Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Na wstepie chciałbym wszystkich serdecznie powitać, ponieważ jestem nowy na tym forum :) Sprawa jest taka.. Pobrałem silnik, klon gladiatusa z tego forum, który dodał użytkownik bodajże Cados16. No i pobrałem wgrałem na darmowy hosting ugu.pl na test i wszystko ładnie tylko nie wiem jak zmienić parę rzeczy.

A mianowicie:

1. Jak mogę zmienić ten pasek rankingu u góry gdzie jest napisane TopLista, Arena, Honor, Sława itp..? Ponieważ ja założyłem konto wbiłem pare punktów i patrze,a a tam u góry dalej wszędzie -- takie kreski. Bo chciałbym żeby tam wyświetlało, który jestem na arenie, jaki level itp.

2. Druga sprawa jest taka, że chciałbym skrócić czas odczekiwania na arenie. Bo trzeba odczekać 30minut, a ja chciałbym zmienić tak na 5 maks. 10 minut. Wiem, że to można zmienić w plikach gry, ponieważ zmieniłem czas trwania pracy, ale areny już nie mogę. Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć jak to zmienić w tym pliku? Albo najlepiej by było jakby mi ktoś podesłał gotowy plik coloseum.php ze skróconym czasem~5minut.

Pozdrawiam

Opublikowano

1) Na ugu.pl serwer testowy? Założę się, że do piątku Ci go zamkną... Rób na localhost...

2) Bez podstaw PHP zabierasz się do robienia gry? ;o

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Może nie znam się na PHP, ale chce sie nauczyć przez zrobienie takiej strony. I przyszedłem właśnie do was z tym abyście mi pomogli trochę. Więc jak to można zmienić? Bo w pliku praca.php zmieniłem czas jednak w pliku coloseum.php nie wiem już jak to zmienić.

Opublikowano (edytowane)

Aby nauczyć się PHP to najlepiej kupić książkę (jedyna, którą przeczytałem w całości xDD). Pomogę Ci tylko pobiorę silnik i go ogarnę ;D

/edit

Co do areny to:

W pliku coloseum.php

Znajdź

To jest ukryta treść, proszę

i zamień na

I będziesz mógł atakować co 10min.

Ranka zobaczę zaraz ;)

/edit2

Ranking już też wiem jak zrobić. Zrobię i UPne plik.

/edit3

Nie lubię bawić się ze zmiennymi... Zrobiłem wszystko poza rankingiem. W spoilerze masz kod od gora_strony2.php. Nie ma danych z miejsca na arenie a topliste najwyżej zrobię jak wrócę z miasta.

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />

<title>ErPg</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="game_05.css" />

<style type="text/css">

</style>

</head>

<body>

<script type="text/javascript" src="js/mootools-core.js"></script>

<script type="text/javascript" src="s/mootools-more.js"></script>

<div id="container">

<div id="header">

<span class="topmenuitem"><a href="">Profil</a></span>

<span class="topmenuitem"><a href="">Notatki</a></span>

<span class="topmenuitem"><a href="" target="_blank">Forum</a></span>

<span class="topmenuitem"><a href="wyloguj.php">Wyloguj</a></span>

<a id="header_link" href=""></a>

</div>

<div id="charvalues">

<a id="menue_news" class="menue_news" href="" title="Newsy"></a>

<a id="menue_messages" class="menue_messages" href="" title="Wiadomości"></a>

<a id="menue_packages" class="menue_packages" href="" title="Paczki"></a>

<div class="headerDiv1">

<div class="headerHighscore">

<div><span class="charvaluesPre">Toplista:</span><span class="charvaluesSub">---</span></div>

<div style="margin-top:4px;"><div><span class="charvaluesPre">Arena:</span><span class="charvaluesSub">---</span></div></div>

</div>

<div class="headerHonor">

<div><span class="charvaluesPre">Klasa:</span><span class="charvaluesSub"><?php echo $uzytkownik['klasa']; ?></span></div>

<div><span class="charvaluesPre">Życie:</span><span class="charvaluesSub"><?php echo $uzytkownik['zycie']; ?>/<?php echo $uzytkownik['zycie_max']; ?></span></div>

