Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mpcforum - Rozszerzenia Dla Przeglądarek

Gość Owned!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak : Pomyślałem, że przydałoby się rozszerzenie dla przeglądarek od MPCForum. Ułatwiłoby to śmiganie po forum myślę, że nie tylko mnie. Ale o co w tym chodzi? Do przeglądarek możemy doinstalować różne rozszerzenia, które mogą umilić przeglądanie stron www. (W FF i Chrome da się to zrobić)

W Chrome wygląda to tak :

67875658.png

Wszystko to jedna ikonka koło paska adresu, która może coś robić albo po prostu być. Przykładowo :

- GMail extension wysyła mi powiadomienie kiedy otrzymam nową wiadomość. Mogę w małym okienku oznaczyć ją jako przeczytaną, jako spam lub po prostu wywalić do kosza. Bardzo przydatne.

- Facebook wysyła mi powiadomienie jeśli otrzymałem nową wiadomość, ktoś napisał na mojej tablicy, czy stało się cokolwiek innego. Można też szybko sprawdzić tablice znajomych.

- AdBlock blokuje reklamy. Myślę, że bardzo znany.

Ale co by miało robić rozszerzenie MPCForum? A powiedzmy powiadamiać użytkownika kiedy otrzyma nową wiadomość, ktoś skomentuje jego profil lub bloga, albo ktoś odpowie w temacie, który aktualnie obserwuje.

No dobra, wszystko pięknie, ale gdzie są jakieś minusy? No właśnie jest jeden. Ktoś to musi zrobić. Nie patrzcie na autora tematu. Jest idiotą i nie potrafiłby tego zacząć. Myślę, że to raczej zadanie dla jakiegoś codera z teamu lub konkurs za nagrodę Gold Membera.

http://code.google.com/chrome/extensions/getstarted.html

Opublikowano

Tak prawde mowiac to ten pomysl nie jest wcale taki dobry , jezeli wzorowac sie na gmailu to jemu nie straszny przyrost obciazenia serwera bo oni maja wlasne DataCenter.Te rozszerzenia dzialaja niezaleznie od tego czy jestes zalogowany czy nie , wiec zapytan do serwera byloby znacznie wiecej.Moze nawet serwer bylby 5x bardziej obciazony , jezeli srednio co sekunde 1500 graczy teraz otrzymuje pw , to zakladajac ze wszyscy maja te rozszerzenia latwo sobie wyobrazic jaki przyrost zuzycia zasobow moga takie dodatki generowac.

Ale oczywiscie jakby bylo to bym uzywal.

Opublikowano

jezeli srednio co sekunde 1500 graczy teraz otrzymuje pw

Aha.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

up no moze przesadzilem o jedno zero xD , dobrze ze zwrociles uwage

AHA. W każdej sekundzie na forum wysyłanych jest 150 pm'ów? Śmieszne.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

no ok niech bedzie te 5

tylko bez tych dodatkow ten serwis juz mial problemy techniczne .

Mozesz sie smiac niewiem czy to jest smieszne ale bycmoze zasluguje to na ironie , moze...

Jestem zdania ze dodatki do przeglądarek takie cos to daleka futura . Narazie to niech ogarniaja to co jest na biezaco bo widac syf sie robi ,

Opublikowano

Pomysł wydaje się fajny, ale pytanie: Kto by się wziął w ogóle za to?

PS. Jak już by coś takiego powstało to nie tylko dla Chrome :x W końcu nie każdy z niego korzysta.

1280314365-U1.png

Opublikowano

na początek wystarczy mała ikonka :)

przycisk uruchamiający forum : http://www.mpcforum.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=13392

ściągnąć rara , xpi wrzucić na okienko FF , zgodzić sie , restart.

PPM na pasku menu, Dostosuj , ikonke wrzucić gdzieś na pasek

szkoda że forum nie obsługuje RSS ( przydał by się przynajmniej dla każdego działu ) nie było by problemów z obserwacją wszystkich tematów czy dowolnych działów co nas interesują

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...