Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj przyszli do mnie ludzie od "TOYA" i założyli mi internet. Mam router itp. I mój problem polega na tym ze mam zablokowany port 3306, 22 i nie wiem jeszcze jakie nie sprawdziłem. Czytałem trochę po necie ale jestem w tym zielony i nie wiem jak je odblokować.

Moje pytanie brzmi czy jeśli dostane zew. ip (mam wew) to porty mi się same odblokują??

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bo masz zaporę lub firewall na serwie.. , a port 3306 to inaczej baza mysql ona uruchamia się wraz z serwerem , więc xampp nie ma tutaj nic do gadania.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Powiem tak w pc nic nie zmieniałem mam dwa kable od internetu jeden z TOYA a drugi poprzedni(odłączą za parę dni). Na starym all chodzi jest taka strona "canyouseeme.org" i tam wpisuje porty i mam error. Na starym gdzie miałem zew ip wszystko było ok a tu jest problem. Dlatego pytam czy jak poproszę TOYA o zew ip wszystko będzie ok??

Edit:

Dokładnie używam VertrigoServ i na nim wyskakuje mi komunikat że port 3306 jest zablokowany.

Na xampp nie mam żadnego komunikatu ale po wgraniu plików i łączenie się z localhost pisze "Proszę usunšć plik przed kontynuowaniem instalacji" i to w jakimkolwiek programie mam ten komunikat.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png