Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Naprawić Kartę Geforce 8800 Gt Poprzez Umieszczenie Jej W Piekarniku

Papa Smurf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy produkcji kart tej serii użyto do lutowania cyny słabej jakości, która po pewnym czasie zaczyna mieć problemy z przewodzeniem prądu. Objawy, które temu towarzyszą to dziwne krzaki na ekranie, artefakty, które pojawiają się już w biosie, brak możliwości uruchomienia systemu. Temperatura topnienia cyny to 190C. Po włożeniu karty do piekarnika tzw. "zimne luty" zostają zregenerowane i karta znów działa prawidłowo.

Jutro przetestuję to na mojej karcie bo akurat mam taką samą i ten sam problem :D
Zamieściłem ten filmik specjalnie w osobnym temacie bo wiem że nie jednej osobie się on przyda

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Odpalił ostatnią misję i to po rosyjsku :D

Kurwa nieźle...

Ciekawe ,ciekawe...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Weteran
Opublikowano

hehe dobre

mamm taki sam telefon

LG GT 500 podajrze :D

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Youtube: Znane z joemonster.org

Aha. To teraz zgadnij skąd joemonster to ma.

Opublikowano

Szkoda że nie mam 8800GT tylko 9600GT bo bym miał gwarancje na to że się nie popsuje

Opublikowano

Hhe, Dobre, ja mam nvidie gt240 i nie ma probelmow zadnych ;p

btw.

Jak ktos ma juz słabą baterię od np. laptopa, niech ją szczelnie zawinie i wsadzi to zamrażarki na jakies 24h.

btw2.

Jak komus sie popsuła karta pamięci i nie czyta zdjęć, to niech wsadzi ją do zamrażarki na ok 3 dni, karta powinna czytac zdjęcia przez jakies 12h, potem... [*] amen.

09071535498836998897.png

Opublikowano

He, ja miałem to samo ale w zintegrowanej karcie... Krzaczki, paski, czarny ekran, jak dobrze docisnąłem to działało - ale tylko pierwsze 3 h, potem spaliła sie płyta główna :D

1317454587-U195480.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I zadziałało? ^^ Mam identyczne " artefakty " jak osoba na filmie ale koloru niebieskiego ; d

Denaturat? :O

@Top

Też miałem 8800GT, ale XTX Alpha Dog Edition.

Nie miałem z nią problemu, ale kumpel miał chyba wyższy model i miał coś podobnego jak u kolesia na filmiku to próbował sposobu z piekarnikiem i komp normalnie mu się odpalił, a grafka zaczęła działać. Nie wiem, jak to było później- chyba musiał założyć dodatkowy wiatrak (chyba jakiś mini-Freezone, nie pamiętam dokładnie), ponieważ karta strasznie się grzała.

@DoraN

Dobre :D

Opublikowano

Trzeba wypróbować w starym kompie mam tą kartę i też się zaczęła jebać więc wypróbuję ;)

icecubea.png

Opublikowano

yyy , dobre..

mam tą sama karte!!

hahahaha xD

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...