Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Sztuka Strzelania

Dr.TerroR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W tym poradniku opiszę jak strzelać ze snajperki,jakie dobrać perki i style strzelania.

Snajper kampiący

Jeżeli lubisz sobie kampić gdzieś w trawie lub gdzieś indziej z góry moge polecić M21 EBR z tłumikiem.Jest to snajperka powtarzalna,więc jeśli nie trafimy,błyskawicznie możemy oddać kolejny strzał.Styl ten nazywa się HS(HardScoping)czyli czekanie na przeciwnika patrząc przez lunetę

Jakie dobrać perki?

Sleight of Hand (PRO)-Z racji tego,że szybko przeładowuje i ma szybszy ADS

Cold-Blooden (PRO)-Gdy uzyskamy wersje (PRO) po najechaniu na nas nie pojawi się nick.Przydatna rzecz jeżeli nasz wróg nie wie czy tam jesteśmy

Steady Aim (PRO)-To możemy wziąść tylko po to aby dłużej wstrzymać oddech

Do ekwipunku najlepiej wziąść cleymora i ustawić go w takim miejscu aby nasz wróg na niego wszedł

Jako broń zapasową nie wiem co by wziąść ale chyba najlepsze będzie M93 Raffica Akimbo

Snajper biegający po mapie

Jeżeli lubisz biegać po mapie ze snajperką to nic innego do tego nie pasuje jak Intervention FMJ.Jednostrzałówka z dóżą siłą rażenia.Do tego uzywa się stylu QS(QuickScope)czyli szybki a zarazem celny strzał

Jakie dobrać perki?

Sleight of Hand (PRO)-Jeżeli tak biegamy po mapie to musimy być szybcy więc to się przyda ponieważ jest szybsze przeładowanie i szybszy ADS(Szybciej celuje)

Stopping Power (PRO)-Dla większej pewności możemy dodać "Moc obalającą" aby mieć większą pewność że zdejmiemy naszego oponęta jednym celnym strzałem

Steady Aim (PRO)-Powinniśmy mieć to ponieważ dzięki temu perkowi mamy zmniejszony rozrzut i łatwiej wtedy trafić QS

Do ekwipunku należy wziąść throwing knife po to aby można było zabić przeciwnika nie tracąc naboi

Jako broń zapasową należy wziąść coś szybkiego więc do tego najlepiej nadają się pistolety.Lecz najlepszym znich jest M9 dla pewności możemy też do niego dodać FMJ

Strzelanie QuickScopem-Co i jak

Aby poprawnie strzelać trzeba przede wszystkim bardzo dużo ćwiczyć.Oto kilka zasad dobrego strzelania:

-Nie wolno strzelać w biegu ponieważ wtedy spadają nasze szanse na trafienie

-Celownik powinien być mniej więcej na środku naszego oponęta

-Nie należy stać w miejscu,poruszaj się jak najwięcej i dużo się rozglądaj

-Aby zwiększyć prawdopodobieństwo trafienia,tuż przed strzałem należy nacisnąć "shift" do stabilizacji celownika

-Strzelać wtedy gdy najlepiej widać cel

Przycelować na jakieś 0.3 lub 0.6 sekund

Z mojej strony to wszystko.Poradnik by me

Pozdrawiam Dr.Terror

Opublikowano

Jak byś pomyślał to mógłbyś się domyślić że pytałem aby stworzyć poradnik <_< a poza tym nie potrzebowałem go bo wiedziałem jak się strzela ze snajperki.Pytałem także po to aby ktoś mi mógł powiedzieć co robię źle ponieważ przez kilka dni mi nie wychodziło. <_<

Opublikowano

No, więc masz napisane. Bez sensu ten post. :D

Nie każdy (osoba, która po raz pierwszy ma styczność z CoD'em na przykład...) wie, cóż to takiego ten Quick Scope i jak to zrobić...

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Zly poradnik :) Po co ci Noz do rzucania skoro lepszy Claymorek? Dawaj ze mna 1/1 wastelanda na snipy :)

Perki:

Na Wojne Ladowa (DM itp.)

Steady Aim PRO

Bezkomprimisowy PRO

Sleight of Hand PRO

Na ZZ HC

Zimnokrwisty PRO

Ninja PRO

Sleight of Hand PRO

Oczywiscie Intervention + Tlumnik/G18/Raficca z Tlumnikiem albo Akimbo na HC, a na DM itp polecam WA2000 + Powiekszone Magazynki(FMJ do snipy??!?) Oczywsice to dla Kampiaka :)

Steady Aim (PRO)-Powinniśmy mieć to ponieważ dzięki temu perkowi mamy zmniejszony rozrzut i łatwiej wtedy trafić QS

Teraz dowaliles. Probowalem ze steady aimem czy NS/QS bedzie inny. Jednak nie oplaca sie miec tego szita, bo to nic nie daje. BTW to nie daje mniejszego recoilu :)

Gram w CoDa MW2 Od chwili wyjscia rosyjskiej wersji czyli 2 tyg przez 11 lis(premiera) Sam zakupilem Oryginal wiec nie posadzac mnie tutaj o piractwo.

Opublikowano

Dzięki perkowi Steady Aim mamy zmniejszony celownik i łatwiej trafić wiec nie wiem o co ci chodzi ?

@Edit

Człowieku co ty tu powipisywałeś ?Jeżeli mamy strzelać QS to poco nam do intervention tłumik ? o.O DO intevention wtedy przyda się FMJ aby obrażenia były zwiększone.

Myślałeś jak to pisałeś ?

Opublikowano

Ciekawi mnie w jaki sposób ktoś kto nigdy nie grał w cod nauczy się po przeczytaniu jak strzelać ? Posiądzie umiejętności gracza z rocznym stażem po przeczytaniu ? Sucha teoria. Żeby nauczyć się potrzeba tygodni praktyk.

238626.jpg]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...