<div><span class="charvaluesPre">Poziom:</span><span class="charvaluesSub"><?php echo $uzytkownik['punkty']; ?></span></div>

</div>

<div class="headerRes">

<div><span class="charvaluesPre">Złota:</span><span class="charvaluesSub" id="sstat_gold_val"><?php echo $uzytkownik['zloto']; ?></span></div>

<div style="margin-top:4px">

<div><span class="charvaluesPre">Skarbiec:</span><span class="charvaluesSub" id="sstat_gold_val"><?php echo $uzytkownik['zloto_skarbiec']; ?></span></div>

<span class="charvaluesSub" id="sstat_ruby_val">-</span></div>

</div>

<a id="rubies" href=""></a>

</div>

</div>

<div id="main">

<table cellspacing="0" cellpadding="0" height="100%" border="0">

<tr height="100%">

<td height="100%" valign="top" id="leftblock_middle">

<div id="leftblock_top"></div>

</td>

Edytowane przez krycha1996

Opublikowano

Ok dzięki. Zrobiłem tak jak napisałeś z tą areną tylko zapomniałem przesłać na FTP i zaatakowałem tam kogoś i muszę znowu czekać 30minut ;/ Dam Ci odpowiedz czy zadziała za 30min. A co do górnej strony to wszystko ładnie wygląda oprócz tej toplisty i areny. Tego nie idzie zrobić czy co ?

Opublikowano (edytowane)

Ok dzięki. Zrobiłem tak jak napisałeś z tą areną tylko zapomniałem przesłać na FTP i zaatakowałem tam kogoś i muszę znowu czekać 30minut ;/ Dam Ci odpowiedz czy zadziała za 30min. A co do górnej strony to wszystko ładnie wygląda oprócz tej toplisty i areny. Tego nie idzie zrobić czy co ?

Pokombinuje z mysql. Nie potrafię wyciągać statystyk z pliku a w mysql nie ma ani rankingu ani ranku areny. Pokombinuje i dam edita.

/edit

Zmień w 75lini z Złota na Złoto bo głupio wygląda ze złota - moja literówka... ;D

Naprawdę nie wiem... Sorka . ;/

Nie cierpię zmiennych, które nie są w sql...

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem.

PS.: Pokazuje ranking, ale cały czas jest 1. Nie wiem czemu... :(

Edytowane przez krycha1996

Opublikowano

Ok już zmieniłem ze złota na złoto. Ale jest jeszcze jeden problem, a mianowicie zmieniłem w pliku coloseum.php tą linijkę, ale daj jest tak samo. Jak kogoś zaatakuje to dalej jest, ze musze odpocząć i za 30minut moge dopiero atakować.. Co jest?

Opublikowano

Wklej to to tego pliku i jeżeli musisz czekać 30min to w sql edytuj ostatnie_pvp (czy jakoś podobnie) i ustaw na 0 i wtedy zaatakuj jeszcze raz i zobacz czy nadal jest 30min czy 10min. U mnie jest 10, więc nie wiem...

Opublikowano

Ok krycha wkleiłem do pliku coloseum.php to co wyżej podałeś i działa. Teraz co 10minut można atakować. Aha mam jeszcze jedno pytanie czy mogę zmienić coś w menu? Chodzi mi o nazwy, np. jak zmienie napis "Coloseum" na, np. Arena to czy narusze jakieś prawa czy coś?? Czy mogę to zrobić? aha i jeszcze jedno chciałbym dodać jakieś swoje potworki do pliku "Kanały" lub edytować te dotychczasowe, które są. Teraz pytanie jak to zrobić? W jakim pliku to znajdę?

Opublikowano

Heh... Nie naruszysz żadnych praw ;)

Edycja menu:

Plik menu.php. Linia 22-34

Stworki:

Wchodzisz w baze danych mysql>potwory i w górnym menu Dodaj i wpisujesz co chcesz.

Wyjaśnione, więc zamykam. Jeżeli będziesz miał pytanie co do tego silnika to pw i otwieram :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...