Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odłącza mi internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Mam internet w netii 1mb. Gniazdko mam na jedna wtyczke więc mam wsadzony taki dwójnik do którego podłaczony

jest telefon stacjonarny i internet. Problem polega na tym że gdy ktoś dzwoni na telefon odłącza mi internet (dopiero gdy odbierzemy to tak ze 3 sekundy i po necie). To działa również w drugą strone tzn. gdy ktoś dzwoni z tego stacjonarnego odłącza mi internet. Czasami jednak nie odłącza tego internetu

ale w większości przypadków jednak tak. To wszystko zaczęlo sie dziać od kiedy mamy nowy telefon stacjonarny (bez przewodowy). Wcześniej też mieliśmy bez przewodowy i działało. Wiecie co z tym zrobić?

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Lepiej sprawdź czy nie masz czegoś źle podłączonego... Właściwie to tylko to sprawdź, bo nigdzie indziej błędu raczej nie będzie. Może poszukaj w necie jak to dokładnie podłączyć w przypadku Twojego telefonu, a jak to nie pomoże to skontaktuj się z biurem obsługi klienta czy czymś w tym stylu ;)

Opublikowano

No wszystko jest dobrze połączone.

Sprawdzałem już to dokładnie.

Mi sie zdaje że jest to wina tego telefonu nowego.

Jeszcze sie dowiedziałem że coś z synchronizacją sie dzieje podczas dzwonienia.

Ale jak to naprawić? ;>

niewymiarowa sygnatura

Admin Cienia
Opublikowano

W moim przypadku kabelek od stacjonarnego mam podłączone pod modem, może też tak musisz mieć?

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja mam neta z Netii 1mb tez i mam to samo,jak ktos dzwoni to mi odlacza,ale u mnie moze byc ten problem,ze mam kabel dorobiony do tego gniazdka(wlasnej roboty) i nie uzywam tego rozdzielacza sygnalu(dwojnika)

@A moze wie ktos czemu mi neta rozlacza z 15x na dzien?Nie dosc ze rachunek mam 10zl wiekszy to net coraz gorszy wiec wtf.?

Admin Cienia
Opublikowano

Pytałem się znajomego który ma również netie i on mówi że " przed każdym telefonem jaki masz podląnczony do sieci montujesz filtr ". Filtr o którym wspomina dostał od neostrady gdy miał poprzednio, netia tego nie daje.

@down: on już zszedł z kompa, jutro jeszcze zagadam i dowiem się może jeszcze czegoś ciekawego. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Filtr tzn? Coś na zasadzie tego dwójnika?

@offtop

Kto wymyślał te rangi? <rotfl>

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Filtr powinienes dostac w paczce,takie pudeleczko male,z jednej strony masz kabelek z wtyczka z drugiej wejscie na kabel. Mam to niby przed telefonem,ale i tka mi rozlacza tak jak i tobie :)

Opublikowano

Dzięki D&G. 5* do Ciebie leci. Faktycznie ten filtr pomógł.

@hubertman

a napewno podłączyłeś ten filtr pod telefon ? Może masz pod modem przez pomyłke podłączony?

niewymiarowa sygnatura