Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Warrock

morfox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam następujący problem:

gdy włącam warrocka i klikam Games Start Wyskakuje błąd:

ERROR:Cannot find exeute file!

mam Viste 64bit (uruchomiłem warrocka jako administrator)

Jeszcze wczoraj warrock mi działał!

Będą 5 i +++

Opublikowano

Przejrzyj podpiete tematy w pomocy technicznej a sie przekonasz.

1. Zablokowane pliki gry?

KOMUNIKAT:

Cannot find execute File!

Obecnie chyba każdy korzysta z antivirusa w celu ochrony komputera przed wiruskami. Niestety mają one jeden brzydki nawyk, a mianowicie "uwielbiają" usuwać bądź dodawać do kwarantanny nieszkodliwe pliki. Najczęściej są to WR Launcher, WR Updater, Warrock.exe, w których to jest wykrywana "Themida". Winna temu jest mylna detekcja tzw. false positive.

A ) Zacznę od najprostszego rozwiązania problemu jakim niewątpliwie jest najzwyklejsze wejście do kwarantanny naszego antivira i usunięcie plików gry z kwarantanny i wyłączenie ochrony rezydentnej na czas gry. Ponieważ, poszczególne kroki zależą od zainstalowanego antivira nie będę opisywał jak to zrobić krok po kroku.

Zresztą chyba każdy powinien to wiedzieć.

B ) Sposób z "cofnięciem patcha". Dzięki jego zastosowaniu pliki powrócą na swoje wcześniejsze miejsce.

Cytat

<!--

[PATCH INFOMATION]

Format = 0

Launcher = 17

Updater = 33

Client = 36

Sub = 4

Option = 0

[/PATCH INFOMATION]

//-->

* x: / Warrock / Version.cfg / Otwórz za pomocą - Notatnik ... a następnie zmieniamy wartości zaznaczone powyżej na czerwono o np.1

LUB

* Start / Wyszukaj / Pliki i foldery / Version.cfg ... a potem postępujemy tak jak wyżej

UWAGA!!! Wartości podane przeze mnie w version.cfg mogą się różnić od waszych, gdyż po patchu liczby ulegają zmianie.

Im bardziej zmniejszymy liczby z folderu Version.cfg tym więcej patch'y zostanie ponowionych.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...