft). Jesli mozna w kazdym to rowniez w TP? Mam 2 ksiazki jedna wlasnie o C# a druga TP ale slyszalem ze w TP nic ciekawego nie stworze bo jest on strasznie prymitywny czy to prawda??

13ffb29aedef548f18d7e4f779848d40c.1.gif
Opublikowano

Jeśli potrafisz TP, to już coś. Od TP jest jeden kroczek do Delphi. Delphi to nic innego jak pascal rozszerzony o objektowość, także nie powinieneś mieć z migracją żadnych problemów. Szczerze mówiąc, to radze Ci zacząć od czytania. Naucz się podstaw Delphi/AutoIT, zastanów się co chcesz zrobić i dopiero wtedy zadawaj pytania.

Przykład...

1. Chcesz zrobić program klikający 2 razy lewym przyciskiem na pozycji podanej przez użytkownika.

2. Tworzysz jakiś interfejs, deklarujesz niezbędne zmienne ( to podstawy ). Nie potrafisz przesunąć myszki i kliknąć ? Zadaj pytanie...

W przypadku delphi odpowiedź by brzmiała:

SetCursorPos(100, 200);

Mouse_Event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0);

Mouse_Event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 0, 0, 0, 0);

W przypadku AutoIT:

MouseClick("left",100,200,2)

Dalej to już z górki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...