Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Guild Wars 2

ANDRZEJisONLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie, czego się spodziewacie po gw 2 ?

Moja lista :

- ogromnego świata

- ciekawych skilli

- częste eventy

- i oczywiscie brak lagów :) (mam nadzieje że pójdzie na średnich komputerach)

Cześć ludu :-/ Ja tera gram w LOA(Legend of Ares) bardzo fajna gra MMORPG wybiera się Archera,Knighta,maga lub halabardziste dziewczyne lub hlopaka ale napoczontku religje alianc lub empire polecam knighta dziewczyne alianca.No i grasz zabijasz potwory zbjerasz itemki robisz lvl gadzasz na czacie morzesz tesz wzionsc party z innymi graczami trade czyli dawanie lub branie rzeczy morzesz stawjaci sklep

Link na strone www.legendofares.netgame.com

jak macie problem ja nazywam sie DarmenroX a muj przyjaciel EXTRIM durzo anglikuw ale tesz polakuw.moje scriny newiem czy mi wejdom :):):P

Opublikowano

Świat ma być ogromny. Mam tylko nadzieję że nie zrezygnują z systemu teleportowania się do wybranego miasta.

Skilli ma być dużo mniej, ale mają być bardziej przydatne. Elitarne mają się ładować nawet 10 min, ale będą dużo potężniejsze. Build w 2 mają być układane już nie pod skill elitarny ale pod broń.

Eventy z tego co zrozumiałem mają być losowo w różnych lokacjach np. pojawienie się wielkiego bossa, obrona miasta/wsi przed centaurami.

Lagów być nie powinno, serwery to oni mają dobre (na eventach w gw było 170+ dyskrytów na ameryce, około 500 osób na każdym). Coś kiedyś czytałem też o tym że grafika ma być dobra, ale nie taka aby nie poszła na słabszych komputerach.

Wszystko to można przeczytać w wywiadach z twórcami Guild Wars. Tłumaczenia są zamieszczane na guildwars.pl

Jeśli GW2 będzie tak epickie jak o nim piszą, to będę mógł za nie zapłacić nawet ponad 300 zł.

Legenda
Opublikowano

Na jakimś nie oficjalnym forum GW czytałem że ma być abonament, ale to nie pewne.

"- i oczywiscie brak lagów" - Guild Wars 2, będzie miał wspaniałą oprawę graficzną i duże wymagania, z oficjalnej strony GW.

Opublikowano

Abonamentu raczej nie będzie, gdzieś czytałem o tym że będzie tak jak teraz (kupujesz i więcej nie płacisz). Jeśli będzie abonament to prawdopodobnie sobie odpuszczę, jakoś nie mam ochoty płacić 30-50 zł miesięcznie.

Opublikowano

Heh...

Ja się tak w to wciągnąłem, że kwota nie gra roli ;>

Już jedynka się spisała, a o dwójce to za dużo nie powiem...

Ja chce już Rangera pod PvP ^^

Opublikowano

Hmm... Spodziewam się ciekawej fabuły, wraz z fantastycznym światem z masa rzeczy do zrobienia. Tych innowacyjnych "rzeczy" - obrona wiosek przed mobami, otwarty świat.

Naturalnie oczekuję też bardzo małej ilości lagów, oraz dobrze zbalansowanych profesji.

I żeby ruszyło na moim kompie na maksymalnych ustawieniach graficznych! :D

Legenda
Opublikowano

Hmm... Spodziewam się ciekawej fabuły, wraz z fantastycznym światem z masa rzeczy do zrobienia. Tych innowacyjnych "rzeczy" - obrona wiosek przed mobami, otwarty świat.

Naturalnie oczekuję też bardzo małej ilości lagów, oraz dobrze zbalansowanych profesji.

I żeby ruszyło na moim kompie na maksymalnych ustawieniach graficznych! :D

Słyszał ktoś może o zwiększonym maksymalnym Lvl'u ?

Mi się obiło o uszy że wyjdzie podstawka (20lv) i po jakimś czasie ma wyjść dodatek który umożliwi wbicie wyższego lvla, coś jak w WoW'ie.

Opublikowano

Ja natomiast słyszałem, ze ma być od razu 100 poziomów. Co wg. mnie będzie do niczego. Chociaż było to dość dawno, i może są inne plany. Ale raczej będzie wyższy maksymalny. ;)

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Ja też kupię Guild Wars 2, jak tylko wyjdzie :) Świat ma być kilkakrotnie większy od tego z jedynki, ciekawsza fabuła i misje (nie same zabij 25 mobków itd.), mniej skilli, ale o wiele ułatwiających grę, spory ekwipunek do wybory, nowe klasy, dobry system party (kooperacja-grupy), grafika na nowszym silniku (nie wiem na jakim dokładnie), a kosztować ma w dniu premiery 129.99 PLN, będę też edycje kolekcjonerskie z dodatkami, typu podwójny exp na 30 dni, dodatkowe wyposażenie itp.

Czekam z niecierpliwością na premierę! WoW się chowa, bo tutaj nie trzeba płacić zasr***go abonamentu :)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Legenda
Opublikowano

Ja też kupię Guild Wars 2, jak tylko wyjdzie :) Świat ma być kilkakrotnie większy od tego z jedynki, ciekawsza fabuła i misje (nie same zabij 25 mobków itd.), mniej skilli, ale o wiele ułatwiających grę, spory ekwipunek do wybory, nowe klasy, dobry system party (kooperacja-grupy), grafika na nowszym silniku (nie wiem na jakim dokładnie), a kosztować ma w dniu premiery 129.99 PLN, będę też edycje kolekcjonerskie z dodatkami, typu podwójny exp na 30 dni, dodatkowe wyposażenie itp.

Czekam z niecierpliwością na premierę! WoW się chowa, bo tutaj nie trzeba płacić zasr***go abonamentu :)

Abonament abonamentem, ale nie da się porównać WoW'a do GW I.

Różnica jest powalająca, na korzyść WoW'a ofc.

Wie ktoś może czy GW II wyjdzie w tym kwartale ?

Opublikowano

Guild Wars 2 pojawi się jeszcze przed wakacjami (koniec maja/czerwiec) dokładnej daty wydania nie podano. A gdyby GW byłó płatne to by się bardziej do tego przyłożyli, i sporo lepsza gra by wyszła niż WoW, bo grupa która robi GW nie wymaga od graczy płacenia abonamentu, choć na tym trochę traci to rozumie graczy i wie, że ludzie młodzi nie pracują i nie będą mogli płacić co miech 30-50zł. WoW ma większe możliowści, bo ma większy budżet :) Poza tym WoW się pogrąża, bo ile można podsmażac ten sam kotlet? Może zrobią w końcu WoW 2, a nie ciągle to samo, tylko nowe lokacje i questy, a grafa odpycha od monitora... Ja w WoW'a nie gram, bo bolą mnie oczy :)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Guild Wars 2 pojawi się jeszcze przed wakacjami (koniec maja/czerwiec) - Niby skąd takie informacje? Przed wakacjami pojawi się co najwyżej beta, nie koniecznie otwarta dokładnej daty wydania nie podano. A gdyby GW byłó płatne to by się bardziej do tego przyłożyli, i sporo lepsza gra by wyszła niż WoW - Ta gra BĘDZIE lepsza niż WoW, wystarczy obejrzeć filmiki z targów., bo grupa która robi GW nie wymaga od graczy płacenia abonamentu, choć na tym trochę traci to rozumie graczy i wie, że ludzie młodzi nie pracują i nie będą mogli płacić co miech 30-50zł. WoW ma większe możliowści, bo ma większy budżet :) Poza tym WoW się pogrąża, bo ile można podsmażac ten sam kotlet? Może zrobią w końcu WoW 2, a nie ciągle to samo, tylko nowe lokacje i questy, a grafa odpycha od monitora... Ja w WoW'a nie gram, bo bolą mnie oczy :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@up Każdy ma swój typ gry , mnie osobiscie odpycha od wowa , chociaz mam multum znajomych którzy w to graja i chwala ta gre ;f , Osobiscie spędziłem sporo czasu nad gw1 (3lata+) od premiery gw1 , i naprawde gierka okazała sie bardzo wciagajaca majac tylko 1 cześć , a co dopiero gdy wyszly 2 kolejne dodatki [factions oraz nightfal]

Czego można po tym oczekiwać , napewno lepszej i jeszcze bardziej rozbudowanej fabuły od swojego poprzednika ,

Od grafiki raczej duzo nie trzeba wymagac chociaz brakuje troche do perfekcji ;d ale i tak jak na gre za która nie trzeba płacic abonamentu grafika w 1 była naprawde godna podziwu .

Ale i tak osobiscie jestem ciekaw jak bd wygladały buildy skile , czy np , bd sie jak w 1 (elitarne skile) wyciagało od bossów zabitych , czy też moze robiło w pewien sposób czy cus:D Ale najwazniejszym faktem żeby nie było pierdzielonego abonamentu;d

71284829296876461839.jpg

YouTube =) Subscribe

Daj + ^_^ Nie badz żyd ;d

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra będzie kosztować $59.99 czyli około 172zł ale cena oczywiście może ulec zmianie, przekonamy się jak będzie premiera. A premiera dopiero w 2012 ;/ Ja jestem bardzo ciekaw co nam zaoferuje ArenaNet, mam nadzieję że się nie zawiodę.

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

@up

Pojebało Cię. 170zł? Nigdy nie widziałem gry na PC za tyle.

Góra 140zł będzie kosztować.

Po za tym skąd masz takie informacje?

survarium_user_bar_en.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na znanej stronie z grami mmo pisało , że będzie to kosztowało 172 zł , więc Astvill nie pisz takich rzeczy

sygna1.png

Sygna by Kjiujik

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Guld Wars 2 - myślę że będzie to mocny przeciwnik dla WoW'a , który z racji tego że wymaga płacenia abonamentu ( global ) nie znalazł u mnie żadnego poparcia, chociaż rozgrywka miażdży. Cena GW2 jak dla mnie nie gra roli, to znaczy do 200 złotych może spokojnie kosztować, tylko żeby ta wydana kasa 'zwróciła' mi się to znaczy żebym był zadowolony z 'katowania' i expienia. Graficznie zdecydowanie jest na pierwszym miejscu, Metin2 i te inne syfy jak Rappelz, o Tibii nie mówiąc to twór jakiś tępaków którzy po uderzeniu w klawkę napisali te żałosne gry. Mam nadzieję że w GW2 nie będzie własnie no-lifów i dzieci ne0 które na m2 występują - zalewają ok 75% społeczności m2.

Także spokojnie oczekuję na GW2, dla mnie może premiera nawet być w lipcu 2012, gdyż mam nawał nauki, matura, wybranie potem szkoły jakieś to prawie będę miał czas na zdawki, a w wakacje zacznę katowanie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...