Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana Id Dysku Twardego...

baltek22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam myślę ze dobry dział i temat tez nie kiepski otóż dostałem Bana nie pierwszego z reszta :P ale problem tkwi w tym ze normalnie zakladałem nowe konto resetowałem modem i po sprawie tyle ze robiłem tak z 15 razy i nic reinstal combata nie pomógl :( wyczytałem na jakims forum że musze zmienić ID dysku twardego tylko że mam 2 dyski podzielone na 4 partycje ( C,D,E,F) C i D to jeden z nich a E i F to drugi na C oczywiscie XP a CA mialem na E i teraz pytanie zmienić ID na dysku systemowym czy na dysku z CA??? chyba że ma ktos inne rozwiązanie chętnie dowiem sie czegoś nowego... a i + będą ;)

Opublikowano

Nie wiem jak się zmienia ID dysku twardego ale zobacz może wystarczy ci zmiana dysku na jaki chcesz tam zainstalować CA

9368_gold.png

Opublikowano

Nie wiem jak się zmienia ID dysku twardego ale zobacz może wystarczy ci zmiana dysku na jaki chcesz tam zainstalować CA

o to chodzi że próbowałem miałem CA na dysku E a zainstalowałem na D (całkiem inny dysk) i nic dalej ban :(

Opublikowano

ja nie zdejmiesz bana bann jest na zawsze !!!!!!!!!!!!!!! zmiana dysko ci gow** da

o omek znowu nowa sygna i znowu zajebiaszcza ^^

replite sie chyba nudzi xD

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

ja nie zdejmiesz bana bann jest na zawsze !!!!!!!!!!!!!!! zmiana dysko ci gow** da

o omek znowu nowa sygna i znowu zajebiaszcza ^^

replite sie chyba nudzi xD

tak wiem nie chce zdjac bana tylko nowe konto założyć a nie moge bo na każdym nowym jest ban a myśle ze jak zmienie ID dysku to założe nowe konto bez problemu

Opublikowano

Bez problemu zmienisz ID dysku przy pomocy programu VolumeID.exe, którego link podałem niżej. Jest tylko problem w umiejętności skorzystania z programu.

Radzę najpierw ściągnąć coś w rodzaju HardwareIDExtractor - programu, który pokaże aktualny ID dysku. Następnym krokiem jest uruchomienie programu volumeid.exe w wierszu poleceń (START>URUCHOM>CMD). Proponuję zmianę tylko niewielkiego fragmentu aktualnego numeru ID, to wystarczy. Składnia powinna wyglądać tak: volumeid X: ab12-cd34 - gdzie X oznacza literę dysku, którego ID chcesz zmienić. Następnym krokiem jest ponowne uruchomienie Windows i po sprawie.

Jeżeli zbyt radykalnie zmienisz numer ID dysku systemowego, możesz mieć problem z odpaleniem Windowsa - nie miałem takiej przygody, lecz czytałem o tego typu skutkach ubocznych grzebania w ID

-------------------------------------------------------------------

Poniżej dowód na to, że sposób jest skuteczny

download:VolumeID.exe

92_1208264234.gif

@ EDIT

Wypakuj program , nastepnie START>URUCHOM>CMD i narzuc ten program na okno cmd i nacisnij ENTER , następnie wpisz volumeid (DYSK KTORY CHCESZ ZMIENIC "C" LUB "D": ab12-cd34 I ENTER

Powinno to wygladac tak: volumeid C: ab12-cd34

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC!

╮(︿)╭

Opublikowano

Bez problemu zmienisz ID dysku przy pomocy programu VolumeID.exe, którego link podałem niżej. Jest tylko problem w umiejętności skorzystania z programu.

Radzę najpierw ściągnąć coś w rodzaju HardwareIDExtractor - programu, który pokaże aktualny ID dysku. Następnym krokiem jest uruchomienie programu volumeid.exe w wierszu poleceń (START>URUCHOM>CMD). Proponuję zmianę tylko niewielkiego fragmentu aktualnego numeru ID, to wystarczy. Składnia powinna wyglądać tak: volumeid X: ab12-cd34 - gdzie X oznacza literę dysku, którego ID chcesz zmienić. Następnym krokiem jest ponowne uruchomienie Windows i po sprawie.

Jeżeli zbyt radykalnie zmienisz numer ID dysku systemowego, możesz mieć problem z odpaleniem Windowsa - nie miałem takiej przygody, lecz czytałem o tego typu skutkach ubocznych grzebania w ID

-------------------------------------------------------------------

Poniżej dowód na to, że sposób jest skuteczny

download:VolumeID.exe

92_1208264234.gif

fest fajnie skopiowany tekst xD dokładnie to forum przeglądałem... tylko to nie jest odpowiedź na moje pytanie